Rozenwater, Kamillewater en Lavendelwater

Rozenwater, Kamillewater en Lavendelwater

Ken je onze prachtige natuurlijke gezichtsprays; rozenwater, kamillewater en lavendelwater al? Zo niet, lees dan vooral verder voor de beste tips voor je natuurlijke gezichtsverzorging. Zodra je de heerlijke effecten van heilzaam bloemenwater in deze natuurlijke gezichtssprays kent, wil je nooit meer zonder!

Kamillewater, lavendelwater of toch rozenwater - welke zal ik kiezen?

De gewenste resultaten van huidverzorging krijg je alleen door de juiste producten in je skincare routine te kiezen. Graag helpen we je hierbij en hebben daarom een behoorlijk uitgebreid artikel geschreven over onze natuurlijke gezichtssprays bloemenwater: kamillewater, lavendelwater en rozenwater.

Heb je haast? Gebruik de inhoudsopgave om direct de informatie te vinden waar je naar op zoek bent.

  1. Rozenwater
  2. Waarvoor helpt rozen water en voor welke huidtypes?
  3. Hoe gebruik je rozenwater?
  4. Kamillewater
  5. Waarvoor helpt kamille water en voor welke huidtypes?
  6. Hoe gebruik je kamille water?
  7. Kamillewater eczeem
  8. Lavendelwater
  9. Waarvoor helpt lavendel water en voor welke huidtypes?
  10. Hoe gebruik je lavendel water?
  11. Waarom werkt lavendelwater tegen acne
  12. Het geheim van natuurlijke gezichtssprays

Elke bloem of plant heeft unieke eigenschappen: ze genezen, behandelen en voorkomen veelzijdige huidproblemen. Zo werkt rozenwater heilzaam voor de droge en verouderende huid, helpt kamillewater de huid te kalmeren en werkt lavendelwater tegen acne. Alle onze hydraterende sprays gezicht zijn puur, voedend en hebben een ontstekingsremmende werking. De sprays hebben dezelfde, waardevolle eigenschappen als biologische etherische oliën van vergelijkbare planten. Lees ook: 7 belangrijke etherische oliën en hun werking.

Rozenwater; klassiek en geliefd

Rozenwater is een klassiek, veelbelovend product rijk aan antioxidanten. Roos staat bekend om zowel de heerlijke geur als zijn bijzonder effectieve werkingin huidverzorging. Rozenwater helpt de huid hydrateren, verhelderen en brengt de huid in balans.

Puur gedistilleerd rozenwater bevat veel waardevolle voedingsstoffen, zoals antioxidanten. Deze beschermen de huid tegen belastende factoren van buitenaf, zoals luchtvervuiling en UV-straling. Antioxidanten verstevigen de huidcellen en zorgen voor de aanmaak van extra huidweefsel. Daarnaast heeft rozenwater ontstekingsremmende eigenschappen waardoor roodheid in de huid vermindert en de pH in evenwicht komt.  

Dit product maakt je huid stralend

Voeg rozenwater toe aan je gezichtsroutine en geniet van een gehydrateerde& stevige huid

Rozenwater Gezichtsspray

 

Waarvoor helpt rozen water en voor welke huidtypes?

Rozen water helpt voor een hoger vochtgehalte in de huid, een sterke huidstructuur en geeft een natuurlijke uitstraling. In feite is rozenwater waarschijnlijk geschikt voor jou, welk huidtype je ook hebt. De droge, verouderde, gevoelige en normale huid profiteren het meest bij gebruik van dit bloemwater. Ook heeft een rosacea-huid baat bij rozen. Rozen water bevat componenten die werken als ‘vasoconstrictor’.  In andere woorden; ze vernauwen de bloedvaten en verminderen rode wangen. Hierdoor kan dit bloemenwater een speciale rol hebben in de natuurlijke behandeling van rosacea.

Veel mensen gebruiken een gezichtsspray verkeerd – dan krijg je niet de resultaten die je verdient. Volg onderstaande stappen om alles uit je rozenwater te halen.

Hoe gebruik je rozenwater?

Zo gebruik je rozenwater:

  • Als je een droge, verouderde, gevoelige of normale huid extra wil hydrateren, is rozenwater de allerbeste keuze!
  • Reinig je gezicht met een natuurlijke gezichtsreiniger of gebruik gezichtsolie met de Oil Cleansing Methode (OCM). 
  • Het gebruik van een gezichtsmasker één keer per week kan zeker een effectieve aanvulling zijn op je skincare routine. 
  • Spray het product gelijkmatig over het schone gezicht en druk zachtjes aan op de huid om de huidopname te maximaliseren. Als je een zeer droge huid hebt, kun je zelfs twee laagjes rozenwater op je huid spuiten! Je huid zal er alleen maar dol op zijn en het snel opnemen.
  • Nu komt het belangrijkste stap van gehele routine: breng na het sprayen van rozenwater meteen een gezicht serum, gezichtscrème of gezichtsolie aan op de vochtige huid. Een product op oliebasis sluit het vocht en alle waardevolle voedingsstoffen in de huid.
  • Deze routine kun je 's ochtends en' s avonds doen.

Rozenwater gezichtsspray

Kamillewater met probiotica

Kamille spray met probiotica kalmeert, verheldert en hydrateert de huid. Deze gezichtsspray met kamillewater brengt de huid terug in balans. Door alle voordelen van kamille is het een kostbaar beauty ingrediënt dat de laatste jaren meer aandacht heeft gekregen. Daarnaast heeft kamille ontstekingsremmende effecten die de ontstoken en beschadigde huid herstelt.

Wat maakt kamillewater zo effectief? Meer dan één wetenschappelijk onderzoek heeft de kracht van kamille bewezen. De speciale stoffen in kamillemaken het een krachtige multifunctioneel ingrediënt voor de huid. Velen vinden daarbij dat kamille roodheid van de huid vermindert. Wij van Flow Cosmetics hebben besloten om de voordelen van kamille naar een hoger niveau te tillen. We hebben de kracht van kamillewater en probiotica gecombineerd; dit geeft geavanceerde voordelen in huidverzorging.

Wat kun je verwachten van de chamomile toner? Kamillewater balanceert, kalmeert & herstelt de huid. Terwijl probiotica je cellulaire barrièrefunctie verbetert, de celvernieuwing stimuleert en de huid antioxidant bescherming biedt.

Geef je huid meer balans & bescherming

Herstellend biologisch kamille water met probiotica. Helpt de huid hydrateren, kalmeren, verhelderen en in balans brengen.

Chamomile & Probiotics facial mist

 

Waarvoor helpt kamille water en voor welke huidtypes?

Kamille water helpt voor een sterkere huidstructuur en natuurlijke uitstraling. Heb je een geïrriteerde, droge, ontstoken of gecombineerde huid? Of heb je last van een eczeem in gezicht of uitslag rond mond? (clownseczeem). Dan zal kamillewater wonderen voor je huid doen!

Deze huidtypes hebben twee dingen gemeen. Ze hebben baat bij kalmerende én beschermende producten die de barrièrefunctie van de huid versterken. Volg onderstaande routine om alles uit kamillewater te halen.

Kamille water en eczeem

Kamillewater kan gunstig zijn bij de behandeling van eczeem of atopische huid vanwege zijn kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Spray twee laagjes op het gezicht. Hierdoor zal het vochtgehalte van je huid enorm toenemen. Breng daarna de andere verzorgingsproducten aan, zoals serum, gezichtscrème en/of gezichtsolie. Een beauty product gebaseerd op olie sluit waardevolle voedingsstoffen en vocht van het gezichtsmist in de huid.

Hoe gebruik je kamille water?

Als je kamille water gebruikt zoals hieronder beschreven, dan haal je er het meeste uit:

  • Heb je een gemengde, geïrriteerde, droge of ontstoken huid? Voeg kamille water toe aan je routine voor het optimaal behandelen van atopische of gevoelige huidtypes.
  • Reinig je gezicht met Balm to Milk Cleanser.
  • Als je huid niet gebarsten is, gebruik een paar keer per maand de peeling masker - Lingonberry Bright. Een zachte peeling helpt andere producten beter te absorberen.
  • Spray kamillewater gelijkmatig over een schoon gezicht en decolleté.
  • Een belangrijke stap voor de beste resultaten; breng na het spuiten van kamillewater meteen een serum, gezichtscrème of gezichtsolie aan op de vochtige huid. Een product op oliebasis sluit het vocht en alle waardevolle voedingsstoffen in de huid. Kies een product dat geschikt is voor jouw huidtype. Lees hier welke olie is goed voor je gezicht.
  • Deze routine kan zowel 's ochtends en' s avonds worden gedaan.

Kamillewater eczeem

Kamillewater gezichtsspray

Lavendelwater

Lavendelwater staat het meest bekend om de huid kalmerende en balancerende eigenschappen. Lavendel gezichtspray - balancerende toner is een waardevol bijproduct van lavendelolie die helpt de huid te kalmeren, hydrateren en in balans te brengen. Lavendelwater is rijk aan actieve componenten, waarvan wordt gezegd dat ze een overmatige talgproductie verminderen. Dit leidt tot een verfrist, gerevitaliseerd uiterlijk en een zuivere huid. Precies één van de redenen waarom lavendelwater zo effectief tegen acne werkt.

Waarvoor helpt lavendel water en voor welke huidtypes?

Lavendel water helpt om te huid te balanceren en werkt antibacterieel. Lavendelwater is vooral geschikt voor vette, gemengde en acne-gevoeligehuidtypes. Hiervoor is lavendel gezichtsspray zeker de beste keus. 

Heb je één van deze huidtypes? Misschien heb je wel eens een toner op alcoholbasis gebruikt om je huid in een betere conditie te krijgen. Dit soort toners kunnen op de korte termijn werken. Maar op de lange termijn verpesten ze het natuurlijke evenwicht van je huid. Een huid die uit balans is, is ontzettend kwetsbaar. In het ergste geval veroorzaakt dit zelfs meer onzuiverheden, mee-eters en overmatige talgproductie.

Lavendelwater toner werkt andersom! Lavendelwater gezichtsspray - Balancerende toner ondersteunt de natuurlijke beschermingsmechanismen van je huid. Het helpt je huid door de antimicrobiële eigenschappen die onzuiverheden bestrijden.

Hoe gebruik je lavendel water?

Zo gebruik je Lavendelwater:

  • Als je een gemengde, acne-gevoelige of vette huid in balans wilt brengen, gebruik lavendelwater dan zowel in je ochtend- als avondritueel. Bij regelmatig gebruik merk je direct resultaat!
  • Wees lief tegen vette, gemengde en acne-gevoelige huidtypes en reinig je gezicht met een mild product, zoals Balm to Milk gezichtsreiniger.
  • Gebruik 2-3 keer per week een zachte gezichtspeeling.
  • Spray na het reinigen gelijkmatig lavendelwater over je gezicht.
  • Nu komt de belangrijkste stap van gehele routine: breng na het sprayen van lavendel water meteen een serum, moisture cream of gezichtsolie aan op de vochtige huid. Een product op oliebasis sluit het vocht en alle waardevolle voedingsstoffen in de huid.
  • Als je graag make-up gebruik, kies dan voor niet-comedogeen make up. Dat verstopt je poriën niet. 

Breng je huid in balans

Biologisch lavendel water helpt de huid kalmeren, hydrateren, in balans brengen en vermindert overmatige talgproductie.

Lavender Floral Water Facial Mist - Balancerende toner

 

Waarom werkt lavendelwater tegen acne?

Je hebt vast wel eens gehoord dat lavendelwater werkt tegen acne. Dat klopt! Waarom is dat? Biologisch lavendelwater is het ideale product tegen acne omdat het antibacterieel is en de huid poriën reinigt op natuurlijke wijze.

Lavendel kan ontstekingen verminderen, de huid kalmeren en de vochtbalans van de huid verbeteren. Van lavendel is bewezen dat het waardevolle antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Hierdoor is het bijzonder effectief bij de behandeling van de ontstoken of vette huid en om onzuiverheden te verminderen. Als je op zoek bent naar een mild gezichtsproduct, zoals lavendelwater tegen acne, dan bevelen wij en vele met ons natuurlijke lavendel gezichtsspray aan.

Ben je geïnteresseerd in duurzame en natuurlijke producten tegen acne? Lees er meer over op onze website waar je ook nog meer tips voor goede huidverzorging kan vinden.

Lavendel tegen acne

Lavendelwater gezichtsspray

Het geheim van natuurlijke gezichtssprays

Als je tot zo ver hebt gelezen, hopen we dat je overtuigd bent van de voordelen en verschillende toepassingen van bloemenwater. We willen afsluiten met een paar woorden over het geheim van natuurlijke gezichtssprays.

De gezichtsprays van Flow Cosmetics werken effectief door hun huidverzorgende eigenschappen. Deze mist van bloemenwater bevat letterlijk alles waar je huid baat bij heeft. Ze zijn voedzaam en rijk aan antioxidanten en vitamines. Met het juiste gebruik kunnen ze ook het vochtgehalte van je huid effectief verhogen. Elke spray heeft zijn eigen speciale kenmerken. Zo is Rozenwater bewezen effectief tegen huidveroudering. Lavendelwater werkt tegen acne door de antibacteriële eigenschappen. Kamillewater heeft kalmerende effecten en versterkt de barrièrefunctie van de huid.

Hydrosolen door stoomdestillatie

Gezichtssprays van Flow Cosmetics zijn gemaakt van pure hydrosolen (of bloemenwaters hoe sommigen deze beter kennen). Hydrosolen, zoals kamillewater, zitten boordevol actieve componenten. Om deze actieve onderdelen in je huidverzorging te krijgen, moet bloemenwater op de juiste manier worden geproduceerd. De meest effectieve en meest gebruikte manier van extractie om hydrosolen te maken is stoomdestillatie. Tijdens stoomdestillatie verwarmt waterdamp de biologische bloemen omzo stoom van de bloemen te verkrijgen. Deze methode behoudt alle waardevolle voedingsstoffen actief tijdens het productieproces.

Pure gezichtsspray lavendelwater, kamillewater of rozenwater kopen. Wil je een gezichtsspray kopen in de vorm van lavendelwater, kamillewater of rozenwater? Kies dan altijd voor een puur product. Wanneer je bloemenwater kiest vanwege de huidverzorgende voordelen, wil je natuurlijk wel écht bloemenwater. Helaas zijn niet alle bloemenwaters puur. Veel ‘’rozenwater’’ producten bevatten alleen water, alcohol en rozenextract – of nog erger, ze bevatten alleen parfum dat naar roos ruikt. Deze ingrediënten hebben niet dezelfde effectieve huidverzorgende functies als echt bloemenwater met actieve componenten.

Het bloemenwater van Flow Cosmetics is van biologische kwaliteit en bestaat uit niets anders dan hydrosolen, dus geen nutteloze extra ingrediënten zoals uitdrogende alcohol. De producten zijn lang houdbaar door behulp van ecocert gecertificeerde radijs en Leuconostoc kimchii melkzuurbacteriën, die ook nog een hydraterende functie toevoegen. Hierdoor bieden deze ingrediënten geweldige voordelen voor ieders dagelijkse beautyritueel.

Na het lezen nog vragen over onze gezichtssprays bloemenwater: Rozenwater, Kamillewater of Lavendelwater kopen? Neem gerust contact met ons op, wehelpen je graag verder!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Welke natuurlijke gezichtsolie past bij jouw huid? Is make up goed voor je huid? En Echte duurzame makeup kopen.


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.