Duurzame makeup

Duurzame makeup

Duurzame makeup is de logische vervolgstap wanneer je al verliefd bent geworden op duurzame en biologische gezichtsverzorging. Maar wat is duurzame makeup eigenlijk precies en waarom is ecologische, oftewel milieuvriendelijke makeup, zo belangrijk? Wij leggen het je uit! Na het lezen van dit artikel heb je voldoende objectieve informatie over de (soms misleidende) makeup industrie. Dit is belangrijk voor weloverwogen keuzes bij het kopen van ecologische- en vooral de beste duurzame makeup. Beauty die precies geeft wat je huid nodig heeft én aansluit bij je milieuvriendelijke waarden.

Wat is duurzame makeup?

Oprechte duurzame makeup is ontwikkeld en geproduceerd met diep respect voor onze planeet. Dit betekent dat de gehele productieketen wordt ingezet voor de meest duurzame en milieuvriendelijke uitvoering. Van ingrediënten winning tot de verpakking en vervoer. Daarnaast zijn de make-up formules vrij van onnodige ingrediënten zoals petroleum, silicium, EDTA, parabenen en parfum. Oftewel makeup zonder schadelijke stoffen en troep.

Kenmerken van ecologische make up

Op de verpakking van ecologische make up producten kom je vaak teksten tegen zoals dierproefvrije makeup of makeup zonder siliconen. Dit is absoluut een goede zaak. Bedenk daarbij wel dat dit geen directe synoniemen zijn voor ecologisch verantwoorde duurzame make-up producten. Om de criteria van duurzame makeup te kunnen definiëren, moet je minimaal tellen tot zes. Duurzaamheid is namelijk een breed begrip en omvat veel meer dan alleen bijvoorbeeld recyclebare verpakkingen.

De top zes kenmerken van ecologische make-up:

  1. Duurzame inkoop en gecertificeerde natuurlijke ingrediënten
  2. Plasticvrije of recyclebare verpakking
  3. Hoogwaardige kwaliteit
  4. Klimaatneutrale productie
  5. Klimaatbewust transport en verzending
  6. Transparantie

Flow Cosmetics is in 2004 opgericht met als doel het ontwikkelen van biologische en tegelijk zeer effectieve beauty producten. Veertien jaar later ontstond het duurzame make-up merk Korento met dezelfde waarden als Flow. Het belangrijkste uitgangspunt is huidverzorgende make up die voldoet aan alle mogelijke criteria van milieuvriendelijke cosmetica. We hebben je net verteld wat duurzame makeup kenmerken zijn. Verderop lichten we toe wat dit precies betekent voor Korento Make-Up. Net als waarom ecologischemake-up zo belangrijk is.

 certificaten ecologische makeup

Duurzame makeup kopen 

Natuurlijke en duurzame waarden zijn momenteel niet alleen noodzaak voor het milieu maar ook een beauty trend. Daarom willen bedrijven en marketeers hier maar al te graag op inspelen. Helaas kom je bij duurzame make-up kopen veel misleidende informatie tegen; ook wel greenwashing genoemd. En het kan lastig zijn om eerlijke en duurzame beloften hier van te onderscheiden. Vooral wanneer je niet precies weet wat het inhoudt. Greenwashing wil je natuurlijk vermijden als je op zoek bent naar (anti-aging) makeup zonder troep. Voor jezelf of als duurzaam beauty cadeau voor een ander. Daarom leggen we in de onderstaande tekst precies uit wat makeup écht duurzaam maakt.

Korento duurzame makeup

Dit maakt Korento makeup natuurlijk, biologisch én milieuvriendelijk

Duurzame inkoop en gecertificeerde natuurlijke ingrediënten

Hoogwaardige en veilige grondstoffen zijn de basis van Korento producten. Ze bestaan alleen uit ingrediënten die zijn toegestaan in gecertificeerde natuurlijke cosmetica (biologisch gecertificeerd of Ecocert gecertificeerd). Alle bestandsdelen zijn afkomstig uit verantwoorde bronnen. Dierproefvrij en tot stand gekomen zonder kinderarbeid.

Plasticvrije of recyclebare verpakking

De minimalistische verpakkingen van onze duurzame make-up zijn 100% recyclebaar. De meeste Korento producten zijn verpakt in stevig (FSC) karton. We garanderen dat de verpakking niet zacht wordt. Zelfs niet als je onze duurzame lipkleur of poeder maanden lang in je handtas meeneemt. Eén van de meest populaire Korento-producten is Age Defying Serum Foundation. Deze foundation is verpakt in recyclebaar glas en het pipet is 100%recyclebaar, gemaakt van BPA-vrij plastic.

Hoogwaardige kwaliteit

Je vraagt waarschijnlijk af waarom de term hoogwaardige kwaliteit gekoppeld wordt aan duurzame makeup? Nou, wanneer je investeert in producten van een hoge kwaliteit green beauty shop, dan hoef je er minder van te gebruiken voor hetzelfde resultaat. En minder gebruik is duurzamer.

Duurzame makeup merken lijken soms duurder. Maar eigenlijk kun je beter het woord ‘kostbaar’ gebruiken. Bovendien wanneer je kijkt naar de prijs per kilo of liter werkzame stoffen van een schoonheidsproduct… En je dit vergelijkt met hoe lang het product meegaat. Dan kom je erachter dat ze soms zelfs goedkoper zijn! 

Korento producten zijn gemaakt van de best mogelijke grondstoffen, zoals een complex van arctische bessen. De prachtige productcreaties worden geproduceerd in eigen hand. Het hele assortiment is geschikt voor professioneel gebruik. Al meer dan vijftig beauty professionals in Nederland en België werken met de duurzame producten van Korento makeup. Vraag aan je kapper, schoonheidsspecialiste of visagist of ze Korento make up in hun assortiment hebben. Zo niet, dan staan wij open voor nieuwe samenwerkingen.

Klimaatneutrale productie

Hernieuwbare energie is ook zeker iets wat je wilt horen als je het hebt over klimaatneutrale productie in de cosmeticawereld. Feit is namelijk dat bijna alle stappen in het productieproces energie kosten. Dus hoe meer hernieuwbare energie wordt gebruikt, des te duurzamer de productie is. Korento make-up is gecertificeerd voor Klimaatneutrale productie. Dit houdt in dat een derde partij alle producten gekeurd heeft. De productie van Korento draait op zonne- en windenergie.

Klimaat neutrale makeup

Klimaatbewust transport en verzending

Bij de verzending van Korento producten wordt altijd gekozen voor de meest duurzame manier van transport. Producten reizen over land met een vrachtwagen of trein. Dit is momenteel de meest duurzame verzendmethode. Elke kartonnen doos of vulling die bij de verzendcontainer komt is herbruikbaar of al hergebruikt.

Bedenk ook dat transportemissies niet alleen de verantwoordelijkheid van het merk zijn. Wist je dat een groot deel van de klimaatimpact afhankelijk is van jou als gebruiker van duurzame make-up? Het transport is verantwoordelijk voor ongeveer 40% van de totale CO2-uitstoot van het vervoer. Het grootste deel hiervan is de "last mile"; wanneer een enkel product van een winkel of afhaallocatie naar de consument gaat. Dus wanneer je dit met met de fiets of benenwagen doet, bespaar je een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot vergeleken met de auto. En het is nog gezonder en goedkoper ook ;-).

Transparantie

Zonder transparantie geen garantie voor duurzaamheid. ‘Pinky swear’ marketingbeloftes kunnen belangrijke informatie verbergen. Dit is de reden waarom de gehele totstandkoming van Korento-make-up geheel transparant is. Er zijn geen geheimen. Op elke productpagina vind je zelfs complete ingrediëntenlijsten, vertaald van INCI-taal naar begrijpbaar Nederlands en Engels. Lees hier meer informatie over hoe je een INCI-lijst leest. Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op!

Ecologische makeup; hierom is het nodig

Ja echt, ecologische makeup is hard nodig! De makeup branche is een enorme markt. De totale wereldwijde omzet in 2020 bedroeg maar liefst $ 483 miljard. Met een jaarlijks groeipercentage van 4,75% wordt verwacht dat de totale omzet in 2025 $ 716 miljard zal zijn. Zoals in elke andere branche, is winst maken één van de belangrijkste dingen in de make-up industrie. In deze business-gedreven make-up wereld, is winst belangrijker dan duurzame en gezonde waarden. Ze brengen onomkeerbare schade toe aan onze gezondheid, dieren en milieu, inclusief de biodiversiteit. Zo zijn er momenteel grote zorgen over de effecten van microplastics van de grote cosmeticamerken. Daarom is niet alleen duurzame - maar ook plasticvrije makeup zo belangrijk. Vooral voor ons waterleven. Nóg duurzamer is namelijk blauwe beauty in plaats van groene beauty.

Neem dit ter overweging bij het kopen van je makeup. Er bestaat echt fantastische ecologische makeup voor iedere huidtint; van warme tot koele ondertoon. Hiermee heb je zeker alles in huis. Een bewuste keuze waar iedereen van profiteert én een dekkende, long-lasting duurzame makeup look

 

Biologische makeup; bestaat dat wel echt?

Ben jij op zoek naar biologische makeup? Dan kan dit lastig te vinden zijn. Biologische make-up is een begrip dat niet alleen één definitie kent. Over het algemeen betekent het woord biologisch - iets dat is gemaakt van gecertificeerde biologische ingrediënten, toch? Decoratieve cosmetica, zoals make-up, hebben pigmenten nodig om een dekkende laag te creëren. In natuurlijke makeup producten worden pigmenten zoals mica, ijzeroxiden en titaniumdioxide gebruikt. Dit zijn wél natuurlijke ingrediënten maar hebben geen biologische certificering. Daarom zijn 100% biologische make-up producten zeldzaam!

Biologische makeup?

Korento-producten liggen dicht bij biologische make-up, omdat ze alleen bestaan uit biologisch gecertificeerde ingrediënten óf Ecocert-gecertificeerde ingrediënten. Het enige 100% biologische make-up product in het assortiment is onze Botanical Finishing poeder.

Tenslotte maak je je duurzame look maak je helemaal af met tools zoals duurzame makeup kwasten van bamboe. En natuurlijk haal je je duurzame makeup s avonds weer van je gezicht af, dit doe je het beste met mousseline gezichtsdoek. Eventueel met een hydraterende gezichtsspray rozenwater, kamillewater of lavendelwater.

 

Girl in a jacket

Bekijk Meer

Ontdek net als onze klanten de voordelen van Korento duurzame Make Up

Natuurlijke makeup

1 reactie


  • Lieke

    Wat een interessant artikel, duurzame make-up is echt iets van de toekomst en zeker van belang om samen te gaan voor een betere wereld!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.