Make up zonder schadelijke stoffen

Make up zonder schadelijke stoffen

Liever cosmetica zonder schadelijke stoffen? Make up vrij van parabenen, micro plastic, parfum of andere troep zoals hormoonverstoorders. Wij van Flow geloven dat make up zonder schadelijke stoffen kan én moet. In een maatschappij die steeds kunstmatiger is geworden, is het belangrijk make up te gebruiken die 100% veilig en net zo effectief is. Onze natuurlijke make up is daarnaast biologisch, vegan en dierproefvrij.
Hoogwaardige en veilige bestandsdelen zijn de basis van al onze duurzame cosmetica. Biologisch, in het wild gegroeid en/ of goedgekeurd door Ecocert- en Cosmos-certificaten.
Onze make up formules bevatten plantaardige oliën, zoals antioxidant, vitaminerijke bessen zaadolie en pure natuurlijke minerale pigmenten. Met als resultaat zuivere make up met waardevolle huidverzorgende eigenschappen, zonder twijfelachtige toevoegingen zoals pfas. We sluiten geen compromissen bij het kiezen van onze ingrediënten - er wordt niets onnodig toegevoegd.
Make up zonder pfas

Waarom is make up zonder parabenen beter?

Om te beoordelen waarom make up zonder parabenen beter is, is het handig te begrijpen wat parabenen nou eigenlijk zijn. Parabenen zijn bewaarstoffen en dit is een belangrijk onderdeel van cosmetica. Want zonder (of slechte) bewaarstoffen is je make up niet lang houdbaar en zit het binnen no-time vol met bacteriën. Dit veroorzaakt natuurlijk huidproblemen, dus in die zin zijn bewaarstoffen juist functioneel. Parabenen zijn een effectieve bewaarstof, er is weinig voor nodig om make up goed houdbaar te houden.
Het probleem is dat in veel make up veel meer bewaarstoffen zijn toegevoegd dan noodzakelijk. Parabenen staan bekend als Xeno-oestrogenen. Dit zijn stoffen met een oestrogeen-achtige werking die de hormoonbalans verstoren. Studies hebben aangetoond dat dit op de lange termijn voor verhoogde oestrogeen levels kan zorgen. Hierdoor worden parabenen gerelateerd aan bijvoorbeeld borstkanker of onvruchtbaarheid.
Er zijn verschillende soorten parabenen (methylparaben, propylparaben, butylparaben of benzylparaben) met een groot verschil in veiligheid. Er is helaas nog steeds te weinig onderzoek gedaan naar de daadwerkelijke gezondheidseffecten van parabenen. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je parabenen beter vermijden en kiezen voor make up met natuurlijke bewaarstoffen.
Wanneer er op je make up staat; zonder parabenen, let dan als nog goed op. Het wil namelijk niet zeggen dat er geen andere schadelijke stoffen aan het product zijn toegevoegd!

Het belang van make up zonder synthetische parfum

Synthetische parfum is de belangrijkste veroorzaker van huidirritatie. Wanneer er ‘parfum’ op een etiket van make up staat dan weet je vaak niet wat voor parfum het is, of waar het vandaan komt. Het kan allergische reacties veroorzaken en reactief zijn voor je huid. Gevolgen zijn voornamelijk rode of jeukende vlekken. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid of onzuiverheden zoals acne, kan parfum dit verergeren. Ontdek hier de make up voor gevoelige huid.

 Make up zonder troep

In sommige gevallen kan het gebruik van parfum in make-up producten ook dermatitis perioralis veroorzaken. Dit huidconditie is ook bekend als clownseczeem. Het wordt sterk geassocieerd met overmatig gebruik van sterke synthetische producten en overgevoeligheid.

Synthetische parfum kan ook zorgen voor afbraak van collageen, daar merk je pas na tientallen jaren iets van. Hierdoor krijg je sneller rimpels onder je ogen en een slappere huid. Het maakt je huid vatbaarder voor invloeden van buitenaf en staat het herstelproces van de huid in de weg. Daarom kun je synthetische parfum in make up beter altijd vermijden ongeacht je leeftijd of huidtype.
Je kunt natuurlijk ook gevoelig zijn voor bepaalde natuurlijke essentiële oliën als geurend bestandsdeel in make up. Check daarom altijd van tevoren de ingrediënten op de verpakking.

Korento Cosmetics - eerlijk natuurlijke, vegan make up met de voordelen van de huidverzorging

Nu Ontdekken

 

Make up zonder micro plastic, natuur-lijk!

Veel mensen weten niet dat in sommige make up hele kleine plastic deeltjes zitten die niet met het blote oog zijn te zien, micro plastic genoemd. Dit wordt gebruikt om de textuur te verbeteren of een product waterproof te maken. Plastic in cosmetica en gezichtsverzorging kun je op de INCI-lijst onder andere terug vinden als polyethylene, polypropylene, polyethylene terephthalate of polymethyl methacrylate. Dit is onnodig want er zijn hele goede alternatieve voor micro plastic in make up. Niet alleen beter voor je huid maar ook voor het milieu! Onze duurzame make up én de verpakking is daarom plastic vrij en volledig recyclebaar.
Pfas vrije make up

Make up vrij van schadelijk stoffen, waar moet je op letten?

Het is inmiddels duidelijk dat in veel cosmeticaproducten schadelijke stoffen zitten die je beter kunt vermijden. Het gaat met name om deze ingrediënten:
 • Aceton
 • Alcohol
 • Benzophenon-1
 • Butylhydroxyanisole BHA
 • Cyclotetrasiloxane (D4)
 • Ethylhexyl methoxycinnamate (octinoxate)
 • Lood
 • Methyl nicotinate
 • Methylparaben en ethylparaben
 • Nikkel
 • Oxybenzone
 • Oxybenzone (benzophenone-3)
 • PABA
 • Parfum
 • Propylene glycol
 • Propylparaben en butylparaben
 • Sodium lauryl sulfaat
 • Synthetische kleurstoffen
 • Triclosan
De ingrediënten op verpakkingen van cosmetische producten zijn altijd op dezelfde manier beschreven. Namelijk volgens de Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten (INCI). Zo kun je ze goed herkennen.

Let op; “biologisch” is geen beschermd begrip, wanneer er slechts één biologisch ingrediënt aan make up is toegevoegd, mag deze al biologisch genoemd worden. Het kost tijd om de juiste make up te vinden en veel belovende kreten of prijsknallers van een kwalitatieve inhoud te onderscheiden.

Make up zonder troep

Bekijk daarom onze collectie 100% natuurlijke, biologische én effectieve make up. Deze zijn ook nog eens niet-comodogeen dus verstoppen de poriën niet, waardoor de huid kan blijven ademen. Bekijk hier onze video tutorial over duurzame makeup look.

Flow cosmetics garandeert natuurlijke, gezonde make up met de juiste balans tussen jouw schoonheid en de wereld om je heen. 

 

Girl in a jacket

Ontdek Korento Cosmetics

Pigmentrijke en professionele make-up producten die de huid tegelijkertijd verzorgen. Klinkt als een droom toch?

Bekijk nu

 


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.