Dit kan appelazijn doen voor hoofdhuid problemen

jeukende hoofdhuid oma tips

Je weet misschien al dat appelazijn veel gezondheidsvoordelen heeft. Wat kan appelazijn doen voor je hoofdhuid? Veel! Het is een natuurlijke oplossing bij psoriasis, eczeem, roos, hoofdluis en droge of jeukende hoofdhuid. Ook is een appelazijn spoeling geweldig als conditioner.

Vroeger werd Appel Cider Azijn in verschillende culturen al gebruikt als middel om de huid te ontsmetten of kalmeren. De laatste jaren is de werking van natuurlijke appelazijn herontdekt als wondermiddel. Zo dus ook als spoeling voor je haar en hoofdhuid. 

Vier hoofdhuid problemen waartegen biologische appelazijn helpt

Een droge hoofdhuid, jeuk of schilfers is een teken dat je hoofdhuid uit balans is. Biologische appelazijn verlicht irritatie en herstelt de natuurlijke balans. Bij regelmatig gebruik van appelazijn bouw je weerstand tegen bacteriën en schimmels op. Biologische appelazijn is een perfecte en natuurlijke oplossing voor verschillende hoofdhuid problemen en een jeukende hoofdhuid.

 

Jeukende hoofdhuid oma tips

1. Appelazijn tegen roos en witte schilfers 

Roos wordt veroorzaakt door verschillende factoren. De meest voorkomende boosdoener is een schimmelsoort maar ook bepaalde shampoos kunnen de klachten verergeren. Met een spoeling van appelciderazijn zorg je ervoor dat de hoofdhuid helemaal vrij is van chemicaliën en bacteriën. Hierdoor ben je snel af van de witte schilfers in je haar door roos.

2. Appelazijn tegen eczeem

Eczeem op je hoofdhuid is erg vervelend door irritatie, droogheid en jeuk. Ook kunnen er korstjes of rode plekken ontstaan. Eczeem ontstaat als je natuurlijke huidbarrière niet voldoende werkt. Naast het gebruik van een appelazijn spoeling is het bij eczeem daarom extra belangrijk dat je een natuurlijke shampoo gebruikt.

3. Appelazijn tegen psoriasis

Het gebruik van appelazijn helpt tegen psoriasis door een goede verzorging van de hoofdhuid. Sommige psoriasispatiënten zweren bij appelazijn, het ontsmet en helpt jeuk verminderen. Bij sommigen helpt het alleen de hoofdhuid maar niet de oren of gezicht. Bij anderen helpt het om de jeukende hoofdhuid, ontsteking, pijn en branderig gevoel te verminderen, maar haalt het de psoriasis zelf niet weg. Of het voor jou helpt, is in ieder geval het proberen waard!

4. Appelazijn bij hoofdluis

Vooral kinderen hebben er vaak last van; hoofdluis. In plaats van een anti luizen middel kan je ook een natuurlijke oplossing kunnen proberen, zoals een appelciderazijn haarspoeling. Het helpt om de luizen te doden en de neten makkelijker uit te kammen.

Haarspoeling maken van appelazijn

Een haarspoeling maken van appelazijn doe je het best met een biologische appelciderazijn zonder sulfiet, die ongepasteuriseerd is en zo nog alle krachtige eigenschappen bevat. Voor hoofdhuid problemen meng je de appelazijn met water in de verhouding max 1:10 en laat je de spoeling minimaal vijf minuten intrekken. Gebruik niet te heet water, dit verergert hoofdhuid problemen.

Wees niet bang voor de geur van azijn in je haar! Wanneer je haar is opgedroogd ruik je dit namelijk niet meer. Je kunt voor een lekkere geur ook een paar druppels etherische olie toevoegen.

Tea tree olie voorkomt en bestrijdt hoofdhuid problemen op een natuurlijke manier vanwege haar antiseptische, antibiotische en antivirale eigenschappen. Je kunt ook een paar druppels bij het wasmiddel doen om bijvoorbeeld hoofdkussens te reinigen.

Nog makkelijker is natuurlijk een kant en klare haarspoeling van appelazijn. Onze haarspoeling Wild Nettle werkt voor de geïrriteerde en jeukende hoofdhuid. Naast appelciderazijn is de spoeling verrijkt met verzorgende ingrediënten zoals extract van brandnetel, rozemarijn en lavendel.

schilfers hoofdhuid oma weet raadt

 

Appelazijnspoeling als natuurlijke conditioner

Haarspoeling van appelazijn is niet alleen goed voor je hoofdhuid, ook als natuurlijke conditioner voor je haar. Een gezondere hoofdhuid zorgt voor sterkere haarwortels en dit bevordert weer een goede haargroei. Appelciderazijn neutraliseert kalkdeeltjes uit het water en verwijderd resten van zeep en stylingsproducten. Het maakt je haar zacht, glanzend en makkelijk te doorkammen. De haarschubben worden gesloten waardoor je minder snel gespleten punten krijgt.

Waarom een natuurlijke shampoo bij hoofdhuid problemen? 

Wanneer je last hebt van hoofdhuid problemen zoals roos, eczeem, psoriasis of luis, dan is het naast appelazijn belangrijk natuurlijke haarproducten te gebruiken. Niet biologische stoffen, zoals SLS of parfum kunnen de huid irriteren waardoor de klachten verergeren.

Veel shampoos voor hoofdhuid problemen zoals roos, bevatten stoffen die gisten doden, zoals zinkpyrithion of seleensulfide. Dit is een snelle oplossing maar niet genezend. Zodra je ermee stopt, of nog eerder, komen de problemen weer terug omdat de disbalans van je hoofdhuid in stand wordt gehouden.

Shampoo bar Hennep is speciaal gemaakt om de balans van de hoofdhuid in evenwicht te brengen en klachten te voorkomen.

natuurlijke shampoo hoofdhuid

Het kan zijn dat je haar even moet wennen aan natuurlijke haarproducten zoals een shampoobar en een spoeling van appelazijn. Na een aantal weken zul je merken dat je hoofdhuid en haar gezonder is dan ooit!

jeukende hoofdhuid oma tips

Lees ook

Bier shampoo