Zo kun je pigmentvlekken natuurlijk verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen gezicht

Pigmentvlekken natuurlijk verwijderen? Ontdek hier hoe je van die typische donkere plekjes in je gezicht afkomt. Ook wel hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken, zonnevlekken, of zwangerschapsmasker genoemd.

Pigmentvlekken is een veel voorkomend huidprobleem. Je kunt natuurlijk kiezen voor behandeling in de kliniek. Dit is niet alleen erg prijzig, ook is deze manier van pigmentvlekken verwijderen onprettig voor je huid. Gelukkig zijner mildere en biologische middelen tegen pigmentvlekken. Het enige dat je nodig hebt, is de juiste behandeling met biologische producten én een beetje geduld. Wij vertellen je hoe en waarmee!

Hoe kun je pigmentvlekken gezicht natuurlijk verwijderen?

Een cosmetische behandeling zoals een chemische peeling of laserbehandeling kan helpen bij pigmentvlekken verwijderen. Let daarbij wel goed op. Want op deze manier pigmentvlekken behandelen, beschadigt de huid. En dit kan in sommige gevallen juíst leiden tot hyperpigmentatie. Net als bij te heftige bestanddelen in een pigmentvlekken crème. Daarom wordt vaak geadviseerd pigmentvlekken op een natuurlijke manier verwijderen.

Is zelf pigmentvlekken verwijderen in je gezicht mogelijk? Ja! Althans, dit ligt een beetje aan het soort pigmentvlekken. Daarover verderop meer. Zelf pigmentvlekken behandelen, werkt het best bij oppervlakkige pigmentatie. Ook lees je welke ingrediënten helpen tegen hyperpigmentatie. En welke pigmentvlekken crème je het beste kunt gebruiken. Biologische, 100% natuurlijke en voedzame cosmetica producten helpen namelijk het best tegen pigmentvlekken. En dat niet alleen; synthetische en agressieve  cosmeticaproducten kunnen huidirritatie veroorzaken. En dit is bij sommigen juist een oorzaak van de donkere vlekken!

Bekijk hier onze behandeling tegen pigmentvlekken.

Soorten pigmentvlekken
Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. Het gaat om donkere of bruine vlekken op het gezicht. Het is een veel voorkomend huidprobleem onder de verzamelnaam ‘hyperpigmentatie’. Dit is dus iets anders dan moedervlekken. Hierbij ligt het pigment dieper in de huid en deze zijn dus ook lastiger te behandelen. Alle soorten pigmentvlekken ontstaan door een overmatige productie van melanine. Dit is het pigment dat de kleur van je huid bepaalt. Hierdoor wordt een klein stukje huid net iets donkerder dan de rest.
We kunnen pigmentvlekken grofweg in de volgende soorten verdelen:
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie. Een ingewikkelde naam met een simpele uitleg. Deze vorm van pigmentvlekken ontstaan door kleine beschadigingen van de huid. Zoals bijvoorbeeld door schaafplekken of acne. Bij een gevoelige huid kunnen irritaties ook de oorzaak zijn. Dit komt door het gebruik van agressieve producten zoals in crèmes of chemische peelings. Dat kun je dus voorkomen door het gebruik van milde natuurlijke gezichtsverzorging.

Ander goed nieuws is dat dit soort pigmentvlekken vaak tijdelijk zijn. Al kan dit soms jaren duren voordat het wegtrekt. Nóg beter nieuws; je kunt dit proces aanzienlijk versnellen door de juiste behandeling.

  • Ouderdomsvlekken (Lentigines Solares). Zoals de naam al zegt, komt deze vorm meestal bij ouderen voor. Ze worden ook wel zonnevlekken genoemd. De oorzaak van deze pigmentaandoening ontstaat door vaak en langdurige blootstelling aan uv-stralen. De oppervlakkige vorm (epidermaal) is goed te verlichten met de juiste verzorgingsproducten.
  • Zwangerschapsmasker (Melasma). Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. Zoals door zwangerschap, anticonceptie of bepaalde medicatie. Bijna altijd in combinatie met onbeschermd zonnen. Ook hierbij zijn de oppervlakkige vlekken meestal goed te behandelen. Soms verdwijnen ze vanzelf.

Ouderdomsvlekken verwijderen op natuurlijke wijze

Smeren tegen pigmentvlekken? Dit zijn de beste natuurlijke ingrediënten!

Bij het smeren tegen pigmentvlekken zijn veelgenoemde natuurlijke middelen appelazijn en pure Tea Tree olie. Ook zou tandpasta helpen. Dit is echter een fabel en raden we zeker niet aan. In tandpasta zitten namelijk verschillende ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Deze kunnen je huid juist beschadigen en pigmentvlekken daardoor uitlokken.

Ben je op zoek naar een pigmentvlekken crème, serum of olie? Kijk dan uit naar verzorgingsproducten met deze milde en natuurlijke ingrediënten.

Fruitzuren

Vooral AHA fruitzuren glycolzuur en citroenzuur zijn erg geschikt voor een verhelderende peeling. Fruitzuren uit natuurlijke bronnen zijn onderdeel van verschillende plantenextracten. Ze zijn milder dan hun synthetische tegenhangers en dit is absoluut een groot pluspunt! Natuurlijke fruitzuren irriteren de huid niet en geven bij regelmatig gebruik dezelfde professionele resultaten als bij de schoonheidsspecialiste. Ontdek hier het AHA serum

Vitamine C en E

Huidproducten met vitamine C en E bestrijden vrije radicalen. Met andere woorden, ze beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf. Deze antioxidanten helpen daarnaast pigmentvlekken vervagen en de huid weer laten stralen.

Lingonberry (bessen)

Lingonberry, liefst wild gegroeid, is niet alleen rijk aan vitamines. Ook heeft dit natuurlijke ingrediënt onderzochte voordelen voor huidverzorging. Vooral als anti ageing effect en het verminderen van pigmentvlekken.

SPF zonbescherming

Tenslotte; gebruik altijd een SPF zonbescherming wanneer je de zon in gaat. Uv-stralen zijn namelijk een belangrijke oorzaak van hyperpigmentatie.

Pigmentvlekken crème

Pigmentvlekken crème

Wat is de beste pigmentvlekken creme? Wij vertellen je ons geheim. Het beste middel voor pigmentvlekken verwijderen is geen crème. Voor effectief resultaat gebruik je een peeling serum samen met een olie tegen pigmentvlekken. Hieronder vind je onze perfecte combinatie als ‘pigmentvlekken crème’. 

Peeling serum met fruitzuren

AHA zuren, ook wel fruitzuren genoemd, worden al eeuwen gebruikt bij verschillende huidcondities. AHA’s exfoliëren het huidoppervlak effectief en stimuleren de huidvernieuwing. Het is daarbij een van de meest gebruikte en onderzochte anti-aging componenten in huidverzorging. Hier lees je hoe meer over hoe je een AHA & BHA peeling gezicht serum kunt gebruiken.

Pigmentvlekken gezicht natuurlijk verwijderen?

🍋

Aha & Bha Peeling serum vanaf €21

 

Let op! Als je een erg gevoelige huid hebt, kun je beter andere producten gebruiken. Zoals de zachte en verhelderende fruitzuurpeeling Lingonberry Bright.

Gezichtsolie pigmentvlekken

Lingonberry Bright is de beste olie tegen pigmentvlekken. Deze natuurlijke gezichtsolie bevat namelijk een hoge hoeveelheid van wild groeiende lingonberry. Regelmatig gebruik van deze olie vermindert en voorkomt hyperpigmentatie en donkere vlekken of kringen. Ook zorgt het voor een elastisch, zacht huidoppervlak en werkt tegen vroegtijdige veroudering. En dat is mooi meegenomen!

Olie tegen pigmentvlekken

 

pigmentvlekken verwijderen gezicht

Producten tegen hyperpigmentatie?

Bekijk hier de beste producten voor een egale huid.

Naar alle pigmentvlekken producten

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.