Chemicaliën in cosmetica, Wat zit er in?

Om er goed uit te zien, geeft ons vooral een goed gevoel.
Een mooi vrouw of een aantrekkelijke man zijn, kost tijd en geld, maar 
het zou niet ten kosten moeten gaan van je gezondheid. Misschien weet je 
waar we het over gaan schrijven..

...Chemicaliën in cosmetica.

Lees meer →

Gezichtstonic zonder alcohol - Ontdek het bloemenwater

Ben jij opzoek naar een gezichtstonic zonder alcohol? Voordat je verder 
zoekt, misschien zou je is naar bloemwater kunnen kijken.

In het algemeen is bloemenwater (ook hydrosolen genoemd) een verdunde 
versie van etherische olie afkomstig van dezelfde plant. Ze bevatten 
dezelfde componenten maar in verminderde concentraties. Het bloemenwater 
- een natuurlijk distillatieproduct - word meestal gebruikte als 
natuurlijke gezichtstonic, maar eigenlijk is het een multifunctionele 
product wat een zacht en behandeld gevoel achterlaat.

Hier zijn 8 tips wat je allemaal met bloemwater kunt doen

Lees meer →

Hoe lees ik een INCI lijst?

Sphagnum Carex Peat en Melaleuca Alternifolia Oil ?! Wat betekent INCI en hoe lees je het?

INCI komt van de woorden: International Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Alle INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt.

Op het etiket wordt bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-naam. Hier kun je precies lezen welke er gebruikt zijn om jouw gekozen cosmetica product te produceren. Het eerste ingrediënt wat je vind op de INCI lijst is het product wat er ook het meest inzit.

Lees meer →

Van aromatherapie naar natuurlijke cosmetica

Soms kan een enkel idee iemands hele leven veranderen. Ik herinner me nog goed, dat ik op een ochtend in maart 2003, me afvroeg, waarom ik in hemelsnaam schadelijke stoffen op me huid aanbracht, niet alleen voor mezelf, maar ook van mijn kinderen. Cosmetica zou immers ook schoon kunnen zijn. In die tijd werkte ik in loondienst en was ik gefrustreerd over de dagelijkse dosis chemicaliën waaraan ik werd blootgesteld. Al snel begon ik te werken aan huid en haarverzorgingsproducten die gebaseerd zouden zijn op niets dan eetbare ingrediënten.

Lees meer →

Vergeet niet je belangrijkste bescherming

Als vrouw, vind ik holistische zelfverzorging echt belangrijk: Bijzondere avonden met een vriendinnen, gebalanceerde eten, genoeg sport, lekker slapen.. en huidverzorging.

Misschien weet je dat, de huid het grootste orgaan is van het lichaam en het gewicht van de hele huid rond 15-20 kg weegt. Wauw.

De huid heeft veel verschillende functies en het is meer dan alleen een scheidslijn met de buitenwereld, de huid biedt bescherming voor ons. De gezonde huid beschermt ons tegen met bacteriën, virussen, Uv-straling en beschadigingen. Het is daarom belangrijk dat je je huid ook gezond houd.

Lees meer →

Azijn Spoeling

De meest natuurlijke haarverzorging komt van de biologische shampoozeep. Om het proces perfect te maken, is de laatste stap van je haarspoelroutine zeker een Appelazijn spoeling. Appelazijn verwijdert klonterige resten en smeert haar uit de opbouw van het product. Het werkt ook als een natuurlijke ontklitter. Bij regelmatig gebruik in je natuurlijke haarverzorgingsroutine, kan appelazijn je haar revitaliseren, waardoor het zacht en soepel blijft. De azijn werkt ook door de cuticula van het haar te sluiten, waardoor het licht er vanaf weerkaatst. Met andere woorden, het maakt je haar super glanzend!

Lees meer →

Over Flow Cosmetics

Bij Flow geloven we dat we een verantwoordelijkheid hebben.
Niet op een grandioze, "heiliger-dan-thou" manier. We bedoelen een echte, persoonlijke verantwoordelijkheid.

Waarom? Omdat we van dichtbij hebben gezien hoe onaangenaam de schoonheid- en cosmetica-industrie kan zijn. Hoe het "oké" is geworden om make-up, shampoos en handcrèmes vol te vullen met onnodige parabenen en vervelende chemische geuren. Alles voor een paar dollars meer. Maar zoals u weet, hier in Finland, houden we ervan de dingen een beetje anders te doen.

Lees meer →

Het Natuurlijke Wondermiddel

Misschien kent u calendula al. Je weet gewoon niet dat je calendula kent. In plaats daarvan noem je het gewoon onder een andere naam: goudsbloemen. Calendula is van dezelfde soort als goudsbloemen - die bloemen die variëren van felgeel tot diepe sinaasappels en zelfs die variëteiten met vlekken roestig rood. Levendige en mooie calendula-bloemen worden gebruikt in crèmes, gels, kompressen en tincturen en kunnen zelfs als thee worden gebruikt.

Lees meer →

Shampoo Zepen van Flow Cosmetics

De Flow shampoo bar is een op zeep gebaseerd product, dat volledig natuurlijk is en is gemaakt van biologische oliën. Alle ingrediënten zijn speciaal gekozen voor het haar en voor de behandeling van verschillende soorten hoofdhuid en haartype. De shampozeep is zonder wasmiddel, zonder conserveringsmiddelen en vrij van kunstmatige kleuren en geuren. Door een solide shampoo te gebruiken, beschermt u ons milieu ook tegen plastic afval.

Lees meer →