Fruitzuurpeeling gids: voor welk huidtype & huidaandoening?

Fruitzuurpeeling

Fruitzuurpeeling voor thuis is een steeds populairder alternatief voor een chemische behandeling. Dit komt voornamelijk doordat een sterk werkende peeling risico’s heeft. De huid kan er onder andere dunner van worden, roodheid en irritaties veroorzaken en pigmentvlekken veroorzaken. En dat is juist precies wat je niet wilt voor je huid, toch?

Een kwalitatieve en natuurlijke fruitzuurpeeling (fruitzuur behandeling) heeft een reinigend, hydraterend, verhelderend en verjongend effect. Met respect naar de natuurlijke huidbarrière en dus zonder de huid te beschadigen. Het helpt daarom effectief tegen een doffe huid, rimpels, acne, rosacea en pigmentvlekken.

Overweeg je een peeling kopen? Lees dan vooral verder voor alles dat je wilt weten over een fruitzuurpeeling en ontdek wat het voor jouw huid kan doen!

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een exfoliant met fruitzuren. Deze fruitzuren kunnen uit verschillende varianten en sterktes bestaan. Kort samengevat: ze verwijderen oude huidcellen en stimuleren vernieuwing van de huid.

Er zijn twee soorten fruitzuren, ook wel bekend als AHA’s en BHA’s. Beide hebben een peelend effect op de huid (peelen is Engels voor vervellen). Alpha Hydroxy Acids (AHA's) zijn in water oplosbare fruitzuren, zoals glycolzuur. Ze werken vooral in de bovenste laag van het huidoppervlak. Beta Hydroxy Acids (BHA’s) zijn in olie oplosbaar en kunnen diep in de huid doordringen. Ze zijn daarom zeer geschikt voor de vette huid met onzuiverheden. Doordat ze vermengen met talg, kunnen ze perfect verstopte porien voorkomen. De meest bekende BHA is salicylzuur.

De werkzaamheid en doel van een fruitzuurpeeling hangt af van van de gebruikte concentratie en de aanwezigheid van andere cosmetische ingrediënten.

Fruitzuurmasker Lingonberry Bright 2 in 1

Flow fruitzuur masker Lingonberry Bright 2 in 1 bevat onder andere fruit enzymen van papaja (papaïne) en ananas (bromelaïne). Deze fruitzuurpeeling is daarnaast verrijkt met vitamine C, antioxidanten van Arctische lingonbessen en aardbeien.

Fruitzuurpeeling serum met AHA en BHA

Ons AHA BHA peeling serum bevat naast fruitzuren (AHA) ook salicylzuur (BHA). Beide komen uit natuurlijke bronnen en zijn daarmee milder dan synthetische tegenhangers.

Waarom een fruitzuurpeeling kopen?

Een milde en natuurlijke fruitzuurpeeling irriteert of beschadigt de huid niet. Bovendien geeft het bij regelmatig gebruik dezelfde professionele resultaten als een fruitzuurbehandeling bij de schoonheidsspecialist. Bij een juiste toepassing van een peeling gezicht zie je al resultaat na het eerste gebruik!

De meest bekende manier om de huid te exfoliëren is door middel van een scrub. Hierdoor wordt de huid weer glad en zacht. Het voordeel van een fruitzuurpeeling daarentegen is dat deze dieper in de huid kan dringen en met een milde samenstelling de huid niet beschadigt. Hierdoor is een peeling met zuren ook geschikt voor specifieke huidproblemen.

Wil je een peeling kopen, dan kom je al snel veel verschillende soorten tegen. In deze gids laten we zien hoe je een fruitzuur behandeling kunt gebruiken bij een vette huid en droge huid. We behandelen de volgende huidproblemen:

  1. Pigmentvlekken
  2. Onzuiverheden en acne
  3. Fijne lijntjes en rimpels
  4. Rosacea (rode wangen)

Vervolgens leggen we stapsgewijs uit hoe je een fruitzuurpeeling kunt gebruiken voor het beste resultaat. Ook laten we je weten wanneer een fruitzuurpeeling kopen juist niet verstandig is.

Bekijk hier onze natuurlijke gezichtsmaskers die perfect geschikt zijn als fruitzuurpeeling. Ze reinigen, exfoliëren én hydrateren.

Een fruitzuurpeeling is geschikt voor de vette of droge huid

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is een fruitzuurpeeling geschikt voor elk huidtype. Voor de vette, en dus ook voor de droge huid.

Wanneer je last hebt van een droge huid, is het wel belangrijk voor de juiste soort exfoliant te kiezen om irritatie en verdere uitdroging te voorkomen. Dit zijn over het algemeen milde en zachte fruitzuren uit natuurlijke bronnen. Melkzuur uit blauwe bosbessen bijvoorbeeld, helpt de huid hydrateren en verbeteren door stimulans van collageenproductie.

Bij een vette huid kun je fruitzuren gebruiken met meer exfoliërende eigenschappen. Zoals salicylzuur en glycolzuur. Deze fruitzuren helpen onder andere bij het verwijderen van overtollig talg en zijn daarom onderdeel van ons vette huid assortiment en beste producten tegen acne.

Extra tip: ook last van een droge hoofdhuid? Fruitzuur uit appel kan helpen bij hoofdhuidproblemen zoals roos, jeuk of schilfers. Het is dus iets anders dan een fruitzuurpeeling, maar je kunt in dit geval veel baat hebben bij een appelazijn haarspoeling.

1. Fruitzuurpeeling pigmentvlekken: donkere vlekken verwijderen op natuurlijke wijze

Vooral de AHA zuren glycolzuur en citroenzuur zijn erg geschikt voor een verhelderende fruitzuurpeeling tegen pigmentvlekken. Toegevoegde antioxidanten, zoals bronnen van vitamine C en E, beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf. Daarbij helpen ze pigmentvlekken vervagen en zijn dus absoluut van meerwaarde bij pigmentvlekken verwijderen op een natuurlijke manier.

2. Fruitzuurpeeling onzuiverheden en acne: voor diepe reiniging

Een fruitzuurpeeling met BHA past goed in een natuurlijke acne behandeling thuis. Zoals eerder genoemd, kan salicylzuur door de structuur via de talgzakjes in de huid doordringen en daar de poriën diep reinigen. Dit is waarom producten met BHA wonderen verrichten voor de onzuivere huid zoals bij pukkels, puistjes of acne littekens. De toevoeging van organische fruitzuren stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor krijg je snel weer een egale en gezonde huid.

Fruitzuurpeeling kopen

3. Fruitzuurpeeling fijne lijntjes en rimpels: kies voor AHA en BHA

Vanwege de huidvernieuwende werking is een fruitzuurpeeling ook een perfect onderdeel van je anti-aging routine. Zuren uit fruitenzymen zijn een aanrader bij de verouderde en droge huid vanwege hun vermogen fijne lijntjes glad te strijken. In combinatie met hyaluronzuur is het een uitstekende natuurlijke manier om rimpels te verwijderen, of in ieder geval duidelijk zichtbaar te verminderen.

Wist je dat AHA en BHA de meest gebruikte zuren zijn tegen huidveroudering?

4. Wees voorzichtig met een fruitzuurpeeling bij rosacea

Rosacea is een vervelend huidprobleem waarbij je last hebt van een rode huid, rode vlekken en uitgezette bloedvaatjes. Ook deze huid kan baat hebben bij rosacea producten met milde zuren, zoals in fruitzuurpeeling Lingonberry Bright Mask. Doe dit beter niet meer dan 1 keer per week en begin met een maximale inwerktijd van 5 minuten. Hieronder lees je hoe je een fruitzuurpeeling het beste gebruikt.

Hoe gebruik je een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling past dus in de routine van elk huidtype en is voor (bijna) elk huidprobleem geschikt. Hoe je een fruitzuurpeeling gebruikt in je skincare routine stappen, hangt ook af van je huidtype. Doe dit in ieder geval ‘s avonds en op een schoon gezicht. Breng daarna andere verzorgingsproducten aan op de huid, passend bij je huidtype.

Het is belangrijk te weten dat wanneer je huid vernieuwt, deze voor herstel veel vocht nodig heeft! Een hydraterende gezichtsspray is met een natuurlijke gezichtscrème een geweldige combinatie. Zo krijgt de huid wat het nodig heeft om vitaal en stralend te worden.

Regelmatig gebruik van een milde natuurlijke fruitzuurpeeling (maximaal twee per week), geeft doorgaans het beste resultaat. Bij een gevoelige huid is een keer per week voldoende. Ook kun je in dit geval de peeling beter afspoelen onder de douche en daarna voorzichtig deppen. Voorkom zoveel mogelijk wrijving op de huid.

Gebruik geen andere exfoliërende producten tegelijkertijd. Anders is het te veel voor je huid. Sluit je fruitzuurpeeling behandeling af met een natuurlijke gezichtsolie die past bij je huidtype of huidprobleem.

Fruitzuurpeeling thuis

Wanneer kun je een fruitzuurpeeling beter niet gebruiken?

Een fruitzuurpeeling is in principe geschikt voor elk huidtype, behalve voor de extreem droge huid. Ook wanneer je huid in een acute fase van eczeem (dermatitis perioralis) zit, kun je beter zo min mogelijk producten gebruiken en dus ook geen peeling. Hier lees je meer over de behandeling van eczeem gezicht.

Onze gezichtsmaskers met fruitzuren kun je (met mate) gerust als peeling voor de gevoelige huid en tijdens de zwangerschap gebruiken. Ons AHA & BHA peeling serum adviseren we niet tijdens de zwangerschap.

Tenslotte; gebruik een fruitzuurpeeling ook niet voordat je de zon in gaat. Als je huid pigmentvlekken heeft, bescherm je huid dan extra goed met een zonnebrandcrème!

De beste natuurlijke fruitzuurpeeling gebruiken?

Bekijk het lingonberry bright masker

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.