Haarspoeling met appelazijn - 7 redenen om te gebruiken

haarspoeling met appelazijn

Haarspoeling met appelazijn? Je hebt misschien wel eens gehoord van de geweldige gezondheidsvoordelen van appelazijn - het helpt bijvoorbeeld met afvallen, het is van nature ontgiftend en goed voor de huid. Dit volledig natuurlijke en eenvoudige product lijkt bijna overal goed voor te zijn. Maar weet je wat het kan voor je haar doen? Flow Cosmetics introduceert zeven redenen waarom je haarspoeling met appelazijn in je haircare routine moet toevoegen.

Hoe gebruik je een appelazijn spoeling voor je haar

Voordat je te enthousiast wordt van alle voordelen die we hieronder gaan opsommen, is het belangrijk om te weten hoe je het product moet gebruiken. Door een product juist te gebruiken, haal je er ook de maximale voordelen uit!

  • Kies het juiste product voor je behoeften. Wat is je haartype? Heb je last van droog haar, dan zou de beste keuze zijn Heather - Haarspoeling voor droog haar en hoofdhuid, die speciaal is ontwikkeld om droog haar te voeden, glans en vitaliteit te geven. Of ben je op zoek naar een product voor vettig haar of problematische hoofdhuid, dan zou de Juniper - Haarspoeling voor vettig haar en geïrriteerde hoofdhuid perfect zijn voor jouw behoeften.
  • Verdunnen voor gebruik. Onze producten zijn super geconcentreerd, en dus moeten ze voor gebruik verdund worden met water. Schudt de fles goed en meng ongeveer 10 ml van het product met 2 dl warm water. Je kunt voor dit proces elk soort oude maar schone fles gebruiken. Dat was het, het is klaar voor gebruik! 
  • Gebruik appelazijn spoeling als conditioner na je shampoo, als gerichte behandeling om hoofdhuidproblemen te verlichten of voorkomen, of als een krul booster.
En nu, eindelijk, de zeven redenen waarom je dit wonderproduct voor je haar moet gebruiken.
Appelazijn spoeling

1. De haarspoeling maakt je haar super glanzend

Veel mensen gebruiken appelazijn als haarspoeling om extra glans en zachtheid toe te voegen. Wie wil er nou geen glanzend haar? Een mengsel van appelazijn en water werkt als magie voor je haar: het maakt de haarschubben glad en reinigt ze. Wanneer je je haar met dit mengsel spoelt en laat drogen, zal je haar glanzender zijn dan ooit - en dit op natuurlijke wijze! Appelazijn verwijdert ook chemicaliën uit je haar, zoals een residu van je stylingproducten. Dit maakt je haar écht schoon en lichter.

2. Het werkt als een natuurlijke ontklitter

Het gebruik van een volledig natuurlijke appelazijn spoeling is ​​de beste manier om haar te ontwarren, het zal je ook helpen het grootste deel van je nieuwe groei te behouden, jeuk of pijn te verminderen en je hoofdhuid te reinigen terwijl je knopen ontwart. Dus meng de haarspoeling naar keuze met water en geniet - van perfect klitloos haar.

3. Als je krullend haar hebt, zullen je krullen je dankbaar zijn

Omdat appelazijn een volledig natuurlijk product is en van nature geen silicium bevat, kan het ook helpen bij het definiëren van krullen en volume. Je kunt onze spoelingen gebruiken in de Curly Girl Methode - en de krulvorming zal je positief verrassen. Als geïnteresseerd bent in de natuurlijke (Eco) Curly Girl Methode, kun je er hier meer over lezen.

4. Appelazijn spoeling helpt de pH van de hoofdhuid en het haar in evenwicht te brengen

Appelazijn bevat azijnzuur. Verdunt met water kan dit mengsel de pH-waarde van de hoofdhuid helpen verlagen, wat de symptomen van roos kan verminderen. Dit leidt ook tot een vermindering van jeuk en schilfering. De spoeling doet het beste zijn werk wanneer het goed in het haar en op de hoofdhuid gemasseerd wordt. Dan even 5 minuutjes laten intrekken, waarna het kan worden uitgespoeld.

Zo simpel is het! 

5. Antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen

Het is bewezen dat het azijnzuur in appelazijn van nature antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft. Dit maakt het behoorlijk effectief bij het doden en voorkomen van roos veroorzaakt door gist op de hoofdhuid. De Juniper - Haarspoeling voor vettig haar en geïrriteerde hoofdhuid is speciaal ontworpen om de hoofdhuidproblemen te verzachten en voorkomen. Dit product bevat zorgvuldig geselecteerde biologische essentiële oliën die de antibacteriële effecten van het product versterken.

Jeuk, irritatie op de hoofdhuid en schilfers in je haren?

Bekijk nu de Juniper Haarspoeling

6. Stimuleer je haargroei

Appelazijn staat bekend om zijn positieve effecten op het verbeteren van de haargroei. Dit komt door de verbetering van de bloedcirculatie veroorzaakt door appelazijn; dit komt op zijn beurt de haarzakjes ten goede, evenals het proces van nieuwe haargroei.

7. Je haar regelmatig spoelen kan haaruitval voorkomen 

Zoals gezegd verbetert een appelazijn spoeling de bloedcirculatie in de hoofdhuid. Appelazijn stimuleert een betere bloedcirculatie naar de haarzakjes - iets dat essentieel is voor het stimuleren van de haargroei en het voorkomen van haaruitval. Bovendien draagt dit bloed essentiële voedingsstoffen naar de haarzakjes cellen, wat de wortels versterkt en de haargroei zal bevorderen. 

Kies voor onze biologische haarspoeling  in je haarverzorging routine, natuurlijker kan het niet worden! 

Misschien vind je ook interessant te lezen?

Hoe kies je de juiste shampoo bar?