Flow cosmetics produceert biologische en natuurlijke cosmetica sinds 2004


De producten van Flow Cosmetics

Zijn gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten

Zijn effectief en aromatherapeutisch

Zijn milieuvriendelijk en gemaakt met een recyclebare verpakking

Bevatten geen synthetische geuren en kleurstoffen

Bevatten geen parabenen en andere synthetische conserveringsmiddelen

Bevatten geen minerale oliën en petrochemicaliën

Bevatten geen geëthoxyleerde ingrediënten, zoals PEG

Bevatten geen SLS, SLES en andere oppervlakte-actieve stoffen

Zijn niet getest op dieren

 

Wij produceren natuurlijke cosmetica sinds 2004. In Riihimäki, Finland komen de Flow producten tot stand in onze kleine fabriek. Daar ontwikkelen wij ook onze eigen recepten, zodat wij het proces van voor af aan kunnen controleren. De producten hebben wij eigen gemaakt, doordat de gehele productie, van grondstof tot verzending, door ons wordt beheerd. De producten worden gemaakt in afgeronde hoeveelheden en onze voorraad draait op volle gang. Dit betekent dat wij altijd nieuwe, verse producten naar je kunnen versturen. 


Handgemaakt, biologische en natuurlijke cosmetica

 

Biologische en natuurlijke ingrediënten

Schone, natuurlijke ingrediënten zijn belangrijk voor ons, omdat goede producten uitsluitend gemaakt kunnen worden door goede ingrediënten te gebruiken. Wij selecteren zorgvuldig wat wij nodig hebben om onze producten te maken: zowel gecertificeerde biologische ingrediënten als de planten die in het wild groeien in het schone noorden. Onze productie heeft gecertificeerde, natuurlijke cosmetica als standaard. Ons doel in de productonwikkeling is om producten zo natuurlijk mogelijk te maken. Vooral de verhouding biologisch ontwikkelde- of wilde ingrediënten in onze producten is groot. Pure, natuurlijke ingrediënten zijn overvloedig met stoffen die belangrijk zijn voor de huid, zoals vitamines, antioxidanten en goede vetzuren.

We gebruiken gecertificeerde ingrediënten waar mogelijk is. Naast een kleine hoeveelheid van essentiële oliën zijn al onze planten biologisch en gecertificeerd. Onze conserveringsmiddelen voldoen aan de eisen van de COSMOS-standaard voor biologische en natuurlijke cosmetica. Onze minerale make-up producten bevatten geen nanodeeltjes en de ingrediënten zijn goedgekeurd door Ecocert. Flow Cosmetics is een lid van de Finnish Natural Cosmetics associatie.

Een groot aantal van onze producten bevat geen conserveringsmiddelen. Ieder product dat water bevat, heeft enkele bestanddelen nodig om het behoud te verbeteren. Daarom hebben wij verschillende watervrije producten geproduceerd. Zo bevatten bijvoorbeeld onze olie-gebaseerde serums, lichaamsboter, gezichtsoliën, shampoo bars en zepen allemaal geen conserveringsmiddelen. Onze gezichtsmaskers komen in poedervorm en komen alleen in aanraking met water wanneer u het masker aanbrengt. Op deze manier worden onze producten goed behouden zonder conserveringsmiddelen te gebruiken.

Enkele producten kunnen daarentegen niet gemaakt worden zonder conserveringsmiddelen, zoals water-gebaseerde emulsies en toner voor de huid. Voor deze producten hebben wij met extra veel zorg de beste zachte, natuurlijke conserveringsmiddelen uitgekozen die goedgekeurd zijn door Ecocert. Conserveringsmiddelen kunnen ook verbeterd worden door de verpakking van het product: onze producten worden opgeslagen in donkere, glazen flessen. Het product wordt aangebracht op een hygiënische manier door een pomp of spray te gebruiken.

Natuulijke schoonheid begint met een pure cosmetica

Het hart van de producten

Ieder product van Flow is handgemaakt met een liefde voor natuurlijke aromatherapie, waar onze oprichter Riitta een passie voor heeft. Aromatherapie verzorgt het lichaam en de geest, laat deze twee harmonieus samenwerken.

Lichaam- en geestverzorgende aromatherapie en essentiële oliën vormen de basis van onze producten. De effecten van vele producten zijn gebaseerd op essentiële oliën en zonder deze zouden onze producten niet hetzelfde zijn. Essentiële oliën zorgen ervoor dat geuren en verzorgende effecten in onze producten voorkomen.

Zerowaste mindset

Voor onze verpakkingen kiezen wij materialen zorgvuldig uit om ervoor te zorgen dat zij zo milieuvriendelijk en recyclebaar mogelijk zijn. We gebruiken veel karton en glas, omdat deze materialen makkelijk te recyclen zijn. Alleen voor enkele producten hebben wij ervoor gekozen om plastic te gebruiken, omdat dit materiaal ideaal is voor transportatie. We gebruiken alleen plastic dat geschikt is voor recycling.

 

Terug naar de hoofdpagina