Ingrediënten en productie

De producten van Flow Cosmetics

Zijn gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten
Zijn effectief en aromatherapeutisch
Zijn milieuvriendelijk en gemaakt met een recyclebare verpakking
Bevatten geen microplastics
Bevatten geen palmolie
Bevatten geen synthetische geuren en kleurstoffen
Bevatten geen parabenen en andere synthetische conserveringsmiddelen
Bevatten geen minerale oliën en petrochemicaliën
Bevatten geen geëthoxyleerde ingrediënten, zoals PEG
Bevatten geen SLS, SLES en andere oppervlakte-actieve stoffen
Zijn niet getest op dieren
 
Wij produceren natuurlijke cosmetica sinds 2004. In Riihimäki, Finland komen de Flow producten tot stand in onze kleine fabriek. Daar ontwikkelen wij ook onze eigen recepten, zodat wij het proces van voor af aan kunnen controleren. De producten hebben wij eigen gemaakt, doordat de gehele productie, van grondstof tot verzending, door ons wordt beheerd. De producten worden gemaakt in afgeronde hoeveelheden en onze voorraad draait op volle gang. Dit betekent dat wij altijd nieuwe, verse producten naar je kunnen versturen. 
 
Natuurlijke en handgemaakte cosmetica

Biologische en natuurlijke ingrediënten

Schone, natuurlijke ingrediënten zijn belangrijk voor ons, omdat goede producten uitsluitend gemaakt kunnen worden door goede ingrediënten te gebruiken. Wij selecteren zorgvuldig wat wij nodig hebben om onze producten te maken: zowel gecertificeerde biologische ingrediënten als de planten die in het wild groeien in het schone noorden. Ons doel in de productonwikkeling is om producten zo natuurlijk mogelijk te maken. Vooral de verhouding biologisch ontwikkelde- of wilde ingrediënten in onze producten is groot. Pure, natuurlijke ingrediënten zijn overvloedig met stoffen die belangrijk zijn voor de huid, zoals vitamines, antioxidanten en goede vetzuren.
We gebruiken gecertificeerde ingrediënten waar mogelijk is. Naast een kleine hoeveelheid van essentiële oliën zijn al onze planten biologisch en gecertificeerd. Onze conserveringsmiddelen voldoen aan de eisen van de COSMOS-standaard voor biologische en natuurlijke cosmetica. Onze  duurzame make-up producten bevatten geen nanodeeltjes en de ingrediënten zijn goedgekeurd door Ecocert. Flow Cosmetics is een lid van de Finnish Natural Cosmetics associatie.
Een groot aantal van onze producten bevat geen conserveringsmiddelen. Ieder product dat water bevat, heeft enkele bestanddelen nodig om het behoud te verbeteren. Daarom hebben wij verschillende watervrije producten geproduceerd. Zo bevatten bijvoorbeeld onze olie-gebaseerde serums, lichaamsboter, gezichtsoliën, shampoo bars en zepen allemaal geen conserveringsmiddelen. Onze gezichtsmaskers komen in poedervorm en komen alleen in aanraking met water wanneer u het masker aanbrengt. Op deze manier worden onze producten goed behouden zonder conserveringsmiddelen te gebruiken.
Enkele producten kunnen daarentegen niet gemaakt worden zonder conserveringsmiddelen, zoals water-gebaseerde emulsies en toner voor de huid. Voor deze producten hebben wij met extra veel zorg de beste zachte, natuurlijke conserveringsmiddelen uitgekozen die goedgekeurd zijn door Ecocert. Conserveringsmiddelen kunnen ook verbeterd worden door de verpakking van het product: onze producten worden opgeslagen in donkere, glazen flessen. Het product wordt aangebracht op een hygiënische manier door een pomp of spray te gebruiken.