Skincare routine stappen: dit is de perfecte gezichtsverzorging volgorde

Skincare routine

Wil jij een optimale skincare routine samenstellen met de juiste biologische producten - good for you! Want wist je dat de manier en volgorde waarop je natuurlijke gezichtsverzorging gebruikt, minstens zo belangrijk is als de producten zelf? Wij vertellen je de perfecte skincare routine stappen voor optimaal resultaat.

In het kort zijn dit de meest ideale skincare stappen:

 1. Reinigen met een cleanser (of toner)
 2. Peeling of masker (ca. 1x per week)
 3. Hydraterende gezichtsspray
 4. Natuurlijke oogcreme (optioneel)
 5. Serum
 6. Crème
 7. Gezichtsolie

Deze skincare routine stappen zijn eigenlijk de basis van elk huidtype, maar laat gerust weg wat voor jouw huid minder nodig is.

Bij een goede skincare routine samenstellen, kan het zijn dat voor jouw huid enkele aanpassingen nodig zijn, afhankelijk van de conditie van je huid. Op onze website kun je makkelijk selecteren op jouw huidtype. Van vette, gecombineerde of juist droge huid producten tot de behandeling van een gevoelige of een verouderde huid. Bij deze categorieën vind je alle producten en informatie over de beste gezichtsverzorging volgorde stappen die passen bij jouw huidbehoefte.

Twijfels over jouw situatie, lees dan welk huidtype heb ik? Dit helpt je je persoonlijke skincare routine samenstellen om het beste resultaat uit je gezichtsverzorging te halen.

Skincare routine samenstellen

Skincare routine samenstellen met deze basisregels

 • Kies de producten die het beste passen bij je huidtype, -conditie of huidprobleem.
 • Geef de voorkeur aan natuurlijke gezichtsverzorging met hoogwaardige biologische ingrediënten.
 • Werk van lichte naar zwaardere producten. Zo breng je bijvoorbeeld eerst het beste hyaluronzuur serum aan, voordat je een dikkere voedende crème gebruikt.
 • Gebruik een masker of peeling gezicht maximaal 1 a 2 keer per week of nog minder afhankelijk van je huidtype en gevoeligheid.
 • Bij de meeste huidtypes is het niet nodig je gezicht ´s ochtends te wassen. Een toner gezicht is voldoende voor een lichte reiniging en een heerlijke opfrisser.
 • Kies ook voor kwalitatieve en liefst natuurlijke haarproducten. Niet alleen voor een goede gezondheid van je hoofdhuid. Tijdens het douchen voorkom je bijna niet dat je shampoo of conditioner over je gezicht naar beneden loopt. Je haarverzorging heeft indirect dus ook invloed op skincare stappen.

De beste skincare routine stappen en producten uitgelegd

Wil je alles uit je skincare stappen halen, dan is dit de juiste gezichtsverzorging volgorde voor het beste resultaat. Voor de mannenhuid; hier vind je de beste producten en skincare routine stappen in gezichtsverzorging voor mannen

1. Milde reiniging met een natuurlijke gezichtsreiniger

Bij je skincare routine samenstellen, is een natuurlijke gezichtsreiniger een stap die je zeker niet mag overslaan. Belangrijk is hierbij dat de cleanser goed reinigt, zonder de huidbarriere aan te tasten. Zo geef je het natuurlijke beschermingsmechanisme de kans om goed te functioneren en houd je je huid in balans.

Reiniging voor de gevoelige of droge huid

Extra tip voor de skincare routine van een extreem droge huid: reinig je gezicht met een olie reiniger voor het gezicht. Onze gezichtsoliën zijn allemaal perfect geschikt voor de oil cleansing methode. Speciaal voor de droge huid raden we onze biologische Arganolie aan. Is je huid droog en gevoelig? Reinig deze dan 's ochtend niet met een cleanser, gebruik hoogstens een toner in de vorm van onze gezichtsspray. Deze kunnen tegelijk de doelen van je skincare routine stappen versterken. Zoals rozenwater gezichtsspray bij een gevoelige huid en als effectief middel tegen rode wangen.

2. Peeling of gezichtsmasker voor een extra beauty boost

Een gezichtsmasker of een peeling zijn allebei exfoliërende producten die je in je skincare stappen kunt gebruiken voor het verwijderen van dode huidcellen. Wij hebben verschillende soorten natuurlijke gezichtsmaskers en peelings die elk hun eigen superkrachten hebben. Zo is ons BHA serum peeling met salicylzuur doeltreffend in de behandeling van onzuiverheden. De toegevoegde fruitzuren (AHA) in dit serum maken het daarbij een ideaal product om rimpels te verwijderen op natuurlijke wijze. Zowel gezichtsmaskers als een peeling hebben als extra voordeel dat de bestanddelen van andere producten sneller en dieper door de huid worden opgenomen.

Wanneer je deze producten beter weglaat uit je skincare stappen:
Het gelijktijdig gebruik van een natuurlijk gezichtsmasker én peeling in een skincare routine raden we niet aan. Dit is al snel ‘too much’ voor de huid. Sla deze stap ook over wanneer je huid in een acute fase van gevoeligheid zit, zoals een uitbraak van clownseczeem. Bij dermatitis perioralis kies je het beste  middel tegen eczeem. In dit geval geldt: less is more!

Skincare stappen

3. Hydraterende gezichtsspray voor balans en extra voeding

Een hydraterende gezichtsspray brengt de pH-waarde van je huid weer in balans na het gebruik van een cleanser. Onze gezichtsmists zijn daarbij rijk aan antioxidanten en bioactieve stoffen. Ook verbeteren ze de vochtbalans en huidtextuur van je huid, helemaal als je ze in deze stap van je skincare routine gebruikt.

We hebben drie soorten natuurlijke gezichtssprays in ons assortiment, passend bij elk huidtype of functie. Zo is rozenwaterspray erg effectief als natuurlijk middel tegen rosacea en adviseren we lavendelwater bij acne.

4. Natuurlijke oogcrème tegen rimpels, donkere kringen of wallen

Wil je de beste oogcreme tegen huidveroudering en tekenen van vermoeidheid meenemen bij het samenstellen van je gezichtsverzorging volgorde? Dan is dit de stap in je skincare routine waarin je deze gebruikt. Met effectieve power ingrediënten zoals peptiden, cafeïne, groene thee, hyaluronzuur, granaatappelextract en arctische bessen - heeft deze natuurlijke oogcrème absoluut een waardevolle toevoeging in je skincare routine stappen.

5. Serum passend bij je schoonheidsdoel

Een serum gezicht dat voldoet aan de wensen en behoeftes van jouw huid, zal al heel snel effect geven. Voor een normale huid is dit geen ‘must’ in je skincare routine stappen, maar bij bepaalde schoonheidsdoelen kan een serum zeker een meerwaarde hebben. Denk bijvoorbeeld aan Flow RetinLift retinol serum als anti-aging product wanneer je je afvraagt wat echt helpt tegen rimpels.

6. Crème met intensief voedende ingrediënten

Na eventueel gebruik van een serum, is dit het moment in je skincare routine stappen om een gezichtscrème toe te voegen. Dit doe je bijvoorbeeld met een moisture cream boordevol antioxidanten, vitaminen en vetzuren. Naast voeding, beschermt het je huid tegen uitdroging en schadelijke invloeden van oxidatieve stress.

7. Gezichtsolie als perfecte afsluiting van je skincare routine

Een natuurlijke gezichtsolie is als de kers op de taart in je skincare stappen - om meerdere redenen! Gezichtsolie van hoge kwaliteit zorgt voor voedingsstoffen, bescherming en een instant gezonde uitstraling. Ook staan ze bekend om hun anti-aging eigenschappen en helende voordelen. Maar dat niet alleen, want wanneer je olie als laatste stap in je skincare routine gebruikt, zorgt dit product voor occlusie. Dat houdt in dat ze helpen het vocht en voedingsstoffen die al op de huid aanwezig zijn, in te sluiten in de huid.

Gezichtsolie voor de vette huid:
Veel mensen denken dat een vette huid producten nodig heeft die de huid droger maken en vermijden daarom gezichtsolie in hun skincare stappen. Maar vergeet niet dat ook een vette huid eentje is die balans mist! En soms ontstaan onzuiverheden juist door een tekort aan vocht. Onze Detox olie in het assortiment natuurlijke acne producten bijvoorbeeld, is perfect geschikt voor de vette of gecombineerde huid en werkt effectief tegen onzuiverheden.

Ondanks dat deze gezichtsverzorging volgorde een perfecte basis is, kunnen specifieke huidtypes of condities baat hebben bij een paar kleine aanpassingen. Ook wanneer je zoekt naar specifieke toepassingen zoals een acne behandeling thuis of pigmentvlekken verwijderen op een natuurlijke manier.

Van een vette, gecombineerde of juist droge huid, tot een gevoelige of verouderde huid. Voor elke huidconditie vind je bij Flow Cosmetics leerzame informatie, passende producten en de optimale skincare routine stappen.

Geduld met je skincare routine is letterlijk een schone zaak

Tenslotte, wees geduldig. Sommige resultaten zul je al meteen zien na de eerste dag van deze skincare routine stappen, mits je de juiste producten gebruikt. Nog veel meer resultaat kan wel zes weken duren. Dit is afhankelijk van je leeftijd, huidconditie en eventuele huidproblemen. Een zachtere huid bereik je bijvoorbeeld sneller dan rimpels verfijnen of porien verkleinen. Je huid vernieuwt zich ongeveer om de maand, dus geef je nieuwe gezichtsverzorging routine minimaal deze tijd.

 

Skincare routine

Skincare routine samenstellen

Ontdek gezichtsverzorging van Flow Cosmetics

Biologische gezichtsverzorging

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.