De Oil Cleansing Method (OCM) - natuurlijke gezichtsreiniging

Oil Cleansing

De Oil Cleansing Method, afgekort OCM en in het Nederlands olie reinigingsmethode, is helemaal terug. En niet voor niks! Het is een perfecte natuurlijke gezichtsreiniging met olie voor een gezonde en schone huid. Naast natuurlijke gezichtsolie heb je alleen warm water en een doek nodig. Probeer de Oil Cleansing Method zelf en we weten zeker dat je overtuigd zult zijn van het resultaat!

Natuurlijke gezichtsreiniging met olie

Steeds meer vrouwen (en mannen) kiezen bewust voor natuurlijke producten in hun gezichtsverzorgingsroutine. Jij waarschijnlijk ook, anders las je deze blog niet. Good for you! Reiniging is de eerste en belangrijkste stap in gezichtsverzorging. En bij voorkeur met een 100% biologische gezichtsreiniger. Een huid die slecht, met de verkeerde producten of te vaak wordt schoongemaakt gaat er dof, droog of juist vet en onrustig uit zien.

Zo krijgen we regelmatig vragen over hoe gezichtsreiniging met natuurlijke olie werkt. Of het ook geschikt is voor de vette huid of acné? (ja!) Hoe moet je de olie reinigingsmethode doen en welke cleansing oil kun je het beste gebruiken? Wij leggen uit wat de Oil Cleansing Method is en wat OCM voor de gezondheid van jouw huid kan betekenen.

Gezicht reinigen met olie

OCM | Wat is Oil Cleansing Method? 

Oil Cleansing Method is niet nieuw. Deze methode van gezichtsreiniging komt uit India en wordt in de Ayurveda geneeswijze al honderden jaren gebruikt voor een mooie huid. Deze eeuwenoude wijsheid hebben we laten varen omdat de beauty industrie ons heeft laten geloven dat we ál het vet van onze huid moeten halen met agressieve middelen. Terwijl de gezichtshuid juist een beschermlaagje nodig heeft tegen invloeden van buitenaf.

Je huid reinigen met olie is gebaseerd op het principe: olie lost olie op. De Oil Cleansing Method zuivert je huid, voedt en hydrateert zonder je beschermende huideigen olie te verwijderen. Je gezicht reinigen met olie is geschikt voor ieder huidtype, zelfs (misschien wel juist) voor de gevoelige en atopische huid.

Hoe werkt de Oil Cleansing Method? 

Zelf proberen of de Oil Cleansing Method iets voor jou is? Biologische arganolie is de beste keuze voor de OCM. Zo ga je te werk:

1. Masseer met je (schone) handen een paar druppels natuurlijke olie op je gezicht. Neem een paar minuten de tijd om de olie rustig in te masseren en focus op de gebieden waar vuil zich ophoopt, zoals rond je neus. De olie werkt als een magneet voor make-up resten, bacteriën en dode huidcellen.

2. Maak een mousseline doek (of washandje) nat met warm water en wring het goed uit. Leg het vervolgens op je gezicht en laat even liggen zodat de warmte zijn werk kan doen. Daarna dep en veeg je de olie van je gezicht. That’s it!

3. Wij vinden het persoonlijk fijn om daarna een hydraterende spray gezicht als toner te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld rozenwater, voor extra verzorging en een fris gevoel.

Oil cleansing method
Natuurlijke gezichtsreiniging met olie probeer jij ook?

Oog make-up verwijderen met olie

Wist je dat je oog make-up ook goed kunt verwijderen met olie? Zelfs waterproof make up! Gebruik hiervoor een zachte olie zoals Argan olie. Je kunt je ogen meenemen in de olie reinigings methode. Of breng een klein beetje olie aan op een vochtig watje en je veegt de oog make up zo weg.

Cleansing oil - natuurlijke olie voor gezichtsreiniging

Met de meeste (synthetische) reinigingsmiddelen verwijder je ieder spoortje vet op je huid. Maar dat helaas niet alleen; stoffen zoals alcohol en ontvetters tasten je natuurlijke huidbarriere aan. Logisch want deze ontvetters zijn meestal dezelfde stoffen als die in sterke schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Je verwijdert hiermee dus ook de goede bacteriën die je huid juist gezond houden. Sommigen reageren gevoeliger op deze stoffen dan anderen. Het is de moeite waard om dit te onthouden, omdat slechte reiniging gewoontes je vatbaar kunnen maken voor pigmentvlekken. Dit geldt ook voor eczeem op het gezicht.

Wat gebeurt met dit soort gezichtsreinigers is dat je huid uit balans raakt en uitdroogt. Hierop reageert je huid met het aanmaken van extra talg. Met als gevolg dat je huid nog sneller vet wordt en poriën eerder verstopt raken. Ook wordt de huid niet gevoed of gehydrateert waardoor droge plekjes kunnen ontstaan. Je gezicht verliest zijn gezonde glow. En dat was nou juist niet je bedoeling, toch? :)

Een natuurlijk gezonde huid, bereik je alleen met natuurlijke en gezonde ingrediënten. Een manier om erachter te komen welke stoffen er in cosmetica zitten, is de INCI lijst.

Welke olie kan ik het beste voor gezichtsreiniging gebruiken?

De Oil Cleansing Method is dus een natuurlijke manier van gezichtsreiniging. Uiteraard gebruik je hiervoor dan ook een natuurlijke olie. Je kunt prima zelf gaan mengen met oliën uit je eigen keukenkastje. Er wordt in DIY cleansing oil meestal olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie genoemd. Ook al kan dit voor sommigen goed werken, deze oliën zijn voor de meeste huidtypes niet aan te raden. De belangrijkste reden is dat olijfolie en kokosolie comedogeen zijn. Dat wil zeggen dat ze je poriën verstoppen en dit zorgt op zijn beurt weer voor onzuiverheden.

Een zorgvuldig gekozen mix van biologische (koud geperste), rijke en effectieve oliën is niet alleen beter... een kant en klare gezichtsolie is ook een stuk makkelijker.

Dit zijn de beste biologische en natuurlijke oliën voor gezichtsreiniging, oftewel de oliereinigingsmethode :

  • Arganolie: wie kent deze multifunctionele olie nog niet? Arganolie wordt om zijn kostbaarheid en werking ook wel het Marokkaanse goud genoemd en is te gebruiken voor ieder huidtype! Zelfs bij atopische huid of dermatitis perioralisArganolie is trouwens ook erg geschikt als basisolie waar je eventueel een druppel van je favoriete etherische olie aan toevoegt. Door het versterkende effect en heerlijke geur geur maak je van de oil cleansing method een heerlijke wellnesservaring.
  • Arctic Beauty Oil: gezichtsolie met onder andere kostbare arctische bessenolie en biologische etherische oliën. Hoogwaardige ingrediënten die de huid voeden, vitaliteit herstellen en de huid glad en zacht maken. Speciaal geschikt voor de droge huid of Anti aging.
  • Lingonberry Bright: verhelderende gezichtsolie met een unieke combinatie van snel absorberende, biologische voedingsstoffen en plantaardige oliën met essentiële vetzuren uit kokosnoot en jojoba. Deze droge olie bevat een hoge concentratie arctische lingonbessenolie, dat sterk verhelderend werkt voor de huid.
  • Detox Oil: deze ultralichte, biologische gezichtsolie met teatree is een droge olie serum. Het helpt de huid elastisch te houden, terwijl het onzuiverheden en oneffenheden verwijdert en voorkomt. Speciaal geschikt voor de vette (acne) huid. Ook past deze detox olie goed in acne producten.
  • Rozenbottelolie: een dichte samenstelling van huidvriendelijke essentiële omega-vetzuren, antioxidanten, vitamine E en huidherstellend transretinoïnezuur. Door de heilzame samenstelling worden kleine littekens vervaagd. Deze gezichtsolie is vooral geschikt voor de atopische huid, rosacea en couperose.

Lees ook: pigmentvlekken gezicht natuurlijk verwijderen.


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.