Tips tegen donkere kringen of wallen

Donkere kringen
Help! Wat kan ik doen tegen donkere wallen of kringen onder mijn ogen? We beginnen met de eerlijke waarheid; er bestaat geen creme voor een donkere kringen behandeling die dit direct oplost. Ook al belooft de verpakking anders. Máár je kunt wel de oorzaak van wallen aanpakken en donkere kringen verminderen of camoufleren! Wij geven je de beste tips als oplossing tegen donkere kringen en wallen!
Ook hebben we zelf getest wat de beste behandeling is voor donkere kringen. Met een vóór en na foto! Lees snel verder wat je wél kunt doen tegen donkere kringen of wallen.
wallen

Donkere kringen of wallen: oma weet raad

Donkere kringen of wallen - waar zouden we zijn zonder de wijze raad van oma :). Dit is haar beste tip: de ‘lepel-methode’.

Zo verwijder je wallen binnen één minuut

Leg ‘s avonds twee eetlepels in de vriezer en leg deze vervolgens ‘s ochtends met de bolle kant op je ogen. Het klinkt misschien een beetje raar maar ochtend wallen worden bijna altijd veroorzaakt door zwelling. Door de kou van de lepels vermindert het vocht en zijn je ogen gelijk minder dik.

Donkere kringen en wallen; oorzaak & behandeling

De oorzaak van donkere kringen en wallen kan verschillend zijn. Voor de behandeling van donkere kringen en wallen, is het handig te weten waardoor het komt. Wallen nemen toe naarmate je er weer een jaartje bij mag tellen. Daar kun je weinig aan doen. Wallen worden erger door vocht, ziekte of medicatie maar ook leefgewoonten zoals slaap, vocht stress, alcohol, roken en voeding. Hier kun je wel iets aan doen!

Het belangrijkste in een behandeling van donkere kringen en wallen is dan ook een gezonde levensstijl. Drink voldoende water gedurende de dag, hierdoor kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. Beweeg voldoende, zorg voor gezonde voeding en pak je nachtrust! Smeer in ieder geval geen (dikke) creme tegen wallen onder je ogen; dit kan de vochtophoping juist verergeren.
Wat is de oorzaak van donkere of blauwe kringen? Dit heeft vooral te maken met erfelijke factoren en de ouder (dunner en slapper) wordende huid. Anti-aging producten of natural-aging, zoals wij het liever noemen, zijn indit geval altijd een goede keus. Daarbij kunnen donkere kringen ook veroorzaakt worden door een tekort aan bepaalde nutriënten zoals ijzer, kaliumen B-vitamines.

Tips om donkere kringen, wallen en zwellingen onder je ogen te verminderen

  1. Zorg voor voldoende slaap; een goede nachtrust is de beste remedie tegen wallen en donkere kringen.
  2. ‘S ochtends twee lepels uit de vriezer op je ogen en je wallen of zwellingen verdwijnen als sneeuw onder de zon.
  3. Je kunt ook je gezichtsmist in koelkast bewaren. Dit koele product versnelt je bloedsomloop en helpt daardoor bij donkere wallen en een ‘puffy’ gezicht. (Kamille en Lavendel gezichtsspray zijn mild genoeg voor het ooggebied).
  4. Zorg voor een voldoende inname van kalium, vitamine B en ijzer. Ook Vitamine C is belangrijk voor een gezonde huid en zorgt daarbij voor een betere opname van ijzer.
  5. Drink voldoende water. Beperk de inname van cafeïne houdende dranken, alcohol en suiker.

De beste creme tegen donkere kringen en wallen

Nieuw in ons aanbod: de beste oogcreme Green Tea & Peptide. Wij zijn superblij en trots met deze beste creme tegen donkere kringen en wallen in ons aanbod! Deze oogcreme met peptide en groene thee kan dagelijks worden gebruikt, zowel 's ochtends als 's avonds. Deze creme werkt niet alleen tegen huidveroudering zoals rimpels onder ogen, het vermindert ook effectief donkere kringen en wallen.

Een andere goede keuze voor de behandeling van donkere kringen (of blauw, paarse kringen onder de ogen) is natuurlijke gezichtsolie Lingonberry Bright Oil serum. Deze droge olie bevat biologische voedingsstoffen met een hoge concentratie arctische lingonbessenolie. Deze unieke combinatie werkt sterk verhelderend voor je huid. Hiervan kun je zelfs een masker maken dat je aanbrengt op de donkere huid onder je ogen. We hebben een behandeling in combinatie met een cleanser en gezichtsspray voor je getest, en het werkt!

Lingonberry olie helpt naast donkere kringen ook bij pigmentvlekken. Zie hieronder de voor- en na foto:

beste creme tegen donkere kringen en wallen

Na donkere kringen creme 

Routine tegen donkere kringen

Bekijk hier alle stappen van deze behandeling en probeer het zelf!

Naar de behandeling tegen donkere vlekken of kringen

 

beste creme tegen donkere kringen

Donkere kringen camoufleren, concealer

Tenslotte kun je donkere kringen camoufleren met een concealer. Wij raden hiervoor Berry Vitamin Cream Foundation aan. Deze beste concealer zorgt de hele dag voor hydratatie en een mooie huidstructuur. Kies altijd voor een kleur die een tint lichter is dan je eigen huidskleur. Breng de concealer deppend aan op donkere, of paars - blauwe kringen onder je ogen. Voor wallen als gevolg van vet- of vochtophoping, kun je beter geen make-up gebruiken. Je hebt dan namelijk de kans dat de wallen juist geaccentueerd worden.

Het enige dat echt helpt tegen donkere kringen en wallen onder je ogen is het gebruik van hoge kwaliteit natuurlijke en biologische producten. Je houdt hiermee je huid in natuurlijke balans, zonder deze op lange termijn te beschadigen. Daar word je gegarandeerd blij van! Er is natuurlijk geen betere camouflage van wallen dan een mooie glimlach op je gezicht :).

Wat werkt voor jou het best tegen wallen of donkere kringen onder je ogen?

We horen het graag in een reactie hieronder.

Girl in a jacket

Misschien vind je dit ook interessant?

Warme of koele ondertoon?

Wat is jouw huidtint

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.