Wat is jouw huidtint; warme of koele ondertoon?

 

Foundation is ideaal voor het creëren van een egale huid en het wegwerken van oneffenheden zoals verkleuringen of rode vlekjes. Een blush haalt je gezichtskleur op, accentueert de contouren en geeft een gezonde glow. Mits je de juiste kleur kiest! Alleen de kleur die bij jouw huidtint past, zorgt ervoor dat je make up er onopvallend, mooi en natuurlijk uitziet.

Een kleurkeuze kan lastig zijn, vooral bij een online aankoop van make up. Maar niet als je weet welk kleurtype je huid heeft. Na het lezen van dit artikel weet je precies jouw ondertoon en welke make up kleur het best bij jouw huidtint past!

Welke ondertoon heeft jouw huidskleur?

Een ondertoon van de huid is iets anders dan je huidskleur. De ondertoon van je gezichtshuid blijft altijd hetzelfde. Ook bij verkleuring door de zon of huidproblemen zoals acne of rosacea (rode wangen). Je ondertoon is warm, koel of neutraal en schijnt door je huid heen. Gebruik je een foundation of blush die niet bij je huidtint past, dan ziet je gezicht er te oranje, roze of rood uit. Ook kan je gezichtskleur grauw lijken.

Reden genoeg om uit te zoeken welke ondertoon jouw huidskleur heeft. Zo kies je voortaan altijd voor een make-up kleur die de tint van je huid neutraliseert en mooier maakt.

Ben je op zoek naar een natuurlijke foundation?

Maar je weet niet zeker wat je huidtint is? Bestel hier make-up samples & probeer ze thuis!

Welke ondertoon heeft jouw huidskleur

Bepaal makkelijk de ondertoon van je huidtint met deze test!

Weet je niet welke ondertoon jouw huidskleur heeft, of twijfel je bij de aankoop van je foundation kleur? Na de onderstaande test weet je welke make up kleuren het best bij jouw gezichtskleur passen. Gebruik bij de test natuurlijk licht en zorg dat je gezicht schoon is. Je huid kan na het wassen of douchen iets roder zijn dus wacht een kwartiertje voor het testen. Je kunt dan makkelijker de juiste ondertoon bepalen.

1. Bekijk de kleur van de aderen op je pols

Het bekijken van je bloedvaten is eenvoudige manier om te bepalen welke ondertoon je huidtint heeft. Lijken je aderen blauw/paars? Dan heb je een koele ondertoon. Zijn ze meer groen? Dan heb je een warme ondertoon. Als je niet goed kunt zien welke kleur je aderen doorschijnen, heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon.

2. Houd een wit papier bij je gezicht

Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur. Een olijfkleurig huid kan grijzig lijken naast wit. Je ondertoon is dan waarschijnlijk ook neutraal.

3. Hoe reageert je huid op de zon?

Wanneer je makkelijk bruin wordt en niet snel verbrand, dan heb je een warme of neutrale ondertoon. Als je huid snel verband in de zon en het lang duurt voordat je bruin wordt, heb je een koele ondertoon. Er zijn uitzonderingen; een donkere huid verbrand niet snel maar kan toch een koele ondertoon hebben.

4. Welke kleur sieraden staan je het mooist?

Ga je voor zilver of goud? Wanneer zilveren sieraden het best staan, dan heb je een koele ondertoon. Bij gouden sieraden een warme ondertoon. Wanneer je huid er goed uit ziet bij zilver en goud, dan heb je een neutrale ondertoon.

Tips voor het kiezen van de juiste make up kleur

Een warme huidtint heeft dus gele ondertonen, terwijl een koele huidtint roze ondertonen heeft. Op basis hiervan kies je de juiste kleur foundation, poeder of blush. Heb je een neutrale ondertoon? Dan heb je geluk! Zowel koele als warme tinten in het kleurspectrum passen bij jouw gezichtskleur.

Kleuradvies bij een warme of koele ondertoon

Om het makkelijk te houden is de natuurlijke make-up van Korento ingedeeld in warme en koele kleuren. Voor de serum foundation en Cream Foundation maak je de keus uit ‘Cool’ of ‘Warm’ afhankelijk van je ondertoon. Vervolgens kies je het nummer op basis van je huidtint. Deze zijn oplopend; 01 voor de zeer lichte huidtinten en 04 voor medium huidtinten.

Juiste make up kleur kiezen

Revitaliserende natuurlijke cream foundation die de teint egaliseert en imperfecties vervaagt. Voor een fluweelzachte en natuurlijke make-up look. 

Cream Foundation 

 

Een must-have tint voor in je handtas is Korento Tint. Deze zachte, romige en vitaminerijke formule kan zowel op je lippen als wangen gebruikt worden. Een wonder product voor een mooie en gezonde look. Bij een koele ondertoon kies je uit de Cranberry (intens afgezwakt rood) of Rasberry (zachte bessen kleur). Heb jij een warme ondertoon, dan staat Poppy (felrood) of Roshehip (licht gedempt rozen rood) het best. Voor een veganistische tint kies je Heather (lichtbruin) bij een koele ondertoon en Cloudberry (nude bruin) bij een warme ondertoon.

 koele ondertoon

Pigmentrijken natuurlijk multifunctioneel product voor lippen en wangen.

Korento Lip&Cheek 

 

 Een stralende en frisse kleur op je wangen krijg je met Korento vloeibare blush. Kies bij een warme ondertoon voor Pumpkin (perzik kleur) en Raspberry (framboos kleur) voor een koele ondertoon.

warme ondertoon

 

Intensief hydraterende natuurlijke blush met licht reflecterende pigmenten.

Vloeibare Blush

 

Met de juiste kleur kun je foundation of blush licht opbrengen of in meerdere laagjes voor een betere dekking en diepere kleur. Ook niet onbelangrijk; Korento make-up is huidverzorgend - een soort van verlenging voor je biologische gezichtsverzorging. Daarnaast is Korento ook nog eens volledig ecologisch, oftewel duurzame makeup

Poeder, primer en highlighter voor elke ondertoon en kleurtype

Voor een matte en gladde huid die de hele dag mooi blijft, kies je voor Korento Botanical Setting Poeder. Deze is transparant en daarom geschikt voor elke huidskleur en ondertoon. De roségouden kleur van Korento Rose Quartz Highlighter past bij elke huidtint. Deze huidverzorgende (award winning) highlighter bevat authentieke rozenkwarts en lichtreflecterende pigmenten voor prachtige glow.

Een primer is een ideale basis om de de toon van je huid te egaliseren. Daarbij worden poriën minder zichtbaar en blijft je make up de hele dag zitten. Huidverzorgende Korento Soft Velvet Primer hydrateert de huid de hele dag door.

 

Girl in a jacket

Op zoek naar natuurlijke make-up?

Deze hoogwaardige natuurlijke make-up producten voegen noordelijke puurheid en hydratatie toe aan je make-up look!

Ontdek Korento Cosmetics

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.