Duurzame cosmetica van Flow Cosmetics

Bij Flow Cosmetics vinden we dat we verantwoordelijkheid hebben - naar de planeet, naar onze klanten en naar onszelf. Onze waarden zijn gebaseerd op holistische en effectieve schoonheid, duurzaamheid en het behouden van de schoonheid van de natuur. Flow Cosmetics staat voor duurzame cosmetica gemaakt van schone, biologische en natuurlijke ingrediënten. Ook zijn wij zero waste, hebben recyclebare cosmetica verpakkingen, gebruiken alleen groen vervoer en verkopen alleen dierproefvrije cosmetica. We praten niet alleen - we beloven. Wij volgen ons hart en weerspiegelen onze waardes in onze transparante acties.
Duurzame cosmetica van Flow Cosmetics

Wat betekent duurzame cosmetica voor ons?

Voor ons betekent duurzame cosmetica veel meer dan alleen recyclebare cosmetica verpakkingen. Duurzaamheid zien wij op grote schaal, op een holistische manier. We hebben een manier gevonden om duurzame cosmetica te produceren die de natuur niet schaadt of onze biodiversiteit uitdaagt. Ons productieproces voldoet aan de voorwaarden voor duurzame ontwikkeling en vindt plaats in onze eigen fabriek, zodat we de volledige verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de kwaliteit van onze producten en de duurzaamheid van de productie. Daarnaast monitoren en ontwikkelen we onze producten continu. Al onze producten zijn volledig biologisch afbreekbaar en vervuilen het milieu niet met onnodige chemicaliën die daar niet thuishoren.
Bij Flow cosmetics geloven we dat echt goede en duurzame producten alleen gemaakt kunnen worden met bewust geselecteerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Biologische en effectieve ingrediënten zijn het waard om in te investeren, om mooie en duurzame cosmetica mee te produceren. In al onze producten zijn de gecertificeerde, biologische ingrediënten zorgvuldig gekozen. We zorgen ervoor dat de biologische en duurzame cosmetica niet minder is in werkzaamheid, door ervoor te zorgen dat de formuleringen rijk zijn aan vitamines, antioxidanten. Hierdoor presteren ze als professionele schoonheidsproducten.
Waarom vinden we biologische ingrediënten belangrijk? Biologische landbouw draagt ​​bij aan het welzijn van zowel het milieu als de mensen. Door te zorgen voor evenwicht, productiviteit en diversiteit op de lange termijn. Daarnaast biedt biologische landbouw zelfs kansen om sociale rechtvaardigheid te bevorderen.

Recyclebare cosmetica verpakkingen

Bij het kiezen van onze verpakkingen houden wij er rekening mee dat ze uiteindelijk gerecycled moeten worden. We gebruiken FSC-gecertificeerd karton en recyclebaar glas, omdat deze materialen gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Voor sommige producten hebben we gekozen voor plastic, omdat er voor cosmetische pompen en pipetten momenteel nog geen plasticvrije opties zijn. Als we voor plastic kiezen is dit altijd pure plastic, die geschikt is voor recycling en hergebruik. Ons plastic is altijd 100% BPA-vrij.Recyclebare cosmetica verpakkingen, wordt niet gerecycled zonder jou. Recycling faciliteiten bieden geweldige kansen om onze consumptie te verduurzamen, maar er is geen recycling zonder een recycler - alleen verpakkingen die in een inzamelcontainer worden geplaatst, kunnen herbruikbaar worden.

Recyclebare cosmetica verpakking

Groen vervoer brengt de producten naar hun bestemming

Een van de redenen waarom klanten kiezen voor de duurzame cosmetica van Flow Cosmetics, is door ons verantwoordelijkheidsgevoel naar de natuur. We werken graag samen met bezorgbedrijven die zich bewust zijn van de natuur en zo CO2-neutraal mogelijk zijn. En het is het zeker waard! Waarom zou je emissies aan de atmosfeer toe te voegen, als dat helemaal niet hoeft?