Duurzame cosmetica van Flow Cosmetics

Duurzame Cosmetica

Duurzame cosmetica is bij Flow cosmetics veel meer dan een trend; het is een noodzaak. Niet alleen voor het milieu óók voor prachtige lange termijn resultaten van je huid, haar en welzijn. Wij bewijzen met onze duurzame cosmetica dat natuurlijke schoonheid ook écht schoon kan zijn.

Duurzame cosmetica van Flow Cosmetics

Bij Flow Cosmetics vinden we dat we verantwoordelijkheid hebben - naar de planeet, naar onze klanten en naar onszelf. Onze waarden zijn gebaseerd op holistische en effectieve schoonheid, duurzaamheid en het behouden van de schoonheid van de natuur. Flow Cosmetics staat voor duurzame cosmetica gemaakt van schone, biologische en natuurlijke ingrediënten. Ook zijn wij zero waste, hebben recyclebare cosmetica verpakkingen, maken gebruik van groen vervoer en verkopen alleen dierproefvrije vegan cosmetica. We praten niet alleen: we beloven. Wij volgen ons hart en weerspiegelen onze waardes in transparante acties.

Wat is duurzame cosmetica?

Het is lastig te bepalen wat duurzame cosmetica precies is. Dat komt omdat termen zoals biologisch, milieuvriendelijk, natuurlijk, ecologisch etc niet gereguleerd zijn. Daarom kunnen deze termen voor iedereen een andere betekenis hebben. Voor ons betekent duurzame cosmetica veel meer dan alleen recyclebare cosmetica verpakkingen. Duurzaamheid zien wij op grote schaal, op een holistische manier.

Hoe wij zorgen voor duurzaamheid van onze cosmetica

We hebben een manier gevonden om duurzame cosmetica te produceren die de natuur niet schaadt of onze biodiversiteit uitdaagt. Ons productieproces voldoet aan de voorwaarden voor duurzame ontwikkeling en vindt plaats in onze eigen fabriek. Op deze manier kunnen we de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van onze producten en de duurzaamheid van de productie. Daarnaast monitoren en ontwikkelen we onze producten continu. Al onze producten zijn volledig biologisch afbreekbaar en vervuilen het milieu niet met onnodige chemicaliën die daar niet thuishoren.

Bij Flow cosmetics geloven we dat echt goede en duurzame producten alleen gemaakt kunnen worden met bewust geselecteerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Biologische en effectieve ingrediënten zijn de investering waard om mooie en duurzame cosmetica mee te produceren. In al onze producten zijn de gecertificeerde, biologische ingrediënten zorgvuldig gekozen. We zorgen ervoor dat de biologische en duurzame cosmetica niet minder is in werkzaamheid. Dit doen we met formuleringen die rijk zijn aan vitamines en antioxidanten. Hierdoor presteren ze als professionele schoonheidsproducten.

Waarom vinden we biologische ingrediënten belangrijk? Biologische landbouw draagt bij aan het welzijn van zowel het milieu als de maatschappij. Door te zorgen voor evenwicht, productiviteit en diversiteit op de lange termijn. Daarnaast biedt biologische landbouw zelfs kansen om sociale rechtvaardigheid te bevorderen.

Recyclebare cosmetica verpakkingen

Bij het kiezen van onze verpakkingen houden wij er rekening mee dat ze uiteindelijk gerecycled moeten worden. We gebruiken materialen die daarvoor makkelijk geschikt zijn, zoals FSC-gecertificeerd karton en recyclebaar glas. Voor sommige producten hebben we gekozen voor plastic, omdat er voor cosmetische pompen en pipetten momenteel nog geen plasticvrije opties zijn. Als we voor plastic kiezen is dit altijd pure plastic, die geschikt is voor recycling en hergebruik. Ons plastic is altijd 100% BPA-vrij. Recyclebare cosmetica verpakkingen, wordt niet gerecycled zonder jou. Recycling mogelijkheden bieden geweldige kansen om onze consumptie te verduurzamen. Maar er is geen recycling zonder een recycler - alleen gescheiden verpakkingen kunnen hergebrukt worden.

Recyclebare cosmetica verpakking

Groen vervoer brengt de producten naar hun bestemming

Een van de redenen waarom klanten kiezen voor de duurzame cosmetica van Flow Cosmetics, is door ons verantwoordelijkheidsgevoel naar de natuur. We werken graag samen met bezorgdiensten die zich bewust zijn van duurzaamheid en zo CO2-neutraal mogelijk zijn. En het is het zeker waard! Want waarom zou je emissies aan de atmosfeer toe te voegen, als dat helemaal niet nodig is?

 

Duurzame cosmeticaproducten

Hey Bewuste Beauty Lover

Bekijk hier ons complete assortiment voor eerlijke en biologische huidverzorging.

Duurzame Cosmetica Producten