Top 7 Beste Zero Waste cosmetica producten

Zero waste cosmetica
Plastic fantastic? Nou nee... We weten inmiddels dat plastic in ons ecosysteem terecht komt en grote problemen veroorzaakt voor mens en milieu. Bij de verpakking van cosmetica producten wordt plastic gebruikt. Maar wist je dat er aan ingrediënten van cosmetica producten ook schadelijke microplastics worden toegevoegd? Goed nieuws, het kan anders!
Plasticvrije cosmetica is het nieuwe normaal. Ga zuinig om met jezelf én het milieu. Lees verder voor meer informatie over biologische, natuurlijke cosmetica en de top 7 beste Zero Waste cosmetica producten!
Top 7 Beste Zero Waste cosmetica producten

Wat zijn zero waste cosmetica producten?

Biologische verzorgingsproducten zijn goed, zero waste cosmetica is beter! Dit gaat verspilling tegen en is gebaseerd op het zoveel mogelijk beperken van afval. Hoe? Door het maken van bewuste en verantwoordelijke keuzes voor producten die ecologisch verantwoord zijn. Zero waste cosmetica gaat zo lang mogelijk mee en gebruikt zo min mogelijk verpakking. De verpakkingsmaterialen zijn geschikt voor hergebruik of recycling.
Zero waste gaat verder dan de milieu-impact van plastic verpakkingen. De meeste cosmetica producten bevatten namelijk ook microplastics. Microplastics is de verzamelnaam voor hele kleine plastic deeltjes die bijna niet met het blote oog te zien zijn. Deze microplastics vergaan niet, waardoor ze blijvend vervuilend zijn.
Controleer daarnaast waar je zero waste cosmeticaproduct is geproduceerd, zodat het niet onnodig vervoerd wordt. Dit brengt meer CO2 uitstoot met zich mee dan nodig is.

Milieuvriendelijke en plasticvrije cosmetica

Een cosmetica product kan zero waste zijn, maar nog steeds veel schadelijke chemicaliën bevatten die negatieve gevolgen hebben voor het milieu én je gezondheid. Hier wordt momenteel volop onderzoek naar gedaan. We weten inmiddels dat parabenen in producten schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar ook zitten er kleine plastic deeltjes in cosmetica, genaamd microbeads. Je vindt ze bijvoorbeeld in douchegels en zijn te herkennen aan bestandsdelen zoals polyethylene, polypropeen, polyethyleentereftalaat en nylon. Ga voor milieuvriendelijke, plasticvrije cosmetica en check de ingrediënten op de aanwezigheid van microbeads.
De milieuvriendelijke en plasticvrije cosmetica van Flow zijn 100% zero waste, vegan en niet op dieren getest. Nu niet en nooit niet. Ze bevatten alleen ingrediënten die echt puur, biologisch, in het wild gegroeid of ecocert-gecertificeerd zijn.
Plasticvrij cosmetica

Zero waste zeep; gebruik een cosmetica bar

Weg met de plastic flessen! Een cosmetica bar, zoals een natuurlijke shampoo bar is milieuvriendelijk én handig. Ideaal voor een zero waste levensstijl en ook nog eens makkelijk mee te nemen. Niet alleen duurzaam voor het milieu, ook voor je portemonnee. Een cosmetica bar gaat namelijk veel langer mee dan een vloeibaar product. Zero waste zeep is beschikbaar in varianten van shampoo, conditioner, body butter, tot natuurlijke zeep en biologische scheerzeep.
zero waste zeep

Top 7 Beste Zero waste cosmetica producten

GO FOR ZERO. Flow bewijst dat plastic in cosmetica echt niet nodig is. Wij bieden maar liefst 80 volledig zero waste cosmetica producten. Zonder plastic en minstens zo effectief. Duurzame Cosmetica dat jou én het milieu mooier maakt!
Waarvan hieronder de 7 beste producten op een rij;
1. Shampoo bar
Al onze natuurlijke shampoo bars zijn vrij van sulfaten, siliconen, palmolie, conserveermiddelen, synthetische parfums en zijn verpakt in een recyclebare papieren verpakking.
2. Natuurlijke haarspoeling
Natuurlijke haarspoeling is het beste zero waste product voor haarverzorging. Daarnaast zorgt de toevoeging van appelazijn voor een stimulatie van haargroei en helpt haaruitval voorkomen. Geen zorgen over de geur van azijn, deze verdwijnt na het afdrogen.
3. Conditioner bar Hennep
De natuurlijke conditioner bar Hennep is intensief voedend en geschikt voor alle soorten haar, zelfs voor krullen! Het ontklit het haar zoals je van een conditioner gewend bent en geeft natuurlijke glans en vitaliteit.
4. Natuurlijk gezichtsreiniger
De zero waste en natuurlijke gezichtsreinigers Detox, Honey Milk en Balm to Milk zijn ontwikkeld voor de speciale behoeften van het gezicht. Kies de reiniger die bij jouw huidtype past. Ook beschikbaar voor de onzuivere acne huid. Als je nog een stapje naar duurzamere en biologische gezichtsverzorging wilt nemen, neem dan een biologische gezichtsdoekje van katoen in je beauty routine.
5. Body butter bars
Ook natuurlijke body butter is beschikbaar voor een zero waste verzorging. Gemaakt van voedingsrijke plantenextracten, aromatherapeutische essentiële oliën en biologische plantaardige oliën.
6. Scheerzeep Heather
Deze zero waste scheerzeep is speciaal ontworpen voor het scheren. Het zachte schuim van deze scheerzeep verzacht de huid en voorkomt irritaties. Andere toegevoegde natuurlijke en biologische ingrediënten zorgen ervoor dat het scheermes makkelijk over je huid glijdt, helpen ontstekingen voorkomen en herstellen de huid.
7. Rhassoul clay (all-in-one zeep)
Last, but zeker not least; zero-waste shampoo bar Rhassoul shampoo. Deze multifunctionele zeep is geschikt voor het haar en is mild genoeg om ook het gezicht mee te wassen. Zelfs te gebruiken voor kinderen en als natuurlijke baby shampoo. Handig voor mee op reis!

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.