Natuurlijke baby shampoo kopen - mild en 100% biologisch

biologische baby shampoo kopen

Een natuurlijke baby shampoo s kopen, doe je omdat je het beste wil voor je kleintje. De beste baby shampoo is mild, natuurlijk en 100% biologisch. Wij leggen je uit waarom. En welke stoffen je het beste kunt vermijden in babyshampoo.

Natuurlijke en biologische baby shampoo kopen

Een natuurlijke en biologische baby shampoo kopen, is pas nodig wanneer het haar van je baby echt gaat groeien. Wanneer dit gebeurt, verschilt per baby. Net na de geboorte zit er vaak nog een vettig beschermlaagje op de huid. Die kun je het beste laten zitten. De eerste maanden kun je prima af met alleen wat lauw water om de haren van je baby te wassen. In deze periode heeft je baby nog zogenoemd nesthaar.

 

Baby haren niet wassen met zeep

Het algemene advies is de haren van je baby niet met zeep te wassen. Dat klopt... althans niet met ´gewone´ zeep. Zelfs de meeste milde zepen zijn te agressief voor het huidje van je kleintje. Maar ook speciale baby shampoos bevatten vaak irriterende en schadelijke stoffen. Daarover lees je verderop meer.
Flow Rhassoul Shampoo is een milde natuurlijke baby shampoo. De baby shampoo is multi-inzetbaar en kun je ook gebruiken voor het wassen van het lichaam van je kindje. Wel zo makkelijk en deze shampoo voor je baby gaat ook nog eens super lang mee (wel meer dan 100 keer). Ook als je kinderen ouder zijn, kun je het beste een milde natuurlijke shampoo gebruiken, zoals bijvoorbeeld een biologische shampoo bar. Oh ja... en ditzelfde advies geldt natuurlijk ook voor jouw haar :).
babyshampoo bar

Verwijderen van berg bij je baby

Hoe verwijder je berg op het hoofd van je baby? Berg is een soort van seborroïsch eczeem en komt voornamelijk voor in de eerste maanden na de geboorte. Schilfertjes op het hoofd komen bij veel baby’s voor. Berg is meestal onschuldig en niet besmettelijk. Het kan prettig zijn om berg te verwijderen van het babyhoofdje.

Flow natuurlijke babyshampoo helpt berg verwijderen en doet wonderen tegen eczeem (dermatitis perioralis), schilfertjes en een droge of jeukende huid. Ingrediënten zoals mineraalrijk Himalayazout en Rhassoul klei kalmeren van nature huiduitslag en hoofdhuidproblemen. Je kunt bij berg, droge huid of schilfers de hoofdhuid van je baby ook insmeren met een vette natuurlijke crème, zoals biologische sheabutter. Dit is overigens ook een geschikte crème bij luieruitslag.

 

Waarom de beste baby shampoo parfumvrij is

Eerlijk is eerlijk, wij houden ook van die heerlijke typische Zwitsal geur. Maar geparfumeerde producten voor je baby kun je écht beter niet gebruiken. Parfum is in de meeste gevallen de oorzaak van huidirritatie en atopische huid zoals bij eczeem. Het kan zelfs stoffen bevatten die de hormonen verstoren. Als op het etiket niet is aangegeven uit welke stoffen de geur bestaat, kun je ervan uit gaan dat het synthetisch is. Dus schadelijke stoffen kan bevatten.

Wil je toch graag een geur voor je baby gebruiken, kies dan voor een van onze gezichtssprays. Deze zijn veilig te gebruiken. Dat wil trouwens niet zeggen dat ze geen reactie op de huid van je baby kunnen veroorzaken. Doe dan bijvoorbeeld liever een spuit lavendel spray op de kleding.

 

Baby shampoo zonder chemische stoffen

Kies voor een natuurlijke baby shampoo zonder parfum maar ook voor een shampoo zonder sulfaten, siliconen en parabenen, oftewel vrij van chemische toevoegingen. Geloof ons; die wil je gewoon liever niet voor de kwetsbare huid van je pasgeborene.

Wil jij een natuurlijke baby shampoo kopen waar “zeepvrij” op staat, let dan goed op. Hier zit meestal SLS in. SLS (Sodium Lauryl Sulfaat) wordt in babyshampoo gebruikt om te ontvetten en zorgt voor een schuimende werking. Het ontvet zo goed dat ook de huideigen vetten aangetast worden en dit is juist een natuurlijke beschermingslaag. Ook lage concentraties kunnen al zorgen voor een geirriteerde huid of ogen. SLES (Sodium Laureth Sulfaat) is de alcoholvorm van SLS. Dit zit bijvoorbeeld in Neutral Babyshampoo. Deze stof is ietsje minder irriterend maar veroorzaakt weer eerder uitdroging van de huid.
Omdat bij het gebruik van een shampoo deze voor een groot gedeelte ook over het gezichtje van je kleintje loopt, kan een te agressieve vorm ook een droge huid gezicht veroorzaken.

Rhassoul & Salt baby shampoo is biologisch en ongeparfumeerd. Vrij van parabenen, sulfaten, kunstmatige geur- of kleurstoffen en minerale- of palmoliën. Dankzij de productiemethode bevat dit product van nature hydraterende glycerine. Verder is deze baby shampoo plasticvrij, zero waste, vegan en niet op dieren getest. Nu niet en nooit niet.

Heb je vragen? Stel ze gerust

Wil je een natuurlijke baby shampoo kopen en heb je vragen over het wassen van het haar van je kleintje? Je kunt altijd even contact met ons op nemen, we beantwoorden je vraag binnen 24 uur.

 


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.