Droge huid gezicht: hoe komt dat en wat kun je eraan doen?

Droge huid gezicht

Een droge huid gezicht is vrij gemakkelijk te herkennen aan specifieke symptomen. Afhankelijk van de huidconditie voelt deze dan strak, minder elastisch en ruw aan. Een droge gezichtshuid ziet er vaak dof uit, heeft schrale plekken of kleine schilfers. Ook wordt een droge huid vaak gekenmerkt door fijne lijntjes (rimpels). Bovendien kan de huid van je gezicht ook eerder jeuken of geïrriteerd raken als gevolg van droogte. Hoe komt een droge huid gezicht? En nog belangrijker natuurlijk; wat kun je eraan doen? :)

Droge huid gezicht oorzaak

Voordat we overgaan naar wat je het beste kunt doen tegen een droge huid gezicht, is het belangrijk de oorzaak te achterhalen. Want waarom is mijn gezicht eigenlijk zo droog? Vooral in de winter hebben we sneller last van een droge huid. Een droge gezichtshuid is niet alleen vervelend. Wanneer dit lang of teveel voorkomt, kun je ook last krijgen van huidproblemen zoals infecties, eczeem, een extreem droge huid en vroegtijdige huidveroudering.

Let op; een droog huidtype is niet per definitie een vochtarme huid. Dit is een huidprobleem die een andere behandeling nodig kan hebben.

Een droge huid gezicht ontstaat voornamelijk door een verstoorde talgproductie. Deze wordt veroorzaakt en in stand gehouden door verschillende factoren. We zetten daarom de belangrijkste (mede)oorzaken van een droge huid gezicht voor je op een rij:

  • Het gebruik van te agressieve reinigers of uitdrogende zeep (kies voor verzorgingsproducten zonder parabenen en sulfaten).
  • Te vaak en, of te warm reinigen.
  • Synthetische toevoegingen of alcohol in gezichtsproducten (kies ook voor make-up zonder schadelijke stoffen).
  • Vitaminegebrek en/of te weinig water drinken (of juist teveel alcohol ;-)).
  • Het gebruik van synthetische geurstoffen (kies voor natuurlijke parfumoliën op basis van pure etherische olie)
  • Externe invloeden zoals weersomstandigheden (kou, zon, droge lucht) of vervuilde lucht en blauw licht.
  • Huidaandoeningen zoals eczeem gezicht (deze veroorzaken vooral het ontstaan van schilfers).

Droge huid gezicht man of vrouw

Over het algemeen kennen een droge huid gezicht voor vrouw of man dezelfde oorzaken. Weliswaar hebben vrouwen wel iets vaker last van disbalans in de hormonen. Dit kan ook voor een drogere huid zorgen, denk bijvoorbeeld aan situaties zoals de overgang of een zwangerschap. Bij mannen is scheren van het gezicht een belangrijke oorzaak van de droge huid. Hierom adviseren we een biologische scheerzeep die de huid niet uitdroogt. Om voorgoed van een droge huid af te komen, heb je namelijk het meest baat bij een behandeling met pure natuurlijke producten. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Kan de droge huid in je gezicht herstellen? Jazeker!

de beste verzorging voor een droge huid

 

Biologische gezichtsverzorging is het beste dat je kunt doen voor een droge huid

De bovenste laag van een droog huidtype werkt vaak niet optimaal en heeft ondersteuning nodig van producten die zowel vochtregulerende ingrediënten als vetzuren bevatten. De juiste (!) biologische gezichtsverzorging maakt je huid aan de ene kant minder droog. Aan de andere kant geeft het ook de beste verzorging, hydratatie en een antioxidanten boost. Dit laatste beschermt tegen externe factoren die zorgen voor huidproblemen en vroegtijdige veroudering. Milde biologische gezichtsverzorging heeft als superkracht dat het je natuurlijke talgproductie herstelt én in stand houdt. Dus zonder de balans te verstoren. En door je eigen huidvetten kan je gezichtshuid weer beter vocht vasthouden. Oftewel; biologische gezichtsverzorging is het beste dat je kunt doen voor een droge huid met langdurige resultaten!

Droge huid gezicht wat doen

Less is more

Eigenlijk is de behandeling van een droge huid gezicht best simpel. Want ook hierbij geldt; minder is meer. Om iets te doen aan je droge huid zorg je daarom dat je in ieder geval een goede basis hebt. Deze bestaat uit een milde natuurlijke cleanser, hydraterende gezichtsspray en een moisturiser of serum gezicht.

Welke creme is goed voor een droge huid gezicht? (en welke niet)

Een droge huid gezichtscrème is het belangrijkste onderdeel van je skincare routine stappen. En nog beter in combinatie met een gezichtsolie droge huid!

Crème tegen droge gezichtshuid in combinatie met gezichtsolie

Het beste kies je voor een gezichtsolie droge huid in combinatie met een voedend serum. Zoals in ons Arctic Beauty Pakket! Arctic Beauty Olie zit bomvol revitaliseerde antioxidanten en vetzuren. Hyaluron & Probiotics is een hyaluronzuur serum met probiotica. Deze brengt de huid in evenwicht, maakt het voelbaar gladder en verbetert de huidtextuur. Het verstevigt daarbij de huidbarrière - terwijl het zorgt voor intensieve hydratatie. Deze twee producten zijn samen een ideale combinatie voor de droge huid!

creme droge huid gezicht

Waarom kun je beter geen vaseline op je droge huid gezicht gebruiken?

Een crème die vaak wordt aangeraden bij een droge huid is vaseline. Deze crème heeft een goede beschermende werking voor je handen. Bijvoorbeeld wanneer je de kou in gaat. Maar vaseline kun je beter niet voor je gezicht gebruiken. Waarom is dat? Ook al werkt crème beschermend en verzachtend, het heeft ook een occlusieve werking. Dit betekent dat het een laagje op de huid legt en hierbij dus ook de poriën afsluit. Het verstoort hierdoor de talgproductie. En dat werkt vervolgens onzuiverheden zoals puistjes, pukkels en mee-eters sneller in de hand. Vaseline is dan beter te gebruiken als beschermend middel bij een vochtarme huid. Desondanks kan langdurig gebruik van vaseline ervoor zorgen dat natuurlijke huidprocessen op termijn minder goed verlopen.

Benieuwd hoe je de beste natuurlijke producten voor een droge huid gezicht precies gebruikt? Bekijk dan ook de beste behandeling bij een droge huid. Hierin staat de ideale verzorgingsroutine voor een droge huid gezicht stap voor stap beschreven. Zo ben je binnen no-time voorgoed van je droge gezichtshuid af!

Meer tips voor de droge huid?

Lees ook

Beste hyaluronzuur serum

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.