De beste natuurlijke producten voor de droge huid

Een roodachtige, schilferige trekkende, jeukende huid, soms zelfs pijnlijk. Herken jij minstens één van deze dingen? Grote kans dat je een droge huid hebt. De huid heeft te veel vocht verloren en is uitgedroogd. Wanneer je dit niet of met verkeerde producten behandelt, blijf je last hebben of verergeren de klachten. In dit artikel lees je meer over mogelijke oorzaken, wat jij kan doen om de schade zoveel mogelijk te beperken en hoe jij jouw droge huid verzorgt met de beste natuurlijke producten!

Hoe ontstaat een droge huid?

In deze tijd van het jaar hebben veel mensen last van een droge huid. De dagen zijn korter waardoor je vaker en langer binnen zit. De temperatuur buiten zakt en brengt een koude strenge wind met zich mee. De verwarming in huis kan zorgen voor een droge lucht waardoor je huid nog droger wordt. Ook het dragen van een mondkapje in verband met corona veroorzaakt of verergert een droge huid. Lees hier wat je kan doen tegen huidirritatie door het dragen van een mondkapje.

Wanneer de huidbarrière wordt aangetast door het gebruik van verkeerde (agressieve) reinigingsmiddelen, is deze minder in staat vocht goed vast te houden. Hier is ook de leeftijd van invloed op. Een verouderde huid heeft minder hydraterend vermogen. Dit ontstaat door schadelijke omgevingsfactoren zoals zonnestralen en giftige stoffen. Gelukkig is er iets te doen tegen een droge huid!

natuurlijke producten droge huid

Wat te doen tegen een droge huid?

  • Gebruik alleen 100% natuurlijke verzorgingsproducten voor een droog huidtype. Deze bevatten geen ingrediënten die schade toebrengen aan de huid. Zeep en alcoholhoudende producten zijn funest voor de huid
  • De huid van je gezicht is kwetsbaarder, wordt meer blootgesteld aan externe factoren dan de rest van je huid en vraagt daarom extra aandacht. Dit doe je met producten die zowel vochtinbrengende ingrediënten als vetzuren bevatten
  • Douche kort, gebruik lauw water en ga niet te vaak. Dit is niet alleen beter voor de huid maar ook voor het milieu en je portemonnee. Wist je dat de hardheid van water ook van invloed is op het vochtpeil van je huid? Hoe harder het water, hoe hoger het kalkgehalte, hoe sneller je huid uitdroogt. Dep je na het douchen met een handdoek voorzichtig droog.
  • Probeer blootstelling aan droge lucht zoveel mogelijk te beperken. Wat hierbij helpt is iedere dag even naar buiten te gaan. Gebruik thuis waterverdampers of zet een bakje water op de verwarming en ventileer regelmatig. Zet bijvoorbeeld een raampje open wanneer je niet in een ruimte aanwezig bent
  • Zorg voor een gezonde levensstijl, voldoende vitaminen en water. Vitaminen en voldoende water is natuurlijk goed voor je algehele gezondheid maar ook om van binnenuit het vocht in je huid op peil te houden.
  • Verzorg en hydrateer je huid goed en regelmatig. Gebruik een vette creme. Wanneer je gevoelig bent voor pukkels en puistjes, zorg dan dat deze geen comodegene stoffen bevatten.

De beste verzorgingsproducten voor een droge huid

Regelmatige en grondige verzorging van de droge huid is belangrijk om het huidoppervlak soepel, glad en elastisch te houden. De natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten van Flow Cosmetics bevatten geen uitdrogende ingrediënten en zitten vol antioxidanten, vitaminen, en bessen olie van wild gegroeide en biologische arctische bessen - precies wat de droge huid nodig heeft.

Reiniging

De beste producten zijn milde en melkachtige reinigers die geen alcohol bevatten. Zoals de vochtinbrengende Honey Milk - Luxe gezichtsreiniger of Balm to Milk Cleanser - Milde gezichtsreiniging. Beide producten bevatten zowel vochtinbrengende ingrediënten als essentiële vetzuren, ze reinigen de huid grondig en laten deze gevoed achter. Dit zorgt voor een stralende huid.
Verzorgingsproducten voor een droge huid

Balm to Milk Cleanser €38

Gezichtsspray voor hydratatie

De klassieke Rose Floral Water Facial Mist - Luxe toner heeft huidversterkende, antioxiderende en hydraterende eigenschappen waardoor vooral de droge huid er baat bij heeft. Spray rozenwater op je droge gezichtshuid na het reinigen, vóór gezichtsolie en serum. Als je een extreem droge huid hebt kan je de gezichtsspray zachtjes op de huid drukken om deze nog beter te laten opnemen.
Gezichtsspray voor hydratatie

Gezichtsolie en serum

Vochtinbrengende olie en serum is de belangrijkste verzorging voor een droge huid. Wanneer je ze in combinatie met elkaar gebruikt werken ze beschermend, herstellen de vitaliteit, verhogen de elasticiteit en sluiten vocht op in de huid. Hyaluronzuur & Probiotica serum en Arctic Beauty Oil Pakket is een intensief hydraterende behandeling, geschikt voor zelfs de extreem droge huid.

  

Girl in a jacket

Producten voor de droge huid

Biologische producten van Flow Cosmetics bevatten geen uitdrogende ingrediënten maar zitten vol met antioxidanten, vitaminen, essentiële vetzuren - precies wat een droge huid nodig heeft om levendig en mooi te blijven.

Naar producten

Laat commentaar achter