Wat is niet-comedogeen make-up

niet-comedogeen make-up

Niet-comedogeen make up; je hebt er vast wel eens van gehoord in combinatie met de onzuivere huid, zoals acne, puistjes en mee-eters. Acne is het meest voorkomende huidprobleem en heeft verschillende oorzaken. Eén daarvan is het gebruik van bepaalde cosmetica. Maar wat betekent niet-comedogeen make up precies? En waar moet je op letten bij het kopen van natuurlijke make up?

Wat betekent niet-comedogeen?

Comedogene stoffen hebben de neiging om talgklieren te verstoppen, daardoor wordt acne veroorzaakt of verergerd. Het effect van cosmetica dat huidproblemen veroorzaakt, wordt ook wel ‘acnegenic’ genoemd. Er is in 1972 een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd, waaruit toen bleek dat ongeveer de helft van de make up agnegenic was (Kligman AM, Mills OH, 1972). Door dit onderzoek verscheen er een lijst met ingrediënten die comedogeen zijn. Mensen met een acne-huid werd geadviseerd deze stoffen te vermijden en op veel gezichtsproducten kwam de claim ‘niet-comedogeen’.
huidvriendelijke make-up style=

Niet-comedogeen make-up: geen garantie voor een acne vrije huid

Let op; de claim ‘niet comedogeen’ is niet wettelijk beschermd, wat inhoud dat fabrikanten over elk product mogen zeggen dan het niet-comedogeen is. Dit geldt ook voor claims als hypoallergeen, PH-neutraal en dermatologisch getest. Bovendien kunnen andere synthetische bestandsdelen, of ingrediënten zoals alcohol, de huid irriteren en dus acne veroorzaken. Omdat de acne huid per definitie gevoelig en geiiriteerd is, is het erg belangrijk uitsluitend biologische en huidvriendelijke make-up te gebruiken. Ontdek hier meer tips en de natuurlijke producten tegen acne

Waarom niet-comedogeen én huidvriendelijke make up?

Het effect van comedogene stoffen kan een tijdje duren. Als er ineens acne op de huid verschijnt, weet je daarom vaak niet waardoor het precies is ontstaan. Het advies is comedogene ingrediënten in ieder geval te vermijden. Nog beter is het gebruik van huidvriendelijke make-up. Zoals bijvoorbeeld minerale make-up, waarbij alleen natuurlijke ingrediënten en pure mineralen worden gebruikt. Deze beschadigen de huid niet, veroorzaken geen irritaties en verstoppen de poriën niet. Pure minerale producten zijn daarom geschikt voor gebruik bij verschillende huidaandoeningen zoals acne, uitslag rond de mond - en zelfs bij een atopische huid.
Let op voor misleidende verpakkingen waarop staat “verrijkt met mineralen”. Deze producten bevatten meestal geen pure mineralen en vaak zijn synthetische irriterende stoffen toegevoegd.

 

Korento Cosmetics gebruikt voor niet-comedogene make-up ingrediënten zoals:
  • Ijzeroxides: ter vervanging van kunstmatige kleurstoffen
  • Zinc Oxide (zink): mineraal poeder met een goed dekkend en beschermend vermogen.

niet comedogeen foundation

Let hierop bij huidvriendelijke en niet-comedogeen foundation

Heb je snel last van een onzuivere huid door puistjes of pukkels en wil je toch graag een foundation gebruiken? Het belangrijkste is dat de foundation ‘ademt’ en dus licht op je huid voelt. Let ook op de overige ingrediënten die aan de niet-comedogeen foundation zijn toegevoegd, zoals synthetische stoffen. Over het algemeen geldt; hoe eenvoudiger en natuurlijker het product, des te minder de kans op huidirritatie.

Korento creme foundation is niet-comedogeen en doordrenkt met Berry Active Complex ™. Deze vrij radicale antioxidanten en vitamine-rijke arctische bessen hebben een bewezen positief effect op de huid. Ze zijn een natuurlijke bron van antioxidanten, vitamine A, C en E en bevatten essentiële vetzuren, zoals omega 3, 6 en 9. De foundation is niet-comedegeen en geeft een glans zonder dat het een vettig laagje achter laat, dus ideaal voor de acne huid.

Voor de ouder wordende en droge huid kun je het beste een niet-comedogeen serum foundation gebruiken. Ook hier geldt; elk lichaam en elke huid is anders. Investeer in kwalitatieve producten en ervaar vooral zélf wat het met je huid doet.

Waarom niet-comedogeen én huidvriendelijke make up

 De beste huidvriendelijke make-up; niet-comedogeen

Korento Cosmetics is eerlijke, natuurlijke, vegan make up met de voordelen van de huidverzorging. Mintens zo functioneel als synthetische stoffen en daarom ook geschikt voor professioneel

  • Korento - Soft Velvet Primer (Global make-up awards 2019) De natuurlijke primer perfectioneert de textuur en toon van je huid. De primer is ‘long-lastig’, dus geeft een langdurig resultaat.
  • Korento - Vloeibare blush met Berry-vitamine-geïnfundeerd, huidverzorgende serum-vloeibaar blush krijg je een natuurlijke kleur op je wangen. Hydrateert en herstelt de huid intensief.
  • Korento - Highlighter (Global make-up awards 2019) Een natuurlijke highlighter met een echte rozenkwarts geeft een lichte en gloeiende uitstraling
  • Korento - Perfecting Mineral Base Lichte en ademende make up basis met mineraal poeder. Voelt als een tweede huid!
  • Korento Cream Foundation Geeft een goede en natuurlijke dekking. Deze ademende formule accentueert of ontsiert de huidtextuur en poriën niet. Met actieve huidverzorgende ingrediënten.
  • Korento - Age Defying Serum Foundation De ultradunne formule werkt als een BB-serum, terwijl het product het huidoppervlak intensief hydrateert en herstelt. Vooral de ouder wordende of droge huid heeft hier behoefte aan.

 

Natural. Beautiful. Real

Eerlijk natuurlijke, vegan make up met de voordelen van de huidverzorging

Korento Cosmetics
 

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.