Over Ons

 

  Bij Flow Cosmetics doen we dingen graag anders

Ons merk draait om skin loving, oprecht natuurlijke en duurzame cosmetica. Wij geloven dat hoogwaardige producten alleen gemaakt kunnen worden met goede ingrediënten. Als je streeft naar hemelse producten, zijn de beste ingrediënten het waard om in te investeren. Ieder product bevat een mooie combinatie van biologisch gekweekte ingrediënten, samen met in het wild gegroeide plantaardige ingrediënten.

We voelen ons goed bij natuurlijke, effectieve en eerlijke beautyproducten. We doen geen concessies op het gebied van effectiviteit, daarom zijn onze formuleringen rijk aan vitaminen en antioxidanten. We zijn er trots op dat onze producten allemaal geproduceerd worden in onze eigen fabriek in Finland, volgens een GMP (Good Manufacturing Practice). In deze fabriek ontwikkelen we ook onze eigen recepten. Hierdoor gebeurt het gehele proces, van idee tot transport, in eigen beheer. De producten worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, waardoor we net genoeg voorraad aanhouden. We doen dit om altijd verse producten naar je te kunnen versturen.

Natuurlijke Cosmetica van Flow Cosmetics

We identificeren ons sterk met de volgende waarden

Puur Natuurlijk 

Wilde ingrediënten en biologisch gekweekte ingrediënten vormen de basis van onze producten. We gebruiken uitsluitend gecertificeerd biologische ingrediënten.

Kwaliteit

We gebruiken alleen de beste ingrediënten en maken hier de meest effectieve producten van. Ons doel is dat ze zelfs voor professioneel gebruik geschikt zijn.

Dierproefvrij

Zowel de producten als de ingrediënten zijn niet op dieren getest. Nu niet, en nooit niet.

Transparantie

We zijn open over de ingrediënten van onze producten, maar ook over het productieproces. 

Duurzaamheid

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid naar de aarde, naar onze klanten en naar onszelf. We staan voor duurzaamheid en houden van schone ingrediënten, recyclebare verpakkingen, een zero waste-mindset en een groene voorraad. We werken graag samen met bezorgbedrijven die zich bewust zijn van de natuur, daarom kiezen we altijd voor transport over de weg. We praten niet alleen over duurzaamheid: we volgen ons hart en je zult onze waarden zien in onze acties.

Plastic vrij en Zero waste

Bij het kiezen van onze verpakkingen houden wij rekening met het feit dat deze uiteindelijk gerecycled moeten worden. We gebruiken veel karton en glas, omdat deze materialen gemakkelijk gerecycled kunnen worden.

 

Hoe we zijn begonnen

Flow Cosmetics is natuurlijke indie beauty brand

Soms kan een enkel idee je hele leven veranderen. Zo was het ook voor Riitta Jänkälä, oprichter van Flow. Op een ochtend in maart 2003 vroeg ze zich af waarom ze in hemelsnaam chemische stoffen smeerde op haar eigen huid en die van haar kinderen. Waarom kon cosmetica niet schoon zijn?

In die tijd werkte Riitta als kapper. De hoeveelheid chemische stoffen waar ze dagelijks mee in aanraking kwam frustreerde haar. In haar salon werkte ze met verschillende bekende cosmeticamerken, maar ze begonnen haar steeds meer tegen te staan. Op dat moment begon ze te werken aan huid- en haarverzorgingsproducten die gebaseerd zijn op eetbare ingrediënten. 

Sinds 2004 worden de producten van Riitta verkocht onder onze merknaam

Flow Cosmetics. De prachtige natuurlijke Finse ingrediënten vormen nog steeds de basis voor deze producten. Flow is een onafhankelijk beautymerk (Indie Beauty Brand) met passie, professionele kennis en groot respect voor de natuur. 

 

We hopen dat je net zo geniet van het gebruiken van onze producten, als wij van het maken

Flow Cosmetics logo