Een extreem droge huid en stap voor stap behandeling

hele droge huid behandelen

Last van een hele droge huid? Deze herken je snel aan symptomen zoals jeuk, schilfers, een strak gevoel en rode plekken. Een ander kenmerk van een droge gezichtshuid is dat eerder zichtbare fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Klinkt dit bekend? Dan ben je vast op zoek naar iets dat de droge huid gezicht voor altijd aanpakt. Laat ons je verder helpen! Wij vertellen je wat de beste behandeling is tegen een droge huid gezicht. Kies voor de beste natuurlijke gezichtsverzorging voor blijvende resultaten! 

Als je een extreem droge huid hebt, heb je je vast weleens afgevraagd: heb ik eczeem in mijn gezicht? Het grote verschil tussen een droge huid en eczeem is de aanwezigheid van ontstekingen. Bij eczeem werkt de huidbarrière niet goed, wat resulteert in vochtverlies uit de huid en verstoringen in de bovenste huidlaag. Als je huid rood, jeukend en schilferig is, is het waarschijnlijk meer dan alleen een droge huid en heb je waarschijnlijk eczeem. Ondanks dat eczeem niet besmettelijk is, kan deze huidaandoening medische consultatie nodig hebben.

De behandeling die helpt bij een extreem droge huid

Voorgoed van een extreem droge huid af? Hieronder de ideale skincare routine voor een (hele) droge huid, stap voor stap uitgelegd.

  1. Begin voor een goede start met een zachte natuurlijke cleanser. Een reinigingsproduct met milde ingrediënten is namelijk het belangrijkste onderdeel van een droge huid behandeling.
  2. Voordat je een verzorgingsproduct aanbrengt, gebruik je een hydraterende gezichtsspray.
  3. Terwijl de spray op je gezicht zit, breng gelijk een creme voor droge huid of Hyaluron & Probiotics serum aan.
  4. Breng tenslotte een gezichtsolie aan. Dit sluit de waardevolle stoffen van je producten in de huid, dus sla deze stap niet over.
  5. Gebruik daarnaast één keer per week een mild gezichtsmasker zoals Lingonberry Bright.
  6. Last, maar zeker niet least: gebruik natuurlijke make up die de huid niet uitdroogt. 

Uiteraard gebruiken we voor deze behandeling alleen de beste natuurlijke producten voor een droge huid.

 

Milde & natuurlijke cleanser; de belangrijkste stap in een droge huid behandeling

Gebruik altijd een natuurlijke cleanser die mild is voor de huid. Waarom is dat? Doordat de buitenste laag en de talgproductie niet optimaal functioneert, wordt je huid droog. Te ‘goed’ werkende reinigers kunnen je natuurlijke beschermlaag nog verder beschadigen. Echter is deze laag onmisbaar in het voorkomen van vochtverlies in de huid. Daarbij zorgt een goede talgproductie voor natuurlijke vetten die voorkomen dat je huid minder droog wordt. Zodoende zullen agressieve synthetische cleansers je huid op termijn dus alleen maar meer uitdrogen. Ondanks de mooie beloftes die ze doen.

Een droge huid heeft baat bij reinigingsproducten op basis van melk of olie. Het is natuurlijk niet voor niks dat onze Balm to Milk cleanser een best-seller is! Wanneer je fan bent van zeep, kun je kiezen voor onze Honey Milk gezichtszeep. Deze luxe gezichtsreiniger is de beste zeep voor de droge huid.

Denk je dat zeep de huid uitdroogt? Lees dan: Is zeep goed of slecht voor je huid?

Tip voor reiniging in de ochtend: rozenwater toner in plaats van een cleanser. Een droge huid hoef je 's ochtends niet te reinigen. Dat zit zo: 's nachts wordt op natuurlijke manier een waardevolle zuurmantel gevormd op het huidoppervlak. Dit is, zoals we eerder beschreven, een natuurlijke beschermer van je huid die werkt tegen uitdroging. Wanneer je deze wegwast, dan was je ook je eigen bescherming weg. Zonde, want hierdoor droogt je huid alleen nog maar meer uit! Wanneer je wakker wordt, kun je beter een verfrissende gezichtsspray gebruiken. Biologische Rozenwater spray gezicht is de perfecte manier om de dag te starten ♥

Voedende en hydraterende gezichtsspray

Natuurlijk voedende en hydraterende gezichtsspray met bloemenwater is een perfecte manier om de huidconditie te verbeteren. Sommigen zien een gezichtsspray alleen als verfrissende manier van reinigen. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat! Een goede gezichtsspray is de beste basis van je hydratatie. Daarbij helpt een gezichtsspray je pH-waarde te herstellen en andere verzorgingsproducten beter te absorberen.

Zo gebruik je een gezichtsspray in je ochtend routine:

Zoals eerder uitgelegd, kun je ‘s ochtends je gezicht beter niet wassen met een reiniger. Spray in plaats daarvan twee lagen rozenwater spray op je gezicht. Dep zachtjes je gezicht zodat de voedende stoffen nog beter intrekken. Breng vervolgens direct een droge huid crème of serum aan.

Gezichtsspray tegen een droge huid in de avond routine:

Ook ‘s avonds komt je gezichtsspray weer goed van pas. Alleen hier gebruik je de spray direct na het reinigen van je gezicht. Breng vervolgens weer een droge huid crème of serum aan.

Droge huid behandelen

Serum & creme goed voor de droge huid

De essentie van een droge huid behandeling is deze helpen vocht vast te houden. Samen met het verbeteren van haar vermogen tot het creëren van een ideale vochtbalans én deze te behouden. Hiervoor heeft je huid hulp nodig van ingrediënten die vocht in de huid brengen, zoals hyaluronzuur of honing.

Een goede crème voor de droge huid is bijvoorbeeld eentje met hyaluronzuur serum en probiotica. Deze ingrediënten brengen de huid in evenwicht, maakt het voelbaar gladder en verbetert de huidtextuur. Het verstevigt daarbij de huidbarrière - terwijl het zorgt voor intensieve hydratatie. Combineer dit met belangrijke vetzuren zoals in rozenbottelolie. Met als resultaat: een gezonde huidbarrière en talgproductie, als perfecte bescherming tegen een droge huid. Je haalt hier het meeste uit wanneer je deze aanbrengt na een hydraterende gezichtsmist.

Je kunt ook de Arctic Beauty Cream of Propolis zalf rescue creme gebruiken. Voedende plant oliën, intensief verzorgende extracten en vochtregulerend bamboewater maken deze moisturizers perfect voor de extreem droge gezichtshuid. 

Helpt gezichtsolie bij een droge huid?

De beste natuurlijke gezichtsolie voor de droge huid is Arctic Beauty Oil met onder andere rozenbottelolie. Gezichtsolie is op zichzelf niet vochtregulerend, het effect zit ‘m in opsluiting van de goede stoffen in de huid. Gezichtsolie kan het vocht van een serum gezicht of crème namelijk in de huid houden. Het zorgt hiermee dat de waardevolle ingrediënten optimaal worden geabsorbeerd.

De meest effectieve manier om een gezichtsolie op een droge huid te gebruiken is door deze zachtjes in de huid te masseren. Eindig vervolgens met licht drukkende bewegingen. Hierdoor zullen alle waardevolle ingrediënten van de verzorgingsproducten die je hiervoor hebt gebruikt, dieper in de huid terecht komen.

Probeer onze routine zelf en je zult verbaast staan van de hernieuwde gezondheid van je huid en blijvende resultaten!

 


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.