Eczeem gezicht; de 5 beste tips

Eczeem gezicht

Een atopische huid kan vervelende klachten geven. Vooral bij eczeem in het gezicht omdat het zo zichtbaar is. Last van gezichtseczeem? Geen stress! (dat werkt namelijk averechts ;-)) Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je moet doen om eczeem in je gezicht tot rust te brengen. Wij vertellen je niet alleen de beste eczeem gezicht tips, ook laten we zien wat de meest optimale behandeling is.

Eczeem is een verzamelnaam voor huidziekten met eenzelfde soort huiduitslag. Het is een chronische huidaandoening en kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden. Actief eczeem kenmerkt zich door zwelling, roodheid, schilfering, met bultjes of blaasjes. Het kan op alle plekken van de huid voorkomen. Daarom is de hoofdhuid eczeem ook niet ongewoon.

Eczeem gezicht tips

Gezichtseczeem zorgt voor vervelende symptomen zoals een droge huid, jeuk, roodheid en schilfers in je gelaat. Eczeem kan overal op het gezicht voorkomen maar zit vaak op de oogleden en het voorhoofd. Seborroïsch eczeem komt vooral voor rond de haarlijn, wenkbrauwen en naast de neus.

Gelijk naar de ideale ochtend- en avond gezichtsbehandeling bij eczeem, of de video bekijken? Scroll snel verder!

1. Blijf bij eczeem van je gezicht af

Eczeem zorgt naast roodheid en schilfers meestal ook voor vervelende jeuk in je gezicht. Het is dan ook erg lastig om daar vanaf te blijven. Dat snappen we heel goed. Er wordt wel gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn. Maar toch is het belangrijk bij eczeem niet in je gezicht te krabben. Het helpt misschien tijdelijk tegen de jeuk maar het kan ook de eczeem klachten juist in stand houden of zelfs verergeren.

Dezelfde instructie geldt ook voor andere vormen van eczeem, zoals clownseczeem. Wanneer de huid herstelt, heeft deze rust nodig. Een extra aanraking zal de toestand ervan niet verbeteren.

2. Bescherm en hydrateer de huid

Vooral bij verzorgingsproducten tegen eczeem geldt; less is more. Dus kies voor eenvoudige, voedzame en biologische cosmetica. Hoe minder ingrediënten, des te beter. Bij een eczeem gezicht is het essentieel dat de huidbarrière zo snel mogelijk hersteld. Deze beschermt je gezichtshuid namelijk tegen invloeden van buitenaf. Vocht, voedingsstoffen en bescherming zijn de hoekstenen van de droge atopische huid. Ook al spelen het gebruik van retinol creme en peeling gezicht een rol bij een goede gezichtsverzorging, dit is anders voor een atopische huid. Te stimulerende producten kunnen de huidconditie alleen verergeren. Bij eczeem hoef je geen huidvernieuwende producten of een peeling te gebruiken. Focus in plaats daarvan op het beschermen van de huid.

Wist je dat nuttige probiotica een perfect cosmetisch ingrediënt is om je natuurlijke barrière te verbeteren? Daarom is dit één van de hoofdbestandsdelen in onze probiotica gezichtsspray. Net als in ons beste hyaluron serum Flow Hyaluron & Probiotics. Deze crème helpt onder andere vocht te binden in de gezichtshuid voor optimale hydratie.

3. Vermijd agressieve en synthetische producten

Wat jouw huidtype ook is, het gebruik van zachte cosmetica producten altijd beter. Dit is vooral belangrijk bij het gezichtseczeem behandeling. Veel anti-eczeem producten bevatten synthetische toevoegingen en zijn te agressief voor de huid. Pas hier dus mee op want deze kunnen je eczeem (op lange termijn) juist verergeren. Een eczeemhuid heeft vooral rust nodig! Kies daarom altijd voor biologische en natuurlijke producten voor de atopische huid. Zo weet je zeker dat het eczeem niet uitgelokt wordt of verergert door stoffen die irritatie veroorzaken.

Wanneer je met eczeem klachten naar de huisarts gaat, krijg je al snel een hormoonzalf voorgeschreven, ook wel corticosteroïden genoemd. Maar wanneer je hormoonzalf in de juiste dosering en op de goede manier gebruikt, kun je ongewenste symptomen zo veel mogelijk beperken. Lees hier de meest voorkomende bijwerkingen van hormoonzalf.

Wist je dat dit ook bij andere huidaandoeningen geldt? Te agressieve producten kunnen bijvoorbeeld rosacea wangen verergeren.

Download hier de ideale behandeling bij eczeem (met voor en na foto’s)

Eczeem in gezicht

 

Het belangrijkste van een natuurlijke middel tegen eczeem, is dat die vet is. Een vette crème bij een eczeem gezicht zal ook het advies van de huisarts zijn. Olijfolie wordt vaak genoemd als een natuurlijk middel tegen eczeem. Maar wist je dat uit onderzoek naar hennepzaadolie blijkt dat dit beter werkt? Hennepzaadolie bevat namelijk meer essentiële vetzuren. Daarnaast verstopt het de poriën niet. Onze klanten hebben dan ook erg goede ervaringen met Flow biologische hennep butter bij eczeem. Door de hennepolie en een mengsel van antiseptische essentiële oliën, helpt het de geïrriteerde huid genezen, ontstekingen voorkomen en jeuk verlichten.

Eczeem gezicht creme

4. Natuurlijke make-up gezichtseczeem

Wanneer je last hebt van eczeem in gezicht, kun je beter geen make-up gebruiken zoals een foundation of poeder. Dit kan het eczeem verergeren. Wil je toch iets gebruiken om de rode plekjes in je gezicht minder zichtbaar te maken? Dan hebben we goed nieuws. Er bestaat namelijk ook huidverzorgende natuurlijke make-up. Eigenlijk voor elk huidtype maar met name bij gezichtseczeem, horen schadelijke stoffen zoals synthetische toevoegingen en plastics niet thuis in een foundation. Deze kunnen de huid makkelijk irriteren of allergieën uitlokken. Bij gezichtseczeem is onze cream foundation de meest veilige keuze om de huid te camoufleren. Deze beste BB creme is doordrenkt met antioxidant- en vitaminerijke arctische bessen waardoor het de huid optimaal verzorgt en voedt.

Hoewel natuurlijke make-up de huid niet uitdroogt, is het voor de eczeemhuid uiterst belangrijk om de huid extra te hydrateren. Vooral als je dagelijks make-up gebruikt! Een toner gezicht is voor dit doel het beste van allemaal. Het is een betaalbare en veilige manier om de vochtbalans van de huid te verhogen. En nog belangrijker, de huidconditie ervan te verbeteren.

5. Verzorg je gezichtshuid, ook als de eczeem weg is

De meeste mensen beginnen pas met een eczeem behandeling wanneer het in het gezicht zichtbaar wordt of de jeuk te erg is. Wij raden je aan de gezichtshuid ook op de juiste manier te blijven verzorgen tussen perioden van eczeem. Omdat eczeem meer vat op de huid heeft wanneer je natuurlijke beschermingsmechanisme niet optimaal werkt. Anders ben je zo weer terug bij af. Hoe je gezichtseczeem het beste verzorgt, zie je in de video hieronder (met voor- en na foto's)

Tenslotte; met onze natuurlijke middelen tegen eczeem heb je in ieder geval de juiste producten in handen. Maar een gezonde huid komt óók van binnenuit. Zorg daarom naast een goede huidverzorging, voor een gezond eetpatroon, voldoende water en beweging. Daarnaast is ontspanning ook belangrijk, stress kan eczeem snel verergeren.

Heb je last van eczeem rondom de mond? Dan zou het wel eens kunnen gaan om clownseczeem. Hier vind je alles dat je wilt weten over clownseczeem, oftewel dermatitis perioralis.


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.