Toner gezicht; hoe gebruik je een face toner voor het beste resultaat?

Toner gezicht

Een toner voor het gezicht is een huidverzorgingsproduct dat meestal na een cleanser gebruikt wordt. Over het algemeen zien we het als middel dat de pH-balans van je huid helpt herstellen en de poriën verkleint. Ook kan het de huid voorbereiden op de volgende stappen in je huidverzorgingsroutine. Dit klopt allemaal, maar eigenlijk is een face toner veel meer dan dat!

Een face toner, oftewel een toner gezicht, kan de vochtbalans van je huid aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast levert een goede face toner kleine actieve stoffen aan de huid. Wat is een toner gezicht, en hoe gebruik je het om er alles uit te halen? Kijk snel verder over alles voor een frisse, gebalanceerde en gladde huid met een face toner! In deze blog krijg je antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat is een toner gezicht?
  • Wat doet een toner met je gezicht?
  • Hoe gebruik je een face toner? (‘s ochtends en ‘s avonds)
  • Voor deze huidproblemen kun je een toner gebruiken!
face toner

Wat is een toner voor je gezicht eigenlijk precies?

Wat is een toner? Toner gezicht, face toner, tonic, gezichtsspray en gezichtsmist: verschillende namen waarbij vaak hetzelfde huidverzorgingsproduct bedoeld wordt. Een kwalitatieve toner heeft als superkracht het voorbereiden van de huid op voedingsstoffen in serums, crèmes en oliën. Oftewel, hierdoor kunnen de actieve ingrediënten in je andere beautyproducten beter hun werk doen. Dit knapt je huidconditie op, voor zowel de korte als lange termijn en ongeacht je huidtype.

Maar wist je dat een face toner ook geschikt is voor de behandeling van verschillende huidproblemen? Van eczeem gezicht tot het gebruik bij een acne behandeling thuis. Hoe?

Een toner is het eerste product dat je na het reinigen van de huid aanbrengt. Daarom hebben de ingrediënten in een face toner dus een hele grote invloed op de conditie van de huid.

Een voorbeeld: je hebt last van een vette huid door overmatige talgproductie. Onderzoek laat zien dat lavendel de talgproductie in evenwicht brengt en zo een glanzende vette huid verminderd. Spray lavendelspray als toner op je gezicht. Hiermee gun je jouw huid pure componenten waarmee de conditie van de huid direct kan beginnen met herstel. Je laat hiermee de natuur simpelweg zelf haar werk doen.

Wat is een toner


Het is goed te weten dat je deze voordelen alleen bereikt met een toner gezicht van hoge kwaliteit. Zoals bijvoorbeeld met onze rozenwater toner. De prijs-kwaliteit verhouding tussen de verschillende face toners kan namelijk enorm verschillen. Bekijk dus altijd de inci-lijst van het product om te zien welke ingrediënten het precies bevat. Toners en tonics (twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt) bevatten vaak alcohol. Dit is niet aan te raden. Vooral niet voor de droge, gevoelige huid en al helemaal niet voor de extreem droge huid.

Wat doet een toner voor je gezicht?

In het vorige kopje “wat is een toner”, hebben we hiervan de simpele betekenis en het gebruik uitgelegd. Maar een goede toner kan veel meer dan dat! Wanneer een gezichtstoner is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, zoals gedistilleerd bloemenwater, antibacteriële componenten of huidverstevigende probiotica - kan het meer effect geven:

  • Hoogwaardige gezichtssprays zijn rijk aan antioxidanten en bioactieve stoffen. Ze verstevigen de huidcellen en zorgen voor de aanmaak van huidweefsel.
  • Ze bieden een (antioxidant) bescherming en helpen rimpels op natuurlijke wijze verwijderen.
  • Face mist met probiotica kan de cellulaire barrièrefunctie verbeteren. Hierdoor is je huid beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Hoe gebruik je een face toner op de juiste manier?

Een face toner wordt vaak gebruikt als afwerking bij gezichtsreiniging. Je brengt het product op het gezicht en veegt dit vervolgens af met een watje. Zo kan het ook. Maar op deze manier profiteer je niet van alle geweldige voordelen die een natuurlijke toner voor je gezicht kan hebben. Wij laten je een nieuwe manier zien!

Hoe gebruik je een face toner

Gebruik een toner gezicht voor extra huidverzorging en hydratatie. Resultaat gegarandeerd!

Zo gebruik je een face toner voor je gezicht in de ochtend

Op de vraag; hoe gebruik je een face toner, zijn verschillende antwoorden. Na het lezen van onderstaande beauty routine weet jij de beste manier.

1. Ken de behoeften van je huid.
Het is belangrijk te weten wat je huid nodig heeft. Dit ligt aan je huidtype en huidconditie. Lees eventueel ook: welk huidtype heb ik, om daar precies achter te komen. Wanneer je een normale of gevoelige huid hebt zonder onzuiverheden en ontstekingen, hoef je ‘s ochtends je huid niet te wassen. Dit is ook niet aan te raden bij een droge of atopische huid.

2. Kies de juiste toner die past bij je huidtype.
Begin je routine met bloemenwater toner - Rozenwater, Kamillewater en Lavendelwater, afhankelijk van je huidtype. Het assortiment van flow bevat drie verschillende gezichtssprays en deze zijn geschikt voor de behoeften van verschillende huidtypes. Na het kiezen van de face toner, spray je deze op het gezicht, hals en decolleté. Dep vervolgens zachtjes zodat het product dieper wordt opgenomen. Behoefte aan nog meer vocht in je huid? Herhaal dan gerust.

3. Gezichtsverzorging.
Gebruik na een gezichtstoner je favoriete verzorgingsproduct. Populaire producten in ons assortiment zijn het hyaluronzuur serum en retinol crème.

4. Vocht in de huid insluiten.
Producten op 100% waterbasis kunnen verdampen uit de huid. Daarom adviseren we aan het einde van je beautyritueel een gezichtsolie te gebruiken. Hiermee haal je alles uit een toner en je andere verzorgingsproducten. Voor elk huidtype hebben wij een passende natuurlijke gezichtsolie.

5. Make-up na een toner.
Tenslotte, als je make-up gebruikt laat dan de producten ongeveer vijf tot tien minuten intrekken voordat je een natuurlijke foundation aanbrengt.

Zo gebruik je een face toner voor je gezicht in de avond

Waar je in de ochtend een face toner gebruikt voor het schoonmaken van je huid, gebruik je deze in de avond na een cleanser.

1. Effectieve maar milde reiniging.
Breng een kleine hoeveelheid natuurlijke gezichtsreiniger aan op je gezicht. Doe dit in cirkelvormige bewegingen. Wrijf zachtjes en langzaam over het gehele gezicht en spoel vervolgens af. Je kunt hiervoor ook heel goed een biologische mousseline doek gebruiken. 

2. Spray de face toner op het gezicht, hals en decolleté.
Dep zachtjes zodat het product dieper wordt opgenomen.

3. Kies een serum dat past bij je huidtype.
Wanneer je een peeling gezicht gebruikt, dan is het dit het moment op deze op je huid te smeren.

4. Maak je routine af met een gezichtsolie.
Net zoals 's ochtends gebruik je een gezichtsolie om de huid met waardevolle stoffen in de huid op te sluiten. Hoogwaardige gezichtsoliën bevatten veel actieve bestanddelen, zoals essentiële vetzuren, antioxidanten en vitaminen. Echte superfoods voor de huid dus!

rozenwater toner

Voor deze huidproblemen kun je een toner gebruiken

Het gebruik van een hoogwaardige gezichtstoner geeft voordelen voor elk huidtype. Hieronder vind je een paar huidtypes en huidaandoeningen die extra baat bij hebben van het gebruik van een gezichtsmist.

  • Een (hele) droge huid. Een toner verhoogt de vochtgehalte van de huid en vermindert droogheid. Gezichtstoner in de vorm van onze gezichtsspray is een van de beste natuurlijke producten voor droge huid.
  • Clownseczeem. Dit is een huidaandoening waarbij je last hebt van puistjes en roodheid rondom de mond. Kamille toner kan deze huidaandoening kalmeren en helpt bij het natuurlijke beschermingsmechanisme herstellen. Bekijk hier een complete behandeling voor dermatitis perioralis.
  • Bij onzuiverheden of acne. Een toner, zoals onze lavendelspray, helpt de huid zuiveren en de talgproductie in balans te brengen. Gebruik deze samen met de beste producten tegen acne.
  • Vette Huid. Je verwacht het misschien niet, maar er is een mogelijkheid dat problemen bij een vette huid komen doordat de huid vochtarm is. Symptomen van een droge huid worden vaak veroorzaakt door overmatige reiniging en het ontbreken van een gebrekkige en passende hydratatie. Precies om dezelfde redenen kan een vette huid gevoelig zijn waardoor eerder puistjes en pukkels ontstaan. Ook voor dit huidprobleem kan een goede toner oplossing bieden.
  • Tegen pigmentvlekken. Je vraagt je misschien af wat gezichtstoner met pigmentvlekken verwijderen te maken heeft? Nou, wanneer je huidpigmentatie wilt verzachten, moet je huid vernieuwd worden. Een peeling gebruiken, is hiervoor een goede manier. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld regelmatig een gezichtspeeling te gebruiken, zoals een Aha & Bha peeling serum of fruitzuurpeeling. Wanneer jouw huid vernieuwt, heeft deze extra veel vocht nodig.
  • Een toner gezicht als anti-aging. Des te ouder de huid, hoe droger deze wordt en hoe hoger de behoefte aan hydratatie en voedingsstoffen. Zelfs wanneer je het beste retinol serum met het beste hyaluronzuur serum combineren, kan het zo maar zijn dat je huid nog steeds vochtarm is. En dit zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en rimpels. Onze rozenwater toner gezichtsspray is een product wat echt helpt tegen rimpels!

Is een toner goed voor de huid? Ja, dus! Probeer zelf onze gezichtssprays als face toner, en ontdek de positieve voordelen voor je huid.

 


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.