Rozenwater, Kamillewater en Lavendelwater

Ken je onze prachtige natuurlijke gezichtssprays; rozenwater, kamillewater en lavendelwater al? Zo niet, lees dan in deze blogpost waarom heilzaam bloemenwater niet kan missen in je huidverzorgingsroutine!
De natuurlijke gezichtssprays van Flow Cosmetics werken effectief door hun huidverzorgende eigenschappen. Bloemenwater of hydrosolen (hoe sommigen deze gezichtsspray misschien kennen) is een veelzijdig product. De actieve componenten  behandelen de huid door hydraterende antioxidanten toe te voegen – voor een holistische werking. De sprays zijn mild genoeg om direct op de huid te gebruiken, ze hoeven niet verdund te worden. Toch hebben ze dezelfde, waardevolle eigenschappen als biologische etherische oliën van vergelijkbare planten.
Rozenwater is rijk aan antioxidanten
De meest effectieve en meest gebruikte manier van extractie om hydrosolen te maken is stoomdestillatie. Tijdens stoomdestillatie verwarmt waterdamp de biologische bloemen om zo stoom van de bloemen te creëren. Deze methode behoudt alle waardevolle voedingsstoffen tijdens de bloemendestillatie. Onze pure bloemenwater zit vol met nuttige natuurlijke componenten en het is bewezen dat ze de huidconditie bevorderen. Elke bloem of plant heeft unieke eigenschappen: ze genezen en behandelen veelzijdige huidproblemen. Zo werkt rozenwater heilzaam voor de droge, verouderende huid en werkt lavendelwater tegen acne.

 Is Rozenwater altijd puur?

Als je bloemenwater kiest vanwege hun huidverzorgende voordelen, wil je natuurlijk wel echt bloemenwater kopen. Helaas zijn niet alle bloemenwaters echt hydrosolen. Veel ‘’rozenwater’’ bevat alleen water, alcohol en rozenextract – of nog erger, ze bevatten alleen parfum dat naar roos ruikt. Deze ingrediënten hebben niet dezelfde effectieve huidverzorgende functies als echt bloemenwater met actieve componenten.
Het bloemenwater van Flow Cosmetics is van biologische kwaliteit en bestaat uit niet anders dan hydrosolen, dus geen nutteloze extra ingrediënten zoals uitdrogende alcohol. De producten zijn lang houdbaar door behulp van ecocert gecertificeerde radijs en Leuconostoc kimchii melkzuurbacteriën, die ook nog een hydraterende functie toevoegen. Hierdoor bieden deze ingrediënten geweldige voordelen voor iedereens dagelijkse schoonheidsroutine. Laten we dieper in de producten duiken.
lavendelwater werkt kalmerend en zorgt voor huidverjonging

 Lavendelwater 

Lavendelwater staat bekend om zijn huid kalmerende eigenschappen. De actieve plantaardige componenten helpen de talgproductie in balans te brengen waardoor lavendelwater geweldig tegen acne werkt.

 Hoe werkt lavendelwater tegen acne?

Huid kalmerende biologische lavendelwater is het ideale product tegen acne, omdat het antibacterieel is en de huid poriën op natuurlijke wijze reinigt. Lavendelwater dood bacteriën, wat acne kan voorkomen en genezen. Het ontstopt de poriën en vermindert ontstekingen. Lavendelwater heeft een onmiddellijk rustgevend effect op de huid.
Hoe gebruik je lavendelwater tegen acne: Spuit op het gezicht en veeg het grondig af met een mousseline-doek. Dit product kan ook zoals kalmerende en hydraterende gezichtsspray worden gebruikt. Dus, de Lavender toner hoeft niet van een schone huid te worden afgeveegd (zoals we gewend zijn met een toner). Lavendel heeft veel waardevolle eigenschappen die de huid hydrateren, kalmeren en de talgproductie in evenwicht brengen. Waarom zou je al deze voordelen van je huid afvegen in plaats van ze de huid te laten verzorgen? Ook een acne gevoelige huid heeft hydratatie nodig! Spray de toner op een droge, schone huid en breng daarna een moisturizer aan.
De natuur is verbazingwekkend, de werking van lavendel tegen acne is wetenschappelijk bewezen. Ben je geïnteresseerd in duurzame en natuurlijke producten tegen acne? Lees er meer over op deze website, waar je ook tips voor een huidverzorgingsroutine kan vinden: de beste natuurlijke producten tegen acne.
lavendelwater tegen acne

Klassieke en geliefd Rozenwater

 Rozenwater staat bekend om zowel de heerlijke geur als huid hydraterende en verstevigende eigenschappen. De biologische rozenwater van Flow Cosmetics bevat alleen pure ingrediënten. De antioxidantrijke samenstelling helpt huidcellen te regenereren. Rozenwater moisturizer, zorgt voor de sterkere huidstructuur en geeft een natuurlijke uitstraling en welzijn aan de huid.

Hoe gebruik je rozenwater: Als je je huid extra wil hydrateren, is rozenwater de eerste en beste keuze! Spray op een schone huid en gebruik erna een op olie gebaseerd product, zoals Artic Beauty Oil, om de vochtinbrengende eigenschappen in de huid te sluiten. Dus voor de herhaling, spray rozenwater op de huid en breng direct erna een gezichtsolie aan.

Kamille water met probiotics

Huid herstellende en kalmerende Chamomile & Probiotics facial mist houdt de bacteriebalans van goede bacteriën op de huid in balans, hierdoor wordt de huid zacht en gehydrateerd. Kamillewater stimuleert de regeneratie van de huidcellen doordat het de synthese van type 1 collageen verhoogd. Hierdoor blijft de huid elastisch en mooi.
Hoe gebruik je Kamillewater; Zoals je verwacht, is ook deze gezichtsspray de moeite waard om op de huid te laten. Je wil voedende bestanddelen natuurlijk niet van je huid vegen als je ze juist goed kan gebruiken. Spray dus Chamomile & Probiotics op een schone huid en gebruik erna een op olie gebaseerd product, zoals Rozenbottleolie of biologische Arganolie, om de geweldig effectieve eigenschappen in de huid te sluiten.

 

Kamille water met probiotics

Lees ook; Welke natuurlijke gezichtsolie past bij jouw huid? en Het belang van huidverzorgende make up


Laat commentaar achter