De beste etherische oliën en hun werking

De beste etherische oliën en hun werking
Benieuwd naar de beste etherische oliën en wat deze voor je kunnen betekenen? Essentiële olie, oftewel etherische olie, kan met recht een wondermiddel genoemd worden! Het gebruik hiervan wordt aromatherapie genoemd. Het is dan ook niet zomaar dat we bij Flow Cosmetics een grote passie hebben voor de holistische kracht van echte essentiële oliën. De waardevolle en natuurlijk genezende eigenschappen hebben bij ons een belangrijke functie in de luxe, biologische huidverzorgingsproducten.
Let op: alleen bij de beste etherische olie profiteer je optimaal van alle voordelen voor de huid. Daarnaast heb je er maar weinig van nodig. Kies daarom altijd voor echte, biologische en pure essentiële olie
Beste Etherische olie

De holistische kracht van essentiële olie

De werking van essentiële olie is holistisch. Dat wil zeggen dat de beste etherische olie een positief effect heeft op lichaam én geest. Ze kunnen thuis gebruikt worden ter ondersteuning van je gezondheid en stemming. Ook zijn ze perfect geschikt als preventieve bron van welzijn en als huidverzorging. Daarom bieden we niet alleen de beste etherische olie - we gebruiken ze ook met veel liefde in onze aromatherapie producten. Van bodyscrub tot natuurlijke gezichtsolie, parfumolie en chakra producten. Essentiële oliën hebben een positief effect op de huid en geven een holistisch effect in onze cosmetica.

werking etherische olien

Er kan niks op tegen het luxe gevoel wanneer je de heerlijke botanische geuren van pure etherische olie opsnuift, terwijl je weet dat je huid optimaal wordt verzorgd - het beste van Moeder Natuur in een flesje.

Hoe werken etherische oliën?

Nou je weet waarom een biologische en pure etherische olie zo’n prachtig en veelzijdig product is, ben je vast benieuwd wat ze precies voor je huid kunnen doen. Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de werking van etherische oliën via de huid of door inademing. Bij verdamping in de lucht verwerken duizenden reukepitheelcellen in de neus de geur naar de verschillende hormonale centra in de hersenen. Hierdoor hebben ze invloed op je stemming en geven ze het lichaam aan hoe te reageren - zo kunnen ze een opwekkende of juist ontspannende werking hebben.

De eigenschappen van de beste etherische oliën verschillen per soort olie. De werking is namelijk afhankelijk van het soort chemische samenstelling van de plant. Voorbeelden zijn:

  • Verlichten van pijn
  • Afvoeren van vocht
  • Balanceren van hormonale activiteit
  • Verbeteren van huidaandoeningen
  • Cellulair metabolisme ondersteunen
  • Antiseptische en anti-bacteriële werking

De vele verschillende soorten etherische oliën die we selecteren voor onze biologische verzorgingsproducten, voegen niet alleen luxe maar ook effectiviteit toe. Daarom zijn ze bijvoorbeeld het fundament van onder andere al onze natuurlijke zepen.

De werking van 7 biologische essentiële oliën

Wij beschrijven hieronder met veel plezier de belangrijkste werking van onze beste biologische essentiële oliën als onderdeel van lichaam- en gezichtsverzorging. Voor meer informatie over de olie en haar toepassing, bekijk je de productinformatie. Kies vervolgens eenvoudig de olie die het best past bij jouw behoeftes! Werking etherische olie

 1. Pure Tea tree olie (botanische naam)

De meest multifunctionele olie is Tea tree olie. Ook wel dé EHBO olie genoemd. De kruidige, medicinale geur van Tea tree wordt vaak ingezet bij verkoudheid. Deze essentiële olie staat bekend om de antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Vandaar dat Tea tree olie ook erg geschikt is voor gebruik bij acné, wonden en schimmelinfecties. Het is één van de beste natuurlijke producten tegen acne.

2. Pure citroen olie

Wanneer je op zoek bent naar een verkwikkende geur kom je al snel op pure etherische citroen olie uit. Biologische citroenolie is niet alleen verfrissend, het heeft een exfoillerende werking en bevordert de doorbloeding. Dit kan op zijn beurt zwelling en cellulitis verminderen. Pure citroenolie hebben we bijvoorbeeld verwerkt in onze natuurlijke body scrub citroen: Cocolemon.

3. Pure Eucalyptus olie

De heldere en frisse geur van Eucalyptus olie werkt verkwikkend bij vermoeidheid. Het helpt bij een vrijere ademhaling en is daarom een gewilde etherische olie bij een verstopte neus of bijholtes. Zoals bijvoorbeeld om te stomen. Ook bevordert eucalyptusolie huidgenezing en doodt virussen & bacteriën. Gebruik deze op de huid gemengd met een basisolie zoals biologische Arganolie of rozenbottelolie.

 4. Pure Sinaasappel olie

Sinaasappel etherische olie heeft een aangenaam zoete, frisse en citrusachtige geur. Hierdoor heeft het een positieve werking op het humeur en het algemene welzijn. We gebruiken pure sinaasappel olie daarom ook zo graag in onze natuurlijke aromatherpeutische zeep: Good vibrations en Solid Roots. Sinaasappelolie is ook geschikt bij een onzuivere en gecombineerde huid omdat het ongewenste onzuiverheden en puistjes vermindert. Daarnaast is biologische sinaasappel olie rijk aan D-limon, een antioxidant die celregeneratie bevordert.

 5. Pure Litsea Cubeba (May Chang) olie

Een minder bekende maar zeker niet minder geliefde olie, is pure Litsea Cubeba. Deze etherische olie is ook wel bekend als May Chang en heeft een krachtige antiseptische en antimicrobiële werking. Biologische litsea cubeba olie werkt daarom heilzaam voor de vette en acne gevoelige huid. Het brengt de talgproductie in balans en zorgt voor een egalere teint. De olie kan hiervoor verdund worden gebruikt in huidverzorgingsproducten of gemengd met een basisolie.

6. Pure Lavendel olie

Lavendel olie is een bekende en populaire etherische olie. De plant staat voor een rustgevende werking op lichaam en geest. Zo kan pure lavendolie worden gebruikt om de gevoelige huid te kalmeren, zoals in de acne producten. Ook verzacht de olie jeuk veroorzaakt door insectenbeten en steken.

7. Pure Pepermunt olie

Pure pepermunt olie heeft een bijzonder verkoelende werking in huidverzorging. Het kan daarnaast de huidporiën verkleinen. Pepermuntolie is vooral een geschikte massage olie. Gemengd met een basisolie zoals biologische Arganolie zorgt het niet alleen voor wonderen voor de spieren, ook voor de huid!

Wist je dat etherische olie veel meer toepassingen heeft dan huidverzorging? Lees ook: 10 manieren om etherische oliën te gebruiken.

De beste etherische oliën kopen

Ook zo gek op 100% natuurlijke essentiële olie? De beste etherische oliën kopen, doe je bij Flow Cosmetics. Ons aanbod bestaat uit duurzaam geproduceerde en recyclebare flesjes. Onze oliën zijn biologisch, koudgeperst onverdund en natuur zuiver!

Weet je na het lezen van bovenstaande informatie nog niet helemaal welke beste etherische olie is voor de behoefte van jouw huid? Neem gerust contact op met onze beauty professionals!

Pure etherische oliën van uitzonderlijke kwaliteit

Bekijk het assortiment