Het belang van huidverzorgende make up

Een mooie, gladde en stralende huid begint bij een goede natuurlijke gezichtsverzorging. Maar minstens zo belangrijk is je make up. Is het je wel eens opgevallen dat je make-up zorgt voor huidirritatie, mee-eters en puistjes? Dat komt doordat de meeste make up gifstoffen bevatten en de poriën verstoppen. Daarmee gaat het de werking van je huidverzorging juist tegen. Zonde! Want het hoéft niet. Sterker nog, er bestaat make-up dat juist goed is voor je huid. Met biologische en huidverzorgende make up zonder schadelijke stoffen, verzorg je je huid de hele dag door. Goed voor jou én het milieu.
Biologische make up

Make-up, don’t break-up: huidverzorgende make up

Verzorg je huid terwijl je make up draagt, want cosmetica is bedoeld om je mooier te maken toch? Ingrediënten zoals bijvoorbeeld alcohol zorgen voor uitdroging van de huid, waardoor deze meer talg gaat produceren. Dit veroorzaakt een vettig laagje en een onzuivere huid. Van sommige bewaarstoffen kan de huid uit balans raken en allergie of irritatie uitlokken. Chemische stoffen in make-up zijn op de lange termijn altijd schadelijk voor je gezondheid en de conditie van je huid. Ook al gaat het om kleine hoeveelheden. Om de natuurlijke werking van je huid zijn gang te laten gaan, is het belangrijk dat je huidverzorgende make-up gebruikt. Dit betekent dat het de werking van je huidverzorging juist versterkt en zorgt voor een direct gezondere huid. En beter dan dat je huid er mooi en gezond uitziet, is dat je huid dat ook daadwerkelijk ís. Hoe dan?

1. Zorg voor een gehydrateerde huid

Het belangrijkste voor een mooie en gezonde huid is hydratatie, met name voor de droge huid. De meeste foundations leggen een chemisch laagje op je huid, dat oneffenheden bedekt maar ook je poriën verstopt. Gebruik daarom een natuurlijke foundation met vitaminerijke ingrediënten die je huid in balans houdt en laat ‘ademen’. Zoals bijvoorbeeld Berry Vitamin Cream Foundation met arctische bessen en Jojoba olie. Deze ingrediënten staan bekend om krachtige, voedende antioxidanten en vitaminen. Ze hebben daarbij als eigenschap dat ze je huid niet vet maken. De natuurlijke foundation geeft door de hoge pigmentatie een volledige en matte dekking zonder dat het de huid verstopt. Geschikt voor ieder huidtype en beschikbaar in de kleur die het best bij past.

2. Gebruik biologische make up

Echte biologische make-up bestaat uit 100% natuurlijke en eerlijke producten. Een veilig en gezond cosmetica product is de investering meer dan waard. Kwalitatieve biologische make up is dun, dekkend, beschermend en blijft lang zitten onder verschillende omstandigheden. Je zult merken dat je er dan ook veel minder van nodig hebt.
Professionele, huidverzorgende en biologische make up is niet schadelijk voor je huid, gezondheid of het milieu. Hierdoor kan het ook wel duurzame make-up worden genoemd. Minstens zo functioneel als cosmetica met synthetische stoffen, dus dit hoeft echt niet ten koste te gaan van de werking. Let bij het kiezen van je biologische make-up ook op; 
  • in het wild gegroeide ingrediënten 
  • (eco) certificaten 
  • transparante productie
  •  niet getest op dieren 
  • recyclebare verpakkingen 

 Zo houd jij je schoonheid, écht schoon!

3. Let op je huidtype en huidconditie

Een oude of jonge huid, droog of juist vettig? Pigmentvlekken of atopische huid? Welk huidtype je ook hebt, het belangrijkste is dat je een hydraterende natuurlijke foundation gebruikt. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Zo blijft je huid op eigen kracht optimaal in balans. Wisselingen in je hormoon huishouding zorgt ervoor dat de conditie van je huid veranderd. Gebruik daarom bij voorkeur een natuurlijke foundation dat geschikt is voor ieder huidtype.

Misschien vind je dit ook interessant: zo kun je pigmentvlekken verwijderen

Vooral de droge en oudere huid kan wel wat extra verzorging gebruiken. Hiervoor is een serum foundation met vitamine E en hydraterende oliën uitstekend geschikt. Natuurlijke pigmenten die licht reflecteren zorgen voor een jong uitziende huid en maken fijne lijntje minder zichtbaar. Een vette huid is gebaad bij huidverzorgende make up poeder dat overmatige glans voorkomt en poriën minder zichtbaar maakt, zónder ze te verstoppen.

4. Reinig je huid én je make-up sponsjes of - kwasten 

Last but not least; maak er een gewoonte van elke avond je huid te reinigen. Breng altijd met schone vingers je make up aan. Vergeet daarbij ook niet regelmatig je make up blenders, sponsjes of -kwasten grondig schoon te maken. Laat ze goed drogen en vervang ze regelmatig. Voor je het weet zijn je make-up spullen een bron van bacteriën.

 

Natuurlijke foundation

Waarom huidverzorgende make up van Korento?

Korento bewijst dat er mooi uit zien en tegelijk je huid verzorgen, écht samen kan gaan. Alle cosmetica van Korento is biologisch en gemaakt zonder schadelijke stoffen. De huidverzorgende make up is hoog gepigmenteerd en blijft lang zitten onder alle omstandigheden. Dit maakt de make up zeer geschikt voor professioneel gebruik. Voor jong, oud en ieder huidtype. Je kunt het zelfs voor de meest gevoelige huid of na cosmetische ingrepen gebruiken. Wat de huidverzorgende producten van Korento uniek maakt, is het Berry Active Complex™. Een samenstelling van antioxidantenrijke arctische bessen die een bewezen positief effect op de huid hebben.

  • Beschermende ingrediënten tegen zware omstandigheden, stress, UV-stralen en blauw licht van elektrische apparaten.
  • Huidvriendelijk; 100% natuurlijk en biologisch
  • Diervriendelijk; veganistisch en dierproefvrij
  • Milieuvriendelijk; Receyclebaar en Zero waste
  • Global Make Up Awards winnaar (Rose Quartz Highlighter en Soft Velvet Primer)

 

Girl in a jacket

Korento Cosmetics

Pigmentrijke en professionele biologische make-up producten die de huid tegelijkertijd verzorgen. Klinkt als een droom toch?


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.