Acne behandeling thuis

Onze acne behandeling thuis is een biologische treatment met 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Wij leggen je uit wat de beste thuisbehandeling is en wat je zelf kunt doen tegen (hormonale) acne, puistjes, pukkels, mee-eters én acne littekens. Bekijk hier gelijk de beste acne behandeling die je stap voor stap thuis kunt doen. Of lees verder voor meer informatie over het behandelen van acne.

acne behandeling thuis

Wat is de beste acne behandeling thuis en waarom?

De beste acne behandeling bestaat uit het gebruik van uitsluitend milde, biologische gezichtsverzorging die je zelf thuis kunt gebruiken. We kunnen het belang van natuurlijke gezichtsverzorging niet vaak genoeg benadrukken, want nog veel mensen gebruiken te agressieve producten tegen acne. Waarom je dat beter niet kunt doen, zit zo: je huid heeft een natuurlijk beschermingsmechanisme, het huidmicrobioom genoemd. Deze bestaat uit goede en slechte bacteriën. Het is vooral bij acne heel belangrijk dat deze balans intact blijft. Dit doe je in ieder geval door te kiezen voor milde producten die geen stoffen zoals parfum, alcohol of synthetische toevoegingen bevatten.

Hieronder lees je meer over de beste natuurlijke producten voor acne. Deze zijn stuk voor stuk perfect geschikt voor een acne behandeling thuis.

beste natuurlijke producten voor acne

Meest voorkomende acne behandelingen thuis

Acne is niet besmettelijk maar wel een vervelende en veel voorkomende huidaandoening die in sommige gevallen lastig te behandelen is. Bij een ernstige vorm van acne wordt door de huisarts of dermatoloog vaak thuismiddelen aangeraden zoals een benzoylperoxide creme, antibiotica (tabletten of creme) of wanneer niks helpt; Roaccutane.

Alhoewel puistjes en pukkels na gebruik van een behandeling met deze middelen sterk kunnen verminderen, kun je dit beter niet zomaar gebruiken. Dat heeft alles te maken met de beschadiging van de eerder genoemde huidbarrière. Niet alleen pakt dit middel acne aan, ook je natuurlijke beschermingslaag wordt aangetast. De meeste van deze crèmes weken namelijk de bovenste laag van je huid los.

Een te agressieve behandeling bij acne zorgt voor een beschadigde huid met huidproblemen zoals:

 • Rode huid
 • Droge huid
 • Jeuk
 • Schilfers
 • Kloven
 • Gevoeligheid voor zonlicht
 • Ontstaan van pigmentvlekken

Wanneer je stopt met een ‘paardenmiddel’ zoals bijvoorbeeld een benzoylperoxide crème dan komt de acne ook weer terug. Bij het gebruik van antibiotica is de kans op resistentie groot. Maar soms kan het de enige manier zijn om van heftige acne af te komen. Vooral wanneer je alles (en dus ook natuurlijke acne producten in een behandeling thuis) al geprobeerd hebt.

Acne behandeling thuis

Vooral milde acne of een onzuivere huid met puistjes en pukkels is uitstekend thuis te behandelen! Ook voor verzorging van de huid náást het gebruik van een voorgeschreven acne crème of medicatie is deze acne behandeling thuis geschikt.

De producten die wij in deze behandeling adviseren bevatten stuk voor stuk krachtige en natuurlijke ingrediënten tegen acne. Zoals bijvoorbeeld etherische Tea tree olie, rauwe honing, actieve kool en witte klei. Lees hier meer over de Tea tree werking.

 1. Acne gezichtsreiniger: Detox Mask 3 in 1. Een natuurlijke gezichtsreiniger, exfoliant en masker in 1 product! Dit verzorgingsproduct bevat van nature salicylaat en salicylzuur door het toegevoegde wilgenschors.
 2. Lavendel gezichtsspray: dit hydraterende spray gezicht helpt de huid kalmeren, in balans brengen en vermindert een overmatige talgproductie.
 3. Acne crème: een acne huid is gebaat bij een crème die de poriën vrij laat en de huid voedt. Zoals het beste hyaluronzuur serum met hyaluron in twee verschillende molecuulgroottes en probiotica.
 4. AHA & BHA peeling: deze peeling gezicht met salicylzuur bevat fruitzuren die de huidcellen herstellen en onzuiverheden verminderen. Ons AHA & BHA peeling serum irriteert de huid niet en geeft bij een acne behandeling thuis dezelfde professionele resultaten als bij de schoonheidsspecialist. Lees hier meer over hoe je een AHA serum met BHA als peeling kunt gebruiken.
 5. Tea tree gezichtsolie: een droge natuurlijke gezichtsolie die perfect past in een natuurlijke acne behandeling thuis, met onder andere Tea tree als effectief ingrediënt.
 6. Rozenbottelolie: intensive treatment oil voor een effectieve behandeling van acne littekens. Deze kunnen voor pigmentvlekken zorgen.

Bij een acne behandeling is het daarnaast belangrijk te kiezen voor biologische make up die de poriën niet verstopt.

Wat kun je verder zelf doen bij acne?

Bijna 85% van de mensen krijgt ergens tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar last van acne. De grootste oorzaak zijn hormoonwisselingen maar ook andere factoren kunnen een rol spelen in de verergering van acne. Kies daarom voor een holistische aanpak. Dus los van welke producten tegen acne je gebruikt.

Wat kun je zelf doen?

Naast eerder genoemde dagelijkse huidroutine zijn dit de belangrijkste tips die ondersteunen bij een acne behandeling thuis:

 • Bepaalde medicatie kan acne verergeren. Mocht je dit vermoeden, overleg dan met je huisarts voor een alternatief.
 • Zorg voor gezonde en gevarieerde voeding. Met name voor voldoende omega-3 vetten.
 • Pas op met synthetische stoffen zoals in cosmetica of parfum.
 • Gebruik zo min mogelijk en huidverzorgende niet-comedogeen make-up. Lees ook: de beste BB cream.
 • Verschoon je kussensloop regelmatig en was deze bij voorkeur niet met wasverzachter. Gebruik in plaats hiervan azijn; dit is een krachtig middel tegen bacteriën en de geur vervliegt na het drogen.
 • Laat de huid zoveel mogelijk met rust - hoe lastig dat ook is ;-). Knijp pukkels en mee-eters liever niet uit.
 • Zorg dat er niks op je huid drukt. Zoals een pet, hoed of bandje van een helm. Druk en wrijving kunnen acne namelijk verergeren.
 • Pas op met zonlicht. Ook al lijkt dat de zon acne even vermindert, uiteindelijk zal het er juist door verergeren doordat de huid dikker wordt en talgproductie toeneemt.

Bekijk het complete assortiment

Beste acne producten

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.