Beste acne behandeling - stap voor stap uitgelegd

Op zoek naar de beste acne behandeling? Wij leggen je de ideale acne routine stap voor stap uit! En het mooiste; deze treatment kun je met de juiste verzorgingsproducten gewoon zelf thuis doen.

Beste acne behandeling

Acne op gezicht, rug, schouders of nek? Onze acne behandeling thuis is een treatment die vooral geschikt is voor de onzuivere huid. Zoals tegen pukkels, puistjes en mee-eters. We beschrijven hieronder de beste verzorging van de acne huid. Klik door op de producten om meer te lezen over de precieze ingrediënten en werking.

Onze routine voor de beste acne behandeling

De onderstaande routine voor de beste acne behandeling bevat alleen biologische en natuurlijke verzorgingsproducten tegen puistjes, pukkels en mee-eters. En dat is niet voor niks! De beste acne producten bevatten namelijk alleen hoogwaardige pure ingrediënten die het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid beschermen én verbeteren. Een optimaal gevoede en gehydrateerde huid die de talgproductie in balans brengt, is het meest effectieve dat je kunt doen in de behandeling tegen onzuiverheden.

We beschrijven de acne routine in de meest optimale vorm. Je kunt hier natuurlijk gerust stappen uithalen, afhankelijk van de behoefte van jouw huid. Na het lezen van deze beste acne behandeling nog vragen voor jouw persoonlijke situatie? Neem gerust contact op met onze huidprofessionals!

1. Reinigen

Een goede maar zachte gezichtsreiniger is de belangrijkste stap in de beste acne behandeling. Pukkels en puistjes komen namelijk door bacteriën en verstopte poriën. Kies de diep reinigende biologische cleanser Balm to Milk voor de acne huid. 
Acne gezichtsreiniger

Je kunt ook kiezen voor een Tea tree gezichtsreiniger met houtskool. Vooral erg geschikt als doucheproduct bij het reinigen van acne op gezicht, rug of schouders. De antibacteriële en schimmelwerende werking van Tea tree olie [link naar blog Tea tree werking] is effectief gebleken bij de behandeling van puistjes en mee-eters.

In een studie naar de werking van 5% Tea tree olie in vergelijking met benzoylperoxide werkte deze laatste iets beter maar gaf Tea tree minder bijwerkingen!

2. Verzorgen

  Een ideaal verzorgingsproduct bij de beste behandeling van acne is een hydraterende gezichtsspray. Wij adviseren bij puistjes en pukkels onze biologische lavendel toner. Een vette huid kan namelijk ook tegelijk vochtarm zijn. Daarom is ook voor de acne huid hydratatie een belangrijk onderdeel in je verzorgingsroutine. Lavendel staat vooral bekend om de kalmerende werking op de huid. Je kunt gezichtsspray lavendelwater ook gebruiken als verfrissing tussendoor of ’s ochtends als lichte reiniger.

  3. Beschermen & voeden

  Voor de beste voeding en bescherming van de acne huid kies je een serum gezicht in je behandeling. Dit hyaluron serum met probiotica brengt de huid in evenwicht, verbetert de huidtextuur en verstevigt de huidbarrière. Vooral wanneer je een (te) heftige acne behandeling hebt gehad, helpt deze crème de huid snel kalmeren en herstellen.

  4. Peeling met salicylzuur en fruitzuren

  Voor het effectief verwijderen van dode huidcellen kies je voor een peeling gezicht. Een goede peeling vermindert op milde wijze onzuiverheden, verstopte poriën en verbetert de huidtextuur. Flow AHA BHA peeling serum bevat fruitzuren (AHA) en salicylzuur (BHA) uit natuurlijke bronnen. AHA’s exfoliëren het huidoppervlak effectief en stimuleren de huidvernieuwing. BHA's zijn vetoplosbaar. Door deze structuur kunnen ze via talgzakjes in de huid doordringen en poriën diep reinigen. Dit is waarom producten met BHA wonderen verrichten in de behandeling van de vette en onzuivere huid zoals bij pukkels, puistjes of acne littekens. Gebruik deze gezichtspeeling om de avond, of als acne kuur een maand lang elke avond. Neem daarna minimaal een maand pauze voor hergebruik.

  5. Sluit af met gezichtsolie

  Ook een vette huid is gebaat bij een voedende olie. Flow detox oil is een droge gezichtsolie met Tea tree. Deze biologische gezichtsolie in de beste acne behandeling helpt de huid elastisch te houden, terwijl het onzuiverheden en oneffenheden verwijdert en voorkomt.

  Acne tip: ons Detox beauty pakket is een ideale combinatie voor een acne behandeling!

  Puistjes camoufleren

  Wanneer je af en toe toch behoefte hebt aan het camoufleren van oneffenheden zoals puistjes, kies dan altijd voor niet-comedogeen biologische make-up. Ook al kun je beter helemaal geen make-up dragen over puistjes en pukkels. Soms wil je dat gewoon heel graag, dat snappen we ;-). Korento Perfecting Mineral Base minerale make-up is een huidverzorgende en dekkende poeder. Het voelt als een tweede huid en werkt imperfecties weg. Daarbij verstopt het de poriën niet, altijd belangrijk in een acne behandeling!

  Plaatselijke behandeling van puistjes

  Voor de plaatselijke behandeling van puistjes en pukkels, kies je het beste voor pure & biologische etherische olie met Tea tree. Lees hier meer over het gebruik van Tea tree olie.

  Acne littekens behandelen

  Ook wanneer je acne (voor het grootste gedeelte) verdwenen is, blijven soms storende littekens achter. Deze acne littekens kunnen pigmentvlekken veroorzaken. Dit behandel je met een doelgerichte routine. Lees hier: ouderdomsvlekken verwijderen op natuurlijke wijze.

  Gun de natuur de tijd om haar werk te doen. Je zult zien dat een beetje geduld en respect voor je huid wonderen doet tegen acne.

  beste acne producten

  Bekijk hier alle producten voor de beste acne behandeling

  Acne producten

  Laat commentaar achter

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.