AHA & BHA peeling gezicht serum gebruiken

AHA & BHA peeling gezicht serum gebruiken

In dit artikel leggen we uit wat je moet weten over AHA & BHA peeling gezicht serum gebruiken. Na de introductie van onze AHA serum peeling ontvingen we naast enthousiaste reacties ook vragen. Zoals; hoe gebruik je precies een chemische peeling voor thuis? Hoe lang laten intrekken? En wat gebruiken na een peeling?

Een goede huidverzorging is erg belangrijk bij het gebruik van een gezichtspeeling of scrub. Of je deze nou gebruikt voor een stevigere en gladdere huid, tegen rimpels, pigmentvlekken of acne (littekens). Lees verderop twee manieren over hoe je een AHA & BHA peeling kunt gebruiken! 

AHA & BHA gebruiken

Wil je eerst weten waarom je een AHA & BHA peeling serum zou gebruiken? En wat is dan de beste peeling? Lees vooral ook: Peeling gezicht kopen; wat is de beste en waarom?

Hieronder samengevat waarom je een AHA & BHA peeling kunt gebruiken: 

  • Stralend gezicht: maakt een doffe huid lichter
  • Acne: reinigt de huid van onzuiverheden en verstopte poriën
  • Pigmentvlekken: bestrijdt huidpigmentatie
  • Rimpels: hydrateert en verheldert de rijpere en ouder wordende huid
  • Gladder gezicht: egaliseert de huid
  • Anti-Ageing: het vertragen van het verouderingsproces van de huid

Wat is chemische peeling met AHA en BHA?

Nog even kort, voor als je niet bekend bent met een chemische peeling voor thuis. ‘Chemisch’ verwijst naar de reactie op de huid en dus niet naar de ingrediënten. In onze chemische peeling zitten alleen (fruit)zuren uit natuurlijke bronnen! Zoals melkzuur uit blauwe bosbessen, glycolzuur uit suikerriet, citroenzuur uit sinaasappel & citroen en salicylzuur uit witte wilgenschors extract. Deze fruitzuren (AHA) en salicylzuur (BHA) zijn bewezen effectief voor een voelbaar stevigere en gladdere huid.

Hoe peeling van je gezicht thuis gebruiken?

Niet ieder product is geschikt voor peeling gezicht thuis. Door de beste ingrediënten voor de huid in Flow AHA & BHA, kun je deze wél gerust zelf gebruiken. Ook hoef je niet bang te zijn dat je gezicht er rood uitziet na gebruik van de peeling. Wij geloven namelijk in natuurlijke huidverbetering zonder beschadiging. Onze biologische producten respecteren altijd de natuurlijke balans en het beschermingsmechanisme van de huid. Bij regelmatig gebruik krijg je dezelfde professionele resultaten als bij de schoonheidsspecialist of dermatoloog! Hoe ziet je gezicht eruit na een peeling? Bekijk hier de voor en nafoto’s beste fruitzuurpeeling thuis.

Twee manieren om AHA & BHA peeling te gebruiken

Hoe gebruik ik AHA & BHA Peeling Serum? Wij geven je twee manieren; afspoelen of laten intrekken als nachtserum. Beide zijn geschikt voor alle huidtypes maar methode twee raden we niet aan voor de zeer gevoelige huid.

1. Methode: peeling afspoelen

AHA & BHA peeling serum kan worden gebruikt door afspoelen. Speciaal
geschikt om de gevoelige huid te laten stralen! Reinig eerst je gezicht en brengaan op de schone en droge huid. Laat vervolgens tien minuten tot een
kwartier inwerken. Spoel daarna af en breng vochtinbrengende producten aan om je huid optimaal te verzorgen. Bijvoorbeeld rozenwater gezichtsspray en een serum met retinol. Retinol voor de eerste keer gebruiken? Lees hier: Retinol bijwerkingen. Het vocht sluit je vervolgens in de huid door het gebruik van een verzorgende en natuurlijke gezichtsolie die bij jouw huidtype past. Lees hier meer: welke olie is goed voor je gezicht?

2. Methode: Peeling als nachtserum laten intrekken

Wanneer je een peeling de hele nacht laat intrekken, krijg je snel zichtbare resultaten. Dit werkt bijvoorbeeld voor jou als je pigmentvlekken wilt verwijderenWas eerst je gezicht met je favoriete natuurlijke gezichtsreiniger, dep het droog en breng het serum aan. Spray direct daarna een gezichtsmist en smeer vervolgens natuurlijke serum gezicht. Ook hier gebruik je de gezichtsolie als sluitende laag op je huid. Dit houdt alle voedingsstoffen en vocht op je huid vast. Hiermee wordt ook het effect van het peelen versterkt.

Hoe vaak gebruiken?

Om te bepalen hoe en hoe vaak je het peeling serum gebruikt, luister vooral goed naar je huid. Wanneer je goed op je huid let, ontdek je namelijk vanzelf waar deze het best op reageert. Je hoeft je huid niet elke avond te peelen. Een gevoelige huid wil je natuurlijk zorgvuldig behandelen. Het gebruik 1 á 2 keer per week geeft in dat geval optimale resultaten. Voor andere huidtypes kun je het product om de twee dagen gebruiken. Voor een intensievere behandeling gebruik je het serum dagelijks gedurende een week of twee.

Waarom hydraterende producten gebruiken na AHA BHA peeling?

Wat gebruiken na een peeling? Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren. Na het gebruiken van een peeling heeft de huid namelijk veel vocht nodig. AHA & BHA werkt tegen huidveroudering (anti-aging) en maakt de huid gladder. Het verlicht pigmentatie, vermindert onzuiverheden en acne. Dat klinkt geweldig toch! Maar bij het verjongen en herstellen van de huid, heeft deze wel veel vocht en hydraterende producten nodig.

Zonder de juiste routine en hydratatie krijg je niet de beste resultaten. Daarom raden we aan om vochtregulerende producten te gebruiken, zoals een gezichtsspray, Hyaluron & Probiotics Serum en tenslotte een voedende gezichtsolie. Lees hier meer over het gebruik van natuurlijke gezichtsmist; rozenwater, kamillewater en lavendelwater.

AHA & BHA peeling kopen?

Lees dit voordat je je eigen peeling serum bestelt

Ook al bestaat ons AHA & BHA peeling serum uit natuurlijke en milde ingrediënten; het is niet voor iedereen geschikt.

  • Niet aanbevolen voor een zeer gevoelige huid. Gebruik in plaats daarvan Enzyme masker Lingonberry Bright;
  • Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen;
  • niet gebruiken als je last van clownseczeem of eczeem in het gezicht hebt;
  • Niet gebruiken in combinatie met andere gezicht peeling of scrub, zoals het masker gezicht. Je huid heeft de tijd nodig om te herstellen;
  • Niet gebruiken voordat je in de zon gaat. Gebruik het product dus ‘s avonds;
  • Vergeet niet om de dag na gebruik een creme met hoge SPF te gebruiken. Vooral wanneer je gevoelig bent voor pigmentvlekken.

Alle genoemde producten voor de peeling behandeling kun je terug vinden in ons assortiment natuurlijke gezichtsverzorging. Vragen? Neem gerust contact op, onze beauty specialisten helpen je graag verder!

Chemische peeling voor thuis

Aha & Bha Peeling Serum

Voor een voelbaar stevigere en gladdere huid

Peeling serum

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.