Is zeep goed of slecht voor je huid?

Natuurlijke zeep

Is zeep nou goed of slecht voor je huid? En kan zeep gebruikt worden in gezichtsverzorging? Het antwoord is ja! Míts je de juiste natuurlijke zeep voor je huid gebruikt. Deze is zelfs geschikt voor de droge huid of als natuurlijk product voor acne. We vertellen je waarom, hoe en welke zeep je kunt gebruiken.

Het is een veelgestelde vraag; droogt zeep je huid uit? Vaak wordt gezegd dat zeep niet goed is voor je huid en dat je je gezicht er niet mee moet wassen. Zeep zou de huid uitdrogen. Dat klopt zeker als het gaat om ‘gewone’ zeep. Dit is namelijk te agressief voor je huid. De huid op je handen is een stuk dikker dan die van je gezicht. Maar helemaal door de corona tijd waarin je vaak je handen wast, kun je dit zelfs beter ook niet met gewone zeep doen.

Waarom droogt gewone zeep je huid uit?

Reiniging van je lichaam en gezicht is een belangrijk onderdeel voor een gezonde en mooie huid. Bijna alle zepen hebben een te hoge PH-waarde ten opzichte van onze natuurlijke waarde. Dit komt door een alkalische stof die wordt gebruikt om de ingrediënten in de zeep te binden. De laatste tijd zie je steeds meer zepen zonder ‘zeep’ waardoor de PH-waarde neutraal(er) is. Echter, worden in deze soorten zeep synthetische stoffen gebruikt die de huid ook kunnen irriteren of uitdrogen.
Het komt erop neer dat je vooral het natuurlijke laagje van je huid niet wilt aantasten. Deze laag noemen ze een hydrolipidenfilm en beschermt je huid op een natuurlijke manier tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarbij zitten er ook microbiotica op je (gezichts-)huid. Dit zijn hele kleine organismen die op je huidoppervlak leven en beschermen tegen slechte bacteriën.

Zeep waarmee je je lichaam en gezicht wél kunt wassen

Er zijn verschillende soorten zeep te koop. De beste zeep om je huid te reinigen is in de eerste plaats mild en haalt alleen de overtollige vuilresten weg die je huid niet nodig heeft voor bescherming. Er bestaat ook natuurlijke zeep met hydraterende en verzorgende eigenschappen. Dit zijn biologische, koud verwerkte zepen die veel en zacht romig schuim afgeven.
De natuurlijke zepen van Flow zijn zo verzorgend en zacht voor de huid dat je ze gerust voor je gezicht kunt gebruiken. Ze zijn erg goed voor je huid omdat deze zepen extra ‘vrije’ olie bevatten en dus je gezicht niet alleen reinigen maar ook hydrateren en verzorgen. Vooral de gezichtshuid heeft extra vocht nodig, een ideale gezichtsreiniger is daarom onze natuurlijke gezichtsreiniger honingmelk zeep. Deze zeep bevat waardevolle rauwe honing en verfijnde biologische oliën zoals jojobaoil en arctische lingoberry-zaadolie. Zelfs geschikt voor de meest droge en gevoelige huid!
Natuurlijke zeep voor je gezicht

Hoe vaak kun je je gezicht met zeep wassen?

Boenen en nog eens boenen, we zijn er dol op. Wist je dat van te vaak wassen je huid hier niet beter van wordt? Integendeel! Was je gezicht nooit vaker dan twee keer per dag! Last van eczeem in je gezicht of een gevoelige huid? Was je gezicht dan zelfs niet vaker dan 1 keer per dag. Het belangrijkste moment om je huid te reinigen is na het sporten en ‘s avonds voor het slapen. Vooral als je make up gebruikt. Je kunt ook een biologische mousseline doek samen met Honey Milk gebruiken. Gebruik alleen een zachte en milde natuurlijke zeep met verzorgende eigenschappen die passen bij jouw huidtype. Als je huid gevoelig is, kun je ook prima ‘s ochtends alleen wat rozenwater op je gezicht spuiten. Smeer je huid daarna in met een verzorgende crème of olie.

Zeep tegen onzuiverheden zoals pukkels en puistjes

Ook voor de vette of onzuivere huid kun je heel goed een zeep gebruiken. Hiervoor raden we een tea tree gezichtsreiniger aan. Een onzuivere huid die last heeft van acne, pukkels of puistjes is per definitie een geïrriteerde huid. Deze moet je zeker niet wassen met agressieve reinigers, anders raakt je huidoppervlakte nog meer uit balans. Dit verergert op lange termijn de problemen. Onze Detox zeep Tea Tree is gemaakt van zachte biologische oliën en kruiden die effectief zijn voor de verbetering van een onzuivere huid. Zoals bijvoorbeeld zoals natuurlijke salicylaten die de poriën diep reinigen zonder de huid te beschadigen. Lees hier meer over Detox zeep en de beste natuurlijke producten tegen acne.
Antiseptische tea tree olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Toegevoegde actieve houtskool absorbeert onzuiverheden uit de huid, waardoor deze glad en verzorgd wordt.
natuurlijke zeep tegen acne

De beste natuurlijke zeep voor je huid

Alle natuurlijke zepen van Flow Cosmetics zijn gemaakt op de meest mogelijke duurzame manier, met respect voor de natuur en gericht op het behoud van de biodiversiteit. Al onze zepen zijn sulfaatvrij, verpakt zonder plastic en biologisch afbreekbaar. Ze worden koud verwerkt, hierdoor blijven de natuurlijke actieve ingrediënten optimaal bewaard. De toegevoegde kruiden, bessen, kleien en zouten onderscheiden onze handgemaakte zeep van die van industriële producenten.
Tenslotte; was je niet met te warm water en bewaar de zeep na gebruik op een luchtige plek of op een bamboe zeepbakje. Bamboe is van nature antibacterieel materiaal, dus je hoeft je geen zorgen te maken of de zeep wel schoon blijft. Zo houdt je de zeep goed en kun je er lang mee doen.
 
Op deze manier is je lichaam en gezicht wassen met zeep alleen maar positief voor je huid!

 

Zeep voor gezicht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

oil cleansing method of eczeem gezicht tips


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.