Rimpels: alles wat je wilt weten over rimpels - onder ogen, bovenlip of wangen

Rimpels

Rimpels is hot-topic. Veel vrouwen, maar ook steeds meer mannen, zijn op zoek naar manieren en middelen in hun strijd tegen huidveroudering. Het gaat hierbij meestal om rimpels onder ogen, rimpels bovenlip en voorhoofd. We willen er graag zo lang mogelijk gezonder en jonger uitzien. En ja, rimpels en anti-aging producten zijn daardoor een dikke business. We besteden enorm veel tijd en geld om er zo jong mogelijk uit te kunnen zien. Het feit verandert niet, jouw lichaam en huid worden elke dag ouder.

Bij de vraag wat helpt echt tegen rimpels, is het begrijpelijk dat sommigen voor dure medische behandelingen kiezen. Dit helpt vooral op de korte termijn. Zeker als je behandelingen niet combineert met hoogwaardige en doelgerichte cosmetica.

In dit artikel duiken we dieper in de feiten over plooien en kreukels in het gezicht. Rimpels onder ogen, rimpels bovenlip en voorhoofd. Ook vind je tips over wat je kunt doen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Zodat je er zo fris en gezond mogelijk uitziet. We behandelen hierin het volgende:

 • Rimpels samengevat
 • Wat doet huidveroudering met de huid?
 • Soorten rimpels
 • Hoe kan je rimpels bovenlip verzachten?
 • Wondermiddel voor rimpels onder ogen
 • Hoe kun je rimpels bovenlip verzachten?
 • Waardoor krijg je sneller rimpels?
 • Vroegtijdige huidveroudering voorkomen

Rimpels samengevat

Rimpels ontstaan als gevolg van huidveroudering. Tussen je 25ste en 30ste levensjaar begint de huid langzaam haar elasticiteit te verliezen. Dit komt door een verminderende aanwezigheid van elastine en collageen in de huid. Twee stoffen die de huid jong en veerkrachtig houden. Elastine zorgt ervoor dat de huid rekbaar is, terwijl collageen het weefsel van de huid bij elkaar houdt.

Naast deze twee stoffen zijn er nog verschillende interne en externe factoren die veroudering beïnvloeden. Interne factoren zijn bijvoorbeeld genen en hormonen. Externe factoren zijn UV-straling, roken (rimpels bovenlip), alcoholgebruik, stress en voeding. Hierover vertellen we je verderop meer.

Wat doet huidveroudering met de huid?

 • De huid wordt dunner en minder elastisch. Dit komt doordat de productie van collageen en elastine afneemt.
 • De huid wordt droger. Dit komt doordat de huid minder talg aanmaakt. Talg is een olieachtige stof die de huid op natuurlijke manier hydrateert. De oudere huid kan ook minder vocht vasthouden, dat zorgt voor een vochtarme of droge huid.
 • De huid wordt minder doorbloed door smaller wordende bloedvaten in de huid. Grote kans dat je minder last van rode wangen hebt naarmate je ouder wordt.
 • De huid wordt slapper door zwakkere spieren in het gezicht.
 • De huid krijgt pigmentvlekken. Dit komt doordat de huid minder melanine aanmaakt. Dit is een pigment dat de huid zijn kleur geeft. Heb je last van pigmentatie? Lees dan hier meer over pigmentvlekken natuurlijk verwijderen.
 • En tenslotte, zorgt huidveroudering voor tekenen in de vorm van lijntjes en kreukels. Vaak verschijnen de eerste rimpels onder ogen. Sommigen krijgen hun eerste rimpels op de bovenlip of op het voorhoofd.

Soorten rimpels

Rimpels kunnen worden ingedeeld in twee hoofdcategorieën: dynamisch en statisch. Wat is het verschil?

Soorten rimpels

Statische rimpels

Statische rimpels zijn permanent. Ze zijn dus ook te zien bij ontspannen gezichtsspieren. Vaak zijn ze het duidelijkst zichtbaar op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen. Ook komen deze rimpels voor onder ogen en op de bovenlip. Hoe ouder je wordt, des te meer statische plooien in de huid zichtbaar zijn. Dit is vooral het geval bij een droge of vochtarme huid.

Dynamische rimpels

Dynamische rimpels zijn alleen zichtbaar zijn bij beweging van je gezichtsspieren. Ze worden ook wel expressierimpels genoemd en worden veroorzaakt door het herhaaldelijk aanspannen van dezelfde spieren. Zoals bij het fronsen, lachen of knipperen. Ze kunnen al op jonge leeftijd zichtbaar zijn en worden duidelijker naarmate we ouder worden.

Deze lijntjes, frons of groeven zijn meestal het duidelijkst zichtbaar op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, rond de ogen en de mond. Ze zijn mogelijk te verzachten en zelfs te verwijderen. Hierbij helpt regelmatig gebruik van een fruitzuurpeeling. Zoals met onze beste peeling voor rimpels gecombineerd met een retinol crème en hyaluronzuur serum. Werken zulke producten echt?! Zeker, bekijk hier het bewijs: Retinol before and after.

Hoe kan je rimpels verzachten en verwijderen?

Rimpels verwijderen? De markt biedt verschillende anti-aging behandelingen en cosmetica bedrijven promoten hun producten tegen rimpels. Sommige deze verzorgingsproducten zijn onderbouwd door sterke theorieën. Maar er zijn helaas ook veel soorten die hun beloftes niet waarmaken.

In onze ervaring bij Flow Cosmetics, kan je zichtbare en langdurige resultaten bereiken met pure producten die rijk zijn aan actieve cosmetica ingrediënten. Rimpels verwijderen op natuurlijke wijze, is absoluut effectief, maar kost tijd en toewijding. Dit gaat niet over een nacht ijs.

We hebben in een ander artikel uitgebreid beschreven hoe je onze anti-age producten gebruikt in een rimpelbehandeling.

Wondermiddel voor rimpels onder ogen

Rimpels onder ogen

Rimpels onder ogen zijn een veel voorkomende vorm van huidveroudering. Rimpels onder de ogen verschijnen meestal het eerst, omdat de huid hier op het gezicht het dunst is. Ook versnellen gezichtsuitdrukkingen de rimpelvorming. Het regelmatig aanspannen van de spieren rond de ogen, zoals bij het lachen, huilen of knipperen. Als je op zoek bent naar een wondermiddel tegen rimpels onder de ogen, hebben we je slechts één optie te bieden. Namelijk natuurlijke oogcreme met Green Tea & Peptide. Dit product bevordert vernieuwing van de huid en is daardoor effectief tegen tekenen van veroudering.

Hoe kun je rimpels bovenlip verzachten?

Rimpels bovenlip worden ook wel rokerslijntjes genoemd. Dit verraadt al gelijk de belangrijkste oorzaak van deze lijntjes, namelijk roken. Maar ook speelt een combinatie van andere factoren in een ongezonde levensstijl mee, zoals ongezonde voeding en overmatig alcoholgebruik. Rimpels op de bovenlip zijn te verminderen - maar de beste behandeling is ze te voorkomen. Vooral door een gezonde levensstijl. Daarnaast is het belangrijk dat je geen agressieve verzorgingsproducten op de huid rondom de mond gebruikt. Dit kan andere aandoeningen, zoals clownseczeem, verergeren.

Rimpels bovenlip

Waardoor krijg je sneller rimpels?

Na het lezen van dit artikel, wil je vast dat jouw huid zo lang mogelijk vitaal en elastisch blijft. Een goede reden dus om goed voor je huid en algemene gezondheid te zorgen. Je kunt de beste beautyproducten ter wereld gebruiken, die zijn gemaakt zonder slechte ingrediënten voor de huid, en daarbovenop investeren in make-up zonder schadelijke stoffen. Maar wanneer je ongezond leeft, kun je niet verwachten dat je het best mogelijke resultaat krijgt. Hierbij een paar simpele voorbeelden.

Je gebruikt Flow’s oogcrème Green Tea & Peptide trouw twee keer per dag om rimpels onder ogen of donkere kringen onder ogen te verminderen. Maar je maakt tegelijk korte nachten en komt niet aan je benodigde hoeveelheid vocht. Hoe goed een cosmetisch product ook is, het zal de huidschade door je levensstijl niet kunnen compenseren.

Of je hebt een uitstekende anti-aging beauty routine met Flow producten, en gebruikt zelfs dagelijks het beste hyaluronzuur serum. Dit zal je gegarandeerd zichtbare resultaten geven! Na twee weken kan merk je al dat bovenlip rimpels verzacht zijn. Maar tegelijk heb je een eenzijdig dieet die niet genoeg vitamines, vetzuren en antioxidanten bevat. Je rookt ook dagelijks. Het spreekt voor zich dat je nog betere resultaten op het gebied van huidverzorging behaalt als je gevarieerd eet en stopt met roken.

Als je de huidverzorgingsinsadvices die jouw huidtype vereist niet opvolgt. Een goed voorbeeld hiervan is een extreem droge huid. Er zijn veel mensen die slechts één “krachtige moisturiser” kopen, maar vergeten dat het niet genoeg is voor de behoeften van een ouder wordende en droge huid. Less is not always more. Als je resultaten wilt behalen in de huidverzorging, moet je wat meer investeren.

Vroegtijdige huidveroudering voorkomen

Vroegtijdige huidveroudering voorkomen, is altijd beter (en goedkoper) dan genezen. Dit zin de beste tips tegen het verouderen van je huid:

 • Gebruik biologische gezichtsverzorging die geschikt is voor je huidtype. Een goede routine helpt om de huid gezond en gehydrateerd te houden. Lees welk huidtype heb ik, en vind doelgerichte producten die voldoen aan de specifieke behoeften van jouw huid.
 • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon. UV-straling van de zon is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.
 • Eet gevarieerd en gezond. Onbewerkte voeding is ware skinfood.
 • Stop met roken. Roken beschadigt de huid en leidt tot vroegtijdige veroudering, waaronder rimpels bovenlip.
 • Voorkom te snel afvallen en het zogenoemde jojo-effect. Snel gewichtsverlies zijn vijanden van de huid en kunnen ervoor zorgen dat de huid slap wordt en gaat hangen.
 • Stressless. Stress verhoogt de aanmaak van stresshormonen, zoals cortisol. Dit hormoon kan de aanmaak van collageen en elastine verminderen. En zorgt vervolgens voor kreukels, verslapping en een doffe teint.
 • Vraag advies. Onthoud dat anti-aging producten de huid vernieuwen. Er zijn enkele huidaandoeningen die hierdoor kunnen verergeren wanneer de producten een sterke werking hebben. Als je bijvoorbeeld last hebt van dermatitis perioralis of een hele droge huid hebt, vraag dan hulp bij het kiezen van producten.

Onthoud dat lijntjes, kreukels en plooien een natuurlijk onderdeel zijn van een hogere leeftijd. We worden nou eenmaal ouder, en gelukkig maar :). Er is geen manier om rimpels volledig te voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat ze minder zichtbaar zijn. Bovendien ziet een goed verzorgde en gezonde huid met een glimlach er altijd onweerstaanbaar uit. Wij van Flow Cosmetics helpen je hier graag bij!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.