Droge huid en vochtarme huid, wat is het verschil? Herkennen en behandelen

droge huid en vochtarme huid

De kenmerken van een droge huid en vochtarme huid komen met elkaar overeen. Maar er is wel degelijk een verschil. Kortweg gezegd; een droge huid is een (genetisch bepaald) huidtype en een vochtarme huid is een (tijdelijke) huidconditie. Dus ook bijvoorbeeld een vette huid kan net zo goed vochtarm zijn.

Je droge huid gezicht of vochtarme huid goed verzorgen voor langdurig positief resultaat? Dan is het belangrijk dat je de natuurlijke behoefte begrijpt. Hoe weet je of je huid droog of vochtarm is? Wij helpen je verder!

Droge vs vochtarme huid

Voordat we overgaan naar het verschil tussen een droge huid en vochtarme huid, laten we eerst eens naar de overeenkomsten kijken.

Vier gedeelde kenmerken van een droge vs vochtarme huid:

 1. voelt strak aan;
 2. kan jeuken;
 3. heeft soms last van roodheid of schilfers;
 4. kan er dof uitzien.

Wat zijn dan de verschillen tussen een droge huid en vochtarme huid? Wanneer je naar de Engelse vertaling kijkt, wordt het onderscheid al een stuk duidelijker. Namelijk een dry skin of een dehydrated skin. Oftewel, een droge huid of een uitgedroogde huid. Dit laatste is een huidconditie die tijdelijk is. Daarbij kan een uitgedroogde huid goed verholpen worden met de juiste verzorging.

Een droge huid...

 • Is een huidtype die in de basis genetisch bepaald is.
 • Heeft een tekort aan talg (vetten).
 • Voelt overal droog aan. Ook bijvoorbeeld op de handen, voorhoofd of onderbenen.
 • Is gevoelig voor vroegtijdige huidveroudering.
 • Heeft behoefte aan olierijke producten of een creme voor droge huid.

Lees hier meer over de beste behandeling van een hele droge huid.

Een vochtarme huid...

 • Is een (tijdelijk) huidprobleem die bij alle huidtypes kan voorkomen.
 • Heeft behoefte aan vocht.
 • Kan droog en tegelijk vet aanvoelen.
 • Wordt sterk beïnvloed door invloeden van buitenaf. Ook kunnen voeding, hormonen en medicatie een rol spelen.
 • Heeft behoefte aan hydraterende bestanddelen. Hyaluronzuur is zo’n ingrediënt met vochtinregulerende superpower. Zoals bijvoorbeeld in de beste hyaluronzuur serum.

Verzorging van de vochtarme huid

Wat is de ideale verzorging van de vochtarme huid? Wij vertellen je het geheime recept. Gebruik als eerste een natuurlijke gezichtsreiniger die past bij je huidtype. Breng vervolgens een hydraterende crème aan. Eventueel in combinatie met een hydraterende spray gezicht. En tenslotte, de gouden tip; gebruik direct daarna een passende natuurlijke gezichtsolie. De olie zorgt namelijk dat het vocht en voedingsstoffen van de producten die je daarvoor hebt gebruikt, worden opgesloten in de huid.

Lees ook: welk huidtype heb ik?

Waarom natuurlijke producten voor een droge huid en vochtarme huid?

Een vochtarme huid kan, zoals eerder uitgelegd, bij ieder huidtype voorkomen. Een droog huidtype is wel gevoeliger voor een slechte vochtbalans. Maar ook de vette huid kan uiteindelijk uitgedroogd raken. Je ziet dit vaak gebeuren bij het gebruik van agressieve en synthetische verzorgingsproducten. De stoffen in deze producten werken misschien goed, maar dan vooral té goed. Ze beschadigen namelijk de natuurlijke beschermingslaag. Deze huidbarrière is juist erg belangrijk bij een droge huid en vochtarme huid. Het zorgt ervoor dat het vocht niet uit de huid verdampt. Voor de dunne en droge huid rondom de ogen gebruik je het beste een natuurlijk oogcreme.

Last van een vette huid met acne, pukkels of puisjes die tegelijk vochtarm is? Dit zijn de beste acne producten. Stuk voor stuk effectief, zonder de huid te beschadigen of uit te drogen.

Wil jij een optimale skincare routine samenstellen voor je huidbehoeften? Lees hier een blog over de perfecte skincare routine stappen voor optimaal resultaat.

De voordelen van biologische en natuurlijke gezichtsverzorging

Onze biologische en natuurlijke gezichtsverzorging bevatten dé bouwstoffen die de barrièrefunctie supersterk te maken! Ze benadrukken in het bijzonder het belang van voedingsstoffen en hydraterende ingrediënten. Deze brengen de huid(lagen) in balans en optimaliseren de natuurlijke werking. Hierdoor blijft het huidoppervlak soepel, glad en elastisch. Flow natuurlijke gezichtsverzorging beschermt je huid het best door de rijke, pure en biologische ingrediënten met een antioxidante werking. Wij hebben ook producten in ons assortiment die geschikt zijn voor de extreem droge huid.

Zodra je het belang van natuurlijke verzorging snapt, heb je gelijk het recept om een droge huid en vochtarme huid weer stralend te krijgen!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.