Arganolie op het gezicht; hoe en waarvoor?

arganolie op het gezicht
Arganolie op het gezicht is een veelzijdig wondermiddel waarmee je eigenlijk geen andere gezichtsverzorging meer nodig hebt. Je kunt arganolie onder andere gebruiken als dag- en nachtcrème, voedend serum, oogverzorging en zelfs voor reiniging van het gezicht. Maar hoe en wanneer gebruik je arganolie op je gezicht? We leggen je uit hoe door deze veelzijdige olie jouw gezicht mooi en stralend gezond wordt. Zelfs de vette gezichtshuid! 
Wil je Arganolie kopen? Waarom kies je dan voor koudgeperste, pure en biologische Arganolie?
Arganolie gezicht

Arganolie op het gezicht: dit zijn de voordelen

Pure arganolie is één van de zeldzaamste oliën in de wereld en is bekend om haar rijke concentratie aan vitamines, mineralen en gezonde vetzuren. Deze luxe olie wordt daarom ook wel vloeibaar goud genoemd. Arganolie als gezichtsverzorging is geschikt voor iedere dag en elk huidtype. Doorgaans trekken oliën niet heel diep in de huid. Toch blijkt uit onderzoek dat Arganolie niet alleen op het oppervlak werkt maar doordringt tot celniveau. Vrouwen die regelmatig arganolie gebruikten hielden beter vocht vast. En een goede hydratatie is de sleutel voor een stralende, jong uitziende huid.

Arganolie gezicht voordelen op een rij

  • verzacht, hydrateert en verzorgt,
  • verstopt de poriën niet,
  • wordt snel door de huid opgenomen,
  • bevordert de elasticiteit,
  • vermindert ontstekingen,
  • heeft een natuurlijke UV-bescherming,
  • neutraliseert vrije radicalen.

Waarvoor kun je Arganolie op het gezicht gebruiken?

Arganolie is multifunctioneel. Wij vertellen je hieronder waarvoor je arganolie op het gezicht kunt gebruiken.

Arganolie tegen huidveroudering

Arganolie is een bron van onverzadigde vetzuren en vitamine E. Deze zijn effectief bij het bestrijden van vroegtijdige huidveroudering en voorkomen fijne lijntjes. Ferulinezuur beschermt de gezichtshuid tegen de schadelijke invloeden van buitenaf (vrije radicalen). Hierdoor wordt de elasticiteit beter behouden en krijgt de huid een frisse, jonge uitstraling. Argan olie valt wat ons betreft zeker onder wondermiddelen tegen rimpels.

Arganolie tegen een droge, schilferige huid

Heb je last van een droge huid, of eczeem in het gezicht? Arganolie is een heerlijke ‘quick fix’ voor een droge, schilferige huid. De antioxidanten in Arganolie kunnen daarbij positief werken voor huidproblemen zoals eczeem.

Arganolie bij de behandeling van clownseczeem

Clownseczeem is een uitslag rond de mond. De symptomen verschijnen vaak als droogheid, onzuiverheden, jeuk en vooral kleine jeukende puistjes. Zachte en eenvoudige huidverzorging is een hoeksteen bij de behandeling van dermatitis perioralis. Biologische arganolie is perfect daarvoor! Argan beschermt, hydrateert en voorkomt ook onzuiverheden. Dit is de verzorging die clownseczeem nodig heeft.

Arganolie tegen acne

Goede vetzuren (omega’s) hebben een ontstekingsremmende werking. ‘Sterolen’ houden de celmembranen van de huidcellen gezond en verminderen ontstekingen. Daarbij verstopt arganolie de poriën niet en dit maakt dat arganolie  thuis hoort bij onze beste acne producten. Vooral geschikt voor mensen met lichte acne en een vochtarme huid.

Arganolie tegen droge lippen

Wist je dat arganolie is ook geschikt als natuurlijke lippenbalsem? Geef je lippen een kus van argan olie tegen droge of gebarsten lippen en ze voelen weer heerlijk zacht aan.

Arganolie als gezichtsreiniger

Tijden werd gedacht werd dat je olie in gezichtsreinigers juist moest mijden. In India weten ze al honderden jaren beter. Hier komt ook de Oil Cleasing Method (OCM) vandaan en wordt zelfs gebruikt voor de vette of gecombineerde huid. Ook je (oog) make up haal je met arganolie en mousseline doek op milde wijze in één keer weg, zonder je huid te beschadigen of uit te drogen. 

Arganolie als primer

Omdat arganolie voor een glad huidoppervlak zorgt, kun je het gebruiken als primer onder je dagelijkse make up. De make up hecht hierdoor beter aan de huid en blijft langer zitten.

Oftewel arganolie voor het gezicht is perfecte toevoeging of vervanging van je verzorgingsroutine!

Let wel op wanneer je een noten allergie hebt. Het kan in dat geval voorkomen dat je huid niet goed op de argan olie reageert.

Argan olie gezicht

Hoe gebruik je Arganolie op het gezicht?

Je haalt altijd het beste uit natuurlijke gezichtsolie als je ze combineert met andere producten. Ontdek hiervoor onze natuurlijke gezichtsprays en een chemische peeling gezicht - en laat je huid stralen en genieten.

Arganolie op het gezicht als huidverzorging doe je het beste door de olie eerst in je handen te verwarmen. Masseer vervolgens zorgvuldig zodat het diep kan intrekken. Zodra de olie is opgenomen voelt je huid glad en zijdezacht aan.

Om je gezicht te reinigen gebruik je desgewenst iets meer olie om je huid in te masseren. Vervolgens dep je je gezicht schoon met een natte, warme (hydrofiele) doek. Door de milde samenstelling van arganolie kun je dit ook gerust gebruiken voor de huid rondom je ogen. Om de kwetsbare gedeeltes niet te beschadigen maak je hier meer een deppende dan wrijvende beweging.

Wanneer je begint met het gebruiken van arganolie op het gezicht dan kun je dit het beste één maal per dag doen, voor het slapen. Zodra je huid aan de voordelen van arganolie op je gezicht gewend is en je huid wat extra’s kan gebruiken, kun je de olie ook ‘s ochtends gebruiken.

Biologisch: wat is goede Arganolie?

Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van arganolie. Goede, effectieve arganolie kan niet goedkoop zijn. Wanneer dit wel zo is dan is de kans groot dat het aangelengd is met goedkope oliën (die je poriën juist weer verstoppen). Oplosmiddelen herken je meestal aan de term “enriched oil”. De concentratie werkzame stoffen zal in dat geval lager zijn.

Soms staat er op de verpakking dat het om “handgeperste” arganolie gaat. Dit klinkt aantrekkelijk maar voor deze procedure worden de argannoten eerst licht geroosterd. Hierdoor zijn de noten makkelijker te malen met de hand. De olie krijgt daardoor minder prettige textuur, ruikt sterker en trekt minder goed in.

Pure arganolie die op de juiste manier is bewerkt, bevat een hoger gehalte aan essentiële vitaminen. Kies voor je gezicht altijd biologische arganolie; koudgeperste en 100% puur!

Tenslotte, wist je dat arganolie ook geschikt is voor de rest van je huid en als haarolie? Vooral krullend haar wordt hier erg blij van en past dus ook uitstekend in de natuurlijke Curly Girl methode.

Zorg dat je snel een pure argan olie in je badkamerkastje hebt staan en je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Arganolie gezicht voordelen

Misschien vind je dit ook interessant?

Donkere kringen onder ogen

 


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.