Natuurlijke Curly Girl Methode

Natuurlijke krullen stimuleren

Glanzende, zijdezachte en pluisvrije krullen zijn momenteel super populair. Bij Flow Cosmetics zijn we er ook gek op! Maar wat is de populaire Curly Girl methode nou precies? In een notendop: het is een behandelingsroutine voor natuurlijke krullen, ontwikkeld door Lorraine Massey en gebaseerd op het gelijknamige boek, ontworpen om je haar te helpen krullen, versterken en er op zijn best uit te zien. 

natuurlijke curly girl methode

Gooi je borstel en stijltang dus maar in een hoek en geef je natuurlijke krullen extra aandacht door ze te hydrateren en vermijd producten die uitdrogende ingrediënten bevatten, zoals siliconen, bepaalde alcoholen en sulfaten. Dat is de curly girl methode! Omdat er ontelbaar veel verschillende haartypes en ook soorten krullen zijn, kan de methode worden aangepast aan de behoeftes van jouw lokken. Het doel is echter altijd hetzelfde: het haar intern én extern sterker en gezonder maken en daardoor leren houden van je eigen natuurlijke haar. 

Curly Girl haar producten direct uit de natuur

Als je op zoek bent naar de beste natuurlijke producten voor krullend haar en effectieve Curly Girl haar producten, ben je hier aan het juiste adres! Bij Flow Cosmetics maken we onze producten met de meest pure en effectieve ingrediënten ter wereld - alle ingrediënten die we gebruiken zijn volledig natuurlijk, meestal zelfs biologisch. Zoals je waarschijnlijk weet, bevatten de meeste natuurlijke cosmeticaproducten geen sulfaten, siliconen, minerale oliën en alcoholen die het haar uitdrogen, onze producten dus ook niet. Daardoor zijn de heerlijke en biologische haarproducten van Flow Cosmetics ook geschikt voor de curly girl methode. En we weten bijna zeker dat jouw krullen stapelverliefd zullen worden op onze producten! 

natuurlijke curly girl haarproducten

Curly Girl Masker 

Wat denk je van een romig en fluweelzacht haarmasker gemaakt met 100% biologische- en ecocert-gecertificeerde ingrediënten, die 100% geschikt zijn voor de Curly girl methode? Open een pot natuurlijk haarmasker en val als een blok voor de heerlijke geur en de dikke, voedende productformule.
Dit masker werkt intensief voedend door kokosmelk, kokosolie en arganolie die allemaal rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vetzuren. Bij regelmatig gebruik verhoogt het masker de elasticiteit van krullen en vermindert het haarbreuk en pluis. Dit product is erg dik van samenstelling en slechts een kleine hoeveelheid is voldoende, zelfs voor lang haar. Het Romige Haarmasker Coconut bevat plantaardige vetalcohol die het haar niet zal uitdrogen zoals andere vormen van alcohol, en daardoor is het een perfecte toevoeging voor je selectie van curly girl haarproducten.

Hoe gebruik je het masker in de CG- methode

  • Co-Wash: gebruik een kleine hoeveelheid van het coconut haarmasker als co-wash. Geschikt voor dagelijks gebruik.
  • Deep Condition: breng het masker aan met ’praying hands-methode’ en STC (Squish to Condish). Laat het haarmasker 10 tot 30 minuten intrekken, daarna kan het worden uitgespoeld. De deep condition behandeling is ideaal om één keer per week te gebruiken

Conditioner bar voor Co-wash

Compact maar krachtig, de Conditioner bar - Hennep, is zuinig in gebruik. Een power pack met meer dan twee keer de actieve ingrediënten dan het Coconut Milk Haarmasker! De krachtige formule ontwart het haar effectief en maakt het net zo glad als professionele haarproducten. De bar is gemaakt met koudgeperste hennepolie en het verzorgt het haar diep. Hennepolie bevat hoogwaardige eiwitten en vetzuren, waaronder omega 3, 6 en 9. Al deze ingrediënten zorgen dat je krullen een gezonde, veerkrachtige en robuuste uitstraling krijgen. De conditioner bar voedt het haar, sluit de haarschubben na het wassen en maakt de krullen glanzend en zacht. 
Ps. Wist je? De eiwitten in hennepolie stimuleren de haargroei. Haar is gemaakt van keratine, wat voor 90% uit eiwit bestaat. De natuurlijke eiwitten in hennep zorgen voor extra voeding voor je haar en activeren de natuurlijke keratine productie in je huid en haar!
 

Hoe gebruik je de conditioner bar in de CG- methode

  • Co-wash: de conditioner bar - Hennep is ideaal als co-wash. Voordat je de bar gebruikt, weet dat less is more! De bar bevat meer dan het dubbele aan actieve ingrediënten in vergelijking met het haarmasker. Je hoeft dus maar heel weinig aan te brengen voor een goed resultaat.
  • Maak de bar nat en wrijf het recht over je vochtige haar, of wrijf de natte bar tussen je handen waarna je het product met de ‘praying hands techniek’ op je haar aanbrengt. Laat het even intrekken, daarna kan het worden uitgespoeld.
  • Bewaar de conditioner bar in een zeepbakje of in een zeepdoosje.

ACV zal je krullen goed gek maken

De ultieme toevoeging voor de natuurlijke (eco) curly girl methode is ACV: Apple Cider Vinegar. Dit concept is misschien nieuw voor je, of je aarzelt om je haar te wassen met azijn. Maar na het gebruik van natuurlijke haarspoeling zal de krulvorming je positief verrassen! 
natuurlijke krullen stimuleren met appelazijn
Haarspoeling is nog niet heel bekend, en wordt daardoor vaak overgeslagen in het aanbod van natuurlijke curly girl haarproducten. En dat is zonde, want geloof ons, het is het proberen meer dan waard!
  • ACV-spoeling helpt bij de definitie van krullen en voegt volume toe, omdat het je haar zoals conditioners op siliconenbasis wel doen niet zal verzwaren.
  • Haarspoeling brengt de pH van haar en hoofdhuid in evenwicht. Door de pH van je hoofdhuid te verlagen sluiten je haarschubben. Dit maakt je haar gladder en glanzender, minder pluizig, makkelijker te ontwarren, minder vatbaar voor breuk én ultiem gehydrateerd.
  • ACV-spoeling werkt verhelderend en exfolieert je hoofdhuid, verwijdert dode huidcellen en opgehoopt product dat poriën op je hoofdhuid blokkeert - en bij regelmatig gebruik stimuleert haarspoeling de haargroei door de bloedcirculatie naar de haarzakjes te bevorderen.
  • Ook pakt de haarspoeling verschillende hoofdhuidproblemen en condities aan. De spoeling met appelazijn helpt tegen roos en schilfers en kan hoofdhuid eczeem verlichten. 
  • Als je nog twijfelt hebt we hier ook een uitgebreide appelazijn haar-gids waar we alle voordelen op één pagina hebben verzameld.

Hoe gebruik je de haarspoeling in de CG methode

  • Vergeet niet dat je de haarspoeling vóór gebruik moet verdunnen.
  • Co-wash; Breng de verdunde haarspoeling gelijkmatig aan op nat haar. Masseer het product in je haar en de hoofdhuid om de effecten te versterken. Laat het een paar minuten intrekken en spoel af met warm water. 
  • Leave-in; Volg de instructies van co-wash maar spoel het product niet af. De geur van ACV verdampt als je haar droogt.

Wil je extra verzorging voor je krullen?

De voordelen van biologische arganolie op krullend haar zijn er in overvloed en daarom behoort het tot favoriet onder de curly girl haarproducten. Arganolie helpt je haar te hydrateren en verzachten. Met het hoge gehalte aan antioxidanten, essentiële vetzuren en vitamine E helpen de voordelen van arganolie op natuurlijke wijze de elasticiteit van het haar te verbeteren en de glans van dof, levenloos haar te herstellen. Argan olie werkt ook als UV-beschermer en het neutraliseert vrije radicalen.
Sheaboter zit vaak in haar behandelingen voor krullen vanwege zijn verzachtende eigenschappen. Dit maakt het uitstekend om vocht vast te houden zonder je haar vettig en zwaar te maken. Omdat het helpt bij het behoud van vocht in het haar, werkt het fantastisch om je haar te beschermen tegen het weer - zowel guur winterweer als schadelijke hitte en zon.

Dit was onze Krullen guide - we wensen je geweldige tijden met prachtige krullen & je avontuur met de Curly girl methode, op de meest natuurlijke manier!