Couperose in het gezicht, wangen of neus (oorzaak & behandeling)

Couperose in het gezicht

Couperose komt meestal voor in het gezicht, op de wangen en neus. Alhoewel deze opvallende rode adertjes volkomen onschuldig zijn, zoeken mensen vaak naar een couperose behandeling omdat ze het niet mooi vinden. Gelukkig kun je met de juiste natuurlijke gezichtsverzorging roodheid in je gezicht verminderen en bovendien couperose zoveel mogelijk voorkomen.

Wat is couperose in het gezicht?

Couperose is een verwijding van kleine oppervlakkige bloedvaatjes op de huid van het gezicht. Deze kleine rode adertjes (soms blauw of paars) zitten vooral op de wangen en neus, maar ze kunnen ook op andere plekken in het gelaat voorkomen, zoals net boven de ogen, voorhoofd of kin. Deze rode adertjes worden ook wel vergeleken met rode draadjes, streepjes of spinnetjes.

Tip om couperose te herkennen: wanneer je een glas tegen je huid aandrukt en de roodheid verdwijnt, dan kun je ervan uitgaan dat de bloedvaten de oorzaak van de rode kleur in je gezicht zijn.

Couperose gezicht of toch rosacea, wat is het verschil?

Couperose wordt vaak verward met rosacea, terwijl het verschillende huidproblemen zijn en mogelijk een andere behandeling vragen. Het verschil is dat de kleine rode lijntjes een symptoom van rosacea kunnen zijn. Wanneer je last hebt van rosacea, komen ook andere verschijnselen voor. Hierbij kun je denken aan rode wangen die warm aanvoelen (soms in aanvallen), blijvende roodheid en kleine rode bultjes. Deze kenmerken komen bij couperose niet voor.

Hier vind je de beste rosacea producten die ook geschikt zijn voor een couperose behandeling.

couperose behandeling

Couperose oorzaak, hoe komt het?

Om je lichaam op temperatuur te houden, gaan haarvaatjes normaal gesproken open en dicht. Door verschillende oorzaken kunnen ze beschadigen waardoor ze open blijven staan. Dit is dus de reden van die rode adertjes in je gezicht, wangen of neus.

Meestal is de oorzaak van couperose een natuurlijk gevolg van het ouder worden. Maar er kunnen ook andere factoren meespelen, waaronder:

  • Grote temperatuur verschillen, bijvoorbeeld door de sauna.
  • Hormonale veranderingen.
  • Een licht huidtype.
  • Langdurig gebruik van hormoonzalf tegen eczeem.

Nou je weet hoe couperose ontstaat, wil je natuurlijk graag weten hoe je er vanaf komt :). Lees verder meer informatie over couperose behandeling en welke skincare routine hier het best bij past.

Couperose behandeling

Er bestaat niet zoiets als dé enige echte couperose behandeling. Wist je dat iemand met couperose vaak een dunne huid en zwakke haarvaten heeft? Door de huid goed te beschermen, zorg je er dus voor dat de huidbarrière intact blijft en minder celschade ontstaat, zoals door UV-licht, blauw licht of vervuilde lucht. Kies daarom voor een natuurlijk serum of crème met een hoge concentratie aan antioxidanten.

Een doeltreffende behandeling van couperose is een laserbehandeling of IPL. Om je natuurlijke huidbarrière zoveel mogelijk intact te houden, kies je naast je couperose behandeling voor milde natuurlijke gezichtsverzorging. Zo blijft je huid in haar natuurlijke balans en kan ze zichzelf zo goed mogelijk beschermen. Voorkomen blijft natuurlijk altijd beter dan genezen ;-).

Om huidschade als couperose oorzaak te voorkomen, kies je bij huidproblemen bij voorkeur altijd voor een milde aanpak. Zoals de beste acne producten op biologische basis en een natuurlijke behandeling tegen eczeem gezicht.

Scrubben is uit den boze als je last hebt van couperose. Kies voor een peeling gezicht voor het verwijderen van dode huidcellen.

De ideale skincare routine in een couperose behandeling

Voor een effectieve behandeling van de huidsymptomen van couperose is een goede skincare routine essentieel. De juiste producten hebben herstellende en beschermende eigenschappen, verminderen roodheid, kalmeren de gezichtshuid en herstellen de barrièrefunctie. Zie onderstaande skincare routine stappen voor couperose in het gezicht, neus of wangen en welke gezichtsverzorging je daarbij het beste kunt gebruiken.

Stap 1: Een milde gezichtsreiniger

Flow Balm to Milk cleanser in ons assortiment natuurlijke gezichtsreinigers is een perfecte reiniger in een couperose behandeling. Om de beschermende, natuurlijke oliën op je huid hun werk te laten doen, reinig je de huid ‘s ochtends niet. Voor een lichte opfrisser gebruik je beter een natuurlijke gezichtsspray.

Stap 2: Kalmerende en balancerende gezichtsspray

Een toner voor je gezicht in de vorm van een gezichtsspray, kun je dus s ochtends als lichte reiniger gebruiken, maar ook voor meer hydratatie en een extra antioxidanten boost. Onze rozenwater spray vermindert daarnaast roodheid. Daarom kun je deze ook in je avondskincare routine gebruiken, vóór het aanbrengen van je andere verzorgingsproducten.

Stap 3: Retinol serum

Het beste retinol serum heeft te veel voordelen om deze uit je couperose behandeling te laten. Het heeft de effectiviteit van een serum, dagcrème en gezichtsolie in één product. RetinLift 3-in-1 bevat een uitzonderlijk hoge concentratie aan actieve ingrediënten. Voor bescherming tegen schadelijke invloeden van buiten en het vertragen van huidveroudering. Gebruik retinol serum in je ochtendroutine.

Couperose wangen

Stap 4: Natuurlijke gezichtsolie

Sluit je avondroutine af met natuurlijke gezichtsolie. Onze Intensive Treatment Oil is hiervoor het best geschikt. Deze bevat namelijk een grote hoeveelheid voedingsstoffen die onder andere de elasticiteit van de huid helpen verhogen. Tegelijk bieden de aanwezige antioxidanten een goede bescherming. Rozenbottelolie ondersteunt de collageenproductie en helpt de huid hydrateren waardoor rimpels en fijne lijntjes zullen verminderen. Een multifunctioneel product dus!

Stap 5: Wekelijks masker

Zoals eerder genoemd, is het vooral in een couperose behandeling heel belangrijk de huid niet te beschadigen. Gebruik daarom geen agressieve producten of cosmeticabehandelingen zoals een intensieve peeling. Kies liever voor een fruitzuurpeeling, zoals Lingonberry Milk Mask. Dit is een natuurlijk gezichtsmasker die tegelijk werkt als een milde peeling. Gebruik deze maximaal 1 keer per week.

Heb jij last van rode adertjes op je gezicht, neus of wangen en twijfel je over de juiste couperose behandeling? Neem gerust contact op met onze beautyprofessionals!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.