Propolis creme: de kracht van honing bij huid verzorging (o.a. tegen eczeem)

Propolis creme

Wat is propolis is en wat doet propolis voor je huid? In deze blog lees je meer over dit bij-zondere ingrediënt en de kracht van honing. Last van dermatitis perioralis? Propolis en eczeem is een goede combinatie! Niet alleen omdat wij dat vinden, ook door de vele positieve propolis eczeem ervaringen. Maar dat is niet de enige waarvoor je honing in huidverzorging kunt gebruiken.

Lees snel verder of scroll gelijk door naar propolis eczeem.

Wat is propolis?

Je hebt vast wel eens gehoord dat het gezond is, maar wat is propolis nou eigenlijk? Propolis is een wondermiddel als uniek natuurproduct van de honingbij. Het is een bruin kleverig goedje dat een beetje lijkt op lijm. Bijen halen dit uit hars en knoppen van bomen. Ze voegen vervolgens eigen werkzame stoffen toe uit speeksel en was. Daarna wordt het gebruikt voor hun eigen gezondheid en om kieren in nesten te dicht te smeren. En dat is super slim, aangezien propolis onder andere een sterke werking heeft tegen bacteriën, virussen en schimmels.

Is propolis hetzelfde als honing?

Sommigen denken dat propolis hetzelfde is als honing, dit klopt niet. Alhoewel het beide natuurlijke producten zijn, gemaakt door bijen, verschillen propolis en honing in samenstelling, functie en toepassing. Honing is een natuurlijk zoetmiddel met ontstekingsremmende eigenschappen, terwijl propolis vooral wordt gebruikt om de antibacteriële en antivirale eigenschappen. Bijen maken honing uit de nectar van bloemen, terwijl propolis uit plantaardige harsen wordt geproduceerd.

Ook al zijn propolis en honing dus niet hetzelfde, beide natuurproducten zijn uitstekend geschikt als krachtig ingrediënt in natuurlijke gezichtsverzorging.

Wat doet propolis voor je huid?

Propolis is door de antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen perfect geschikt voor behandeling van de huid. Het wordt gebruikt voor wondheling, de behandeling van huidproblemen en als bescherming. Propolis zalf zou volgens verschillende onderzoeken ook gunstig zijn bij de behandeling van huidaandoeningen, waaronder eczeem, psoriasis en acne.

Honing is hydraterend, van nature antibacterieel en zit vol antioxidanten. Dit maakt het ook een ideaal ingrediënt in huidverzorging. Het is net als bij propolis wel belangrijk dat een kwalitatieve zuivere substantie wordt gebruikt. In het geval van honing is het essentieel dat het om rauwe honing gaat. Wij gebruiken in onze natuurlijke gezichtsreiniger Honey Milk - Hikiän honing. Deze honing is Demeter gecertificeerde biodynamische honing en wordt jaarlijks getest. De honing is 100% vrij van pesticiden, herbiciden en GMO’s. Dit is zeldzaam in de honingproductie en geeft aan hoe zuiver het product is.

propolis creme

Waarom propolis creme?

Propolis creme is een zeer geschikt product bij eczeem. Daarover verderop meer. Maar dat is niet het enige voordeel. Dit natuurlijke ingrediënt heeft op verschillende verschillende manieren superpower, waardoor het absoluut ook hoort bij producten voor droge huid en tegen huiduitslag. Propolis creme kan gebruikt worden voor het gezicht, handen, voeten of het lichaam. Door de ontstekingsremmende werking past het zelfs in een acne behandeling thuis.

De voordelen van Flow propolis creme met probiotica

Onze propolis creme: Propolis & Probiotics Rescue is verrijkt met zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. Onze propolis creme bevat namelijk ook ontstekingsremmende antimicrobiële essentiële oliën (waaronder biologische Tea Tree en Lavendel), huidversterkende probiotica en huidbeschermende, hydraterende biologische oliën (waaronder Hennepzaadolie en Arctische bessen). Deze helpen de vitaliteit te herstellen en laten de huid glad en zacht aanvoelen!

Onze Propolis creme (Propolis & Probiotics Rescue Cream) is een perfecte remedie voor de geïrriteerde huid:

  • Verrijkt met heilzame biologische ingredienten.
  • Vermindert jeuk, huidirritatie en ontstekingen.
  • Versterkt de barrièrefunctie en maakt de huid minder vatbaar voor externe factoren.
  • Geschikt voor dagelijks gebruik, met name geschikt voor de extreem droge huid, eczeem of atopische huid. Ook voor acne en psoriasis.
  • Rijk aan vitaminen en biedt antioxidant bescherming.
  • Gaat lang mee, 60 tot 80 keer (60 ml).
  • Biologisch, plasticvrij en klimaatneutraal geproduceerd.

Propolis en eczeem

Eczeem is een vervelende huidaandoening, waarbij de huid vaak rood en schilferig is. Eczeem gaat bovendien vaak gepaard met jeuk.

Propolis creme is een goed natuurlijk middel tegen eczeem door de kalmerende en tegelijk ontsmettende werking. Propolis brengt de eczeem huid tot rust en is effectief gebleken bij diverse soorten, zoals atopisch eczeem, seborroïsch eczeem, contacteczeem en schimmeleczeem. Propolis lokt bovendien geen allergische reacties uit. Dit is namelijk een veelvoorkomende (mede)oorzaak van eczeem, met name van clownseczeem.

Propolis eczeem ervaringen verschillen van persoon tot persoon. Bij sommigen verlicht het voor een deel de klachten en in sommige gevallen is de eczeem in zijn geheel verholpen. Je kunt over het algemeen binnen een maand verbetering zien.

De voordelen van propolis creme bij eczeem

Propolis creme past perfect in een natuurlijke behandeling dermatitis perioralis. Vaak wordt door de huisarts bij eczeem klachten een sterk middel voorgeschreven. Dit is meestal hormoonzalf, oftewel corticosteroïden. Het probleem met corticosteroïdzalf is dat het voor vervelende bijwerkingen kan zorgen. De huidbarrière die juist zo belangrijk is als bescherming tegen eczeem wordt volledig aangetast. Met als gevolg dat je huid steeds minder kan hebben.

Hier lees je meer over de bijwerkingen van eczeem hormoonzalf, welke soms zelfs desastreus kunnen zijn. Het grote voordeel van propolis creme in combinatie met een natuurlijke behandeling tegen eczeem, is dat het juist deze beschermingslaag intact houdt!

Hoe gebruik je propolis creme bij eczeem?

Je kunt propolis creme op elk gebied van je huid gebruiken die intensieve maar milde verzorging nodig heeft. Zorg ervoor dat je huid schoon is en reinig deze eerst met een natuurlijke cleanser of een kalmerende gezichtsspray.

Bij de aangetaste of ontstoken huid, zoals bij eczeem of psoriasis, is de natuurlijke beschermingslaag beschadigd. Wanneer je dan een product op waterbasis aanbrengt, kan dit iets branderig aanvoelen. Dit kun je voorkomen door het gebruik van een product op oliebasis, zoals biologische arganolie of sheabutter. Zodra de huid een betere conditie heeft, zal de branderigheid snel afnemen.

Let op: in sommige gevallen worden de verschijnselen van eczeem aan het begin van de behandeling met propolis creme iets erger. Het is ook goed om vantevoren te controleren of je last hebt van een allergie voor propolis. Dit komt bij sommige mensen voor. Je kunt dit het beste testen door een beetje propolis creme op je onderarm te smeren. Bekijk na een paar uur of je reactie ziet, zoals jeuk of roodheid.

Vragen over propolis tegen eczeem of behandeling van de atopische huid? Neem gerust contact op met onze beauty experts, we helpen je graag verder!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.