Green beauty shop

Green Beauty Shop

Flow cosmetics is dé Green beauty shop. En wanneer we het hebben over een groene cosmetica winkel dan bedoelen we een assortiment met biologische, eerlijke en pure schoonheidsproducten. Wij zijn natuurlijk niet de enigen die dat over onze online beauty shop zeggen. In dit bericht lees je waaromwij dat vinden én hoe je weet wanneer green beauty ook echt ‘groen’ is.

Green beauty shop; van trend naar noodzaak

Een Green beauty shop met duurzame cosmetica is niet alleen een trend, wij
zien het als noodzaak. En gelukkig zien steeds meer ondernemers en
consumenten de voordelen van green beauty. Voor ons eigen welzijn én die van de planeet. Er rinkelen steeds meer alarmbellen door schadelijke stoffen in onze cosmetica producten. Zo zijn de aanwezigheid van microplastics in producten onomkeerbaar voor het milieu. Daarnaast laat steeds meer onderzoek zorgelijk resultaat zien over de mogelijke gevolgen voor onze gezondheid.

En dat is zonde, want er zijn zoveel mooiere alternatieven! En dat niet alleen.. wij bewijzen dat biologische cosmetica ook minstens zo effectief is. Met respect voor je natuurlijke balans en beschermingsmechanisme van de huid. Hiermee zorgen groene verzorgingsproducten voor blijvende resultaten! Of het nou gaat om biologische en natuurlijke haarverzorging, Natuurlijke huidverzorging, gezichtsverzorging of natuurlijke make up.

Gelijk naar het aanbod in onze green beauty shop

Bekijk onze producten

 

Hoe weet je of cosmetica groen is?

Om te weten of green beauty gaat om écht groene verzorgingsproducten, is het eerst handig te weten wat ‘groene’ schoonheid precies is. En dat is gelijk het lastigste punt. We noemen het vaker, want de meeste termen over wat ‘groen’ is, zijn niet bij wet gereguleerd. Dus de woorden van een green beauty shop zoals biologisch, natuurlijk of duurzaam - kunnen voor iedereen een andere betekenis hebben. Helaas wordt er ook veel aan greenwashing gedaan. Hierbij geven cosmeticamerken een verkeerde indruk of misleidende informatie. Waardoor het product ‘groener’ lijkt dan het daadwerkelijk is.

 Green Beauty Shop

Wij vinden dat duurzame cosmetica die thuishoort in een ‘green beautyshop’ veel meer moet zijn dan alleen recyclebare verpakkingen of een paar biologische toevoegingen. Duurzaamheid is voor ons een breed begrip dat op een holistische manier benaderd hoort te worden. Dit gaat over het gebruik van biologische, pure en schone ingrediënten. Maar ook de manier waarop we omgaan met (het winnen) van de grondstoffen, de productie, vervoer en verkoop van de verzorgingsproducten. Én daarna... door het gebruik recyclebare verpakkingen en biologisch afbreekbare ingrediënten. Zonder chemicaliën die het milieu of onze gezondheid kunnen schaden.

Groene cosmetica herkennen

Hoe herken je groene en dus biologische, natuurlijke en duurzame cosmetica?Om te bepalen hoe groen cosmetica is, bekijk je allereerst de ingrediëntenlijst. Hiervoor kun je de INCI lijst gebruiken. Zegt jou dit niks? Zie ook: hoe lees ik een INCI lijst? Wij hebben op de productpagina van onze Green beauty shop alle ingrediënten op een begrijpelijke manier vertaald.

Verdiep je daarnaast in de achtergrond van het cosmeticamerk. Wat doen ze op het gebied van duurzaamheid of ´groene´ innovaties? Gebruik daarbij ook vooral je gezond verstand. Goedkope duurzame cosmetica is in dit geval vaak duurkoop.

Kenmerken van green beauty:

 • Biologische, natuurlijke ingrediënten
 • Geen twijfelachtige chemicaliën (o.a. SLES en SLES)
 • Vrij van parabenen en sulfaten
 • Plasticvrije cosmetica (o.a. de microbeads PE, PP, PET, PMMA)
 • Recyclebare verpakkingen (Zero Waste)
 • Biologisch afbreekbare bestandsdelen
 • Vegan
 • Dierproefvrij
 • Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd

Wist je trouwens dat er naast groene beauty ook blauwe beauty bestaat?

Goedkope Green beauty shop?

Voor een goedkope Green beauty shop, betaalt iémand de prijs. Is dat niet je portemonnee dan is het wel het milieu, slechte arbeidsomstandigheden of zelfs je gezondheid. Is een groene cosmetica winkel dan duur? Nee, zeker niet! Je kunt het hooguit ‘kostbaar’ noemen.

Over het algemeen heeft eerlijke groene cosmetica een minstens zo’n goedeprijs-kwaliteit verhouding. Vooral wanneer het gaat om natuurlijke producten met actieve ingrediënten en effectieve voedingsstoffen. Je betaalt iets meer, maar je krijgt ook zoveel meer! Daarbij gaan de producten ook nog eens veel langer mee. Bekijk maar eens het verschil tussen natuurlijke shampoo bars envarianten in plastic flessen; waarvan de inhoud van de meesten voor 80%(!) uit water bestaan 

Hoe Flow alleen de beste bio cosmetica aanbiedt

Wij stoppen in onze Green beauty shop veel tijd, energie, geld maar vooral ook passie en ambitie in het ontwikkelen van de beste bio cosmetica. Deze bevatten de meest effectieve, pure ingrediënten ter wereld. Rijk aan vitaminen en antioxidanten. Wij nemen naast effectieve resultaten, onze verantwoordelijkheid ten opzichte van gezondheid en milieu. We vinden transparantie over de ingrediënten en het productieproces erg belangrijk. Daarbij blijven we ons ontwikkelen met ‘groene’ innovaties staan we open voor nieuwe informatie over schone schoonheid.

De producten uit onze groene cosmetica winkel voldoen aan de volgende beloftes:

 1. Natuurlijke en biologische ingrediënten
 2. Effectief en aroma therapeutisch
 3. Duurzame en milieuvriendelijke productie
 4. Recyclebare verpakkingen
 5. Niet getest op dieren; nu niet,
 6. Ons volledig biologische cosmetica assortiment bevat geen:
 • microplastics
 • synthetische geuren en kleurstoffen
 • parabenen en andere synthetische conserveringsmiddelen
 • minerale oliën en petrochemicaliën
 • geëthoxyleerde ingrediënten, zoals PEG
 • SLS, SLES en andere oppervlakte-actieve stoffen

En gelukkig zijn wij niet enige Green beauty shop. Het is dan ook niet de bedoeling om onze concullega’s af te vallen. Want hoe meer eerlijke groene cosmetica des te beter! Of het nou gaat om aromatherapie, effectieve haarverzorging, gezichtsverzorging en huidverzorging, etherische oliën, parfum of duurzame make up. Flow cosmetics is dé green beautyshop voor 100% natuurlijke en biologische cosmetica. Altijd Natuurlijk, Effectief en Eerlijk.

 

Girl in a jacket

Flow Cosmetics

De Beste Bewuste Beauty

Cosmetica producten

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.