Van groene naar blauwe beauty: nog duurzamer!

Blauwe beauty? Je leest het goed. En dit gaat niet over de kleur van je cosmetica. Waar we eerder massaal het belang van groene beauty inzagen, komt ook blauwe beauty steeds meer onder de aandacht. En dat is hard nodig!

Wat is blauwe beauty oftewel blue beauty?

De term blauwe beauty (blue beauty) is eind 2018 in het leven geroepen door eco-preneur Jeannie Jarnot. Van groene beauty (green beauty) weten we inmiddels dat deze producten zorg dragen voor het milieu. Daarbij wordt vaak een belangrijk probleem over het hoofd gezien; namelijk de toekomst van onze oceanen.
Blauwe beauty producten blijven uiteraard minstens zo duurzaam en milieuvriendelijk alleen de focus ligt op oceaanbehoud. Dit houdt in dat de producten veilig zijn voor de organismen en ecosystemen in ons water. Zoals zo min mogelijk, tot geen gebruik van plastic. Dit geldt voor zowel de verpakking als de ingrediënten. Oftewel wat gebeurd er als je het product weggooit of wegspoelt? Ook kun je kijken naar hoe lang producten meegaan en hoeveel water nodig is voor productie.
Blue beauty

Waarom is blauwe beauty belangrijk?

De oceaan is belangrijk, voor het milieu en voor ons. Het genot van het uitwaaien aan zee hebben we vooral tijdens deze lockdown gemerkt. Maar onze liefde voor de zee is tegenstrijdig met hoe we met de oceaan omgaan. Volgens het Wereldnatuurfonds belandt er elke minuut (!) een vrachtwagen vol aan plastic in de zee. Ook onze beauty producten dragen daar aan bij. Want niet alleen de plastic verpakkingen maar ook de schadelijke chemicaliën uit cosmetica producten komen via je afvoerputje in de zee terecht.
Een schone oceaan beslaat 71% van het aardoppervlak en is essentieel voor ons ecosysteem. Het reguleert ons klimaat, produceert de helft van onze zuurstof en voedt de waterkringloop dat voor regen en zoet water zorgt. Blauwe beauty is daarom bedoeld om cosmetica producten te maken waarbij we het blauw in onze wereld zo min mogelijk belasten.

Wat maakt een cosmetica product blauw?

Simpel gezegd is beauty blauw als het de oceaan zo min mogelijk belast. Dit zit hem vooral in de verpakkingen, dus deze moeten recyclebaar zijn en zonder plastic. Blauwe beauty bevat daarbij alleen natuurlijke ingrediënten zonder schadelijke stoffen zoals micro-plastics of parabenen. Oftewel bleu beauty zorgt goed voor jou én de planeet.
blauwe beauty kopen

Blauwe beauty kopen

Wil jij ook verantwoordelijkheid nemen en het milieu zo min mogelijk belasten met de cosmetica die je gebruikt? Ga dan voor blauwe beauty!
De producten van Flow cosmetics zijn bleu, green en bovenal 100% clean! Onze waarden zijn gebaseerd op holistische en effectieve schoonheid, voor onze klanten en het milieu. Dit doen wij door producten met onder andere:
  • Schone, biologische en natuurlijke ingrediënten
  • Zero waste en recyclebare verpakkingen
  • Duurzame productie
  • Een zuinig gebruik
  • Dierproefvrij en vegan bestandsdelen

Met deze blue beauty producten draag je ook bij aan gezondere oceanen en een schone blauwe wereld!

 

Bilberry Moisture Cream - Gezichtscrème


Laat commentaar achter