Hoe gebruik je een shampoo bar? Het beste resultaat met deze tips

Haarzeep wordt een steeds populairder onderdeel van natuurlijke haarverzorging. Maar hoe gebruik je een natuurlijke shampoo bar? We leggen je precies uit waarom, en hoe je een shampoo bar gebruikt.

Shampoo bar gebruiken: stap voor stap uitgelegd

Heb je enthousiast een shampoo bar in je badkamer gehaald, dan wil je natuurlijk graag weten hoe je een shampoo bar moet gebruiken. Dit is echt geen hogere wiskunde. Je haar wassen met een shampoo bar is namelijk heel simpel! Kijk maar.

 

Verderop leggen we uit wat belangrijk is te weten bij het wassen van je haar met een shampoo bar. Hieronder de stappen voor optimaal resultaat.

1. Kies een shampoo bar die bij je haartype past

De eerste stap is het uitkiezen van de shampoo bar. Net als de vloeibare variant, zijn shampoo bars ook verkrijgbaar voor alle haartypes. Of je nou zoekt naar een shampoo bar voor vet haar of juist droog haar. Is je haar blond, bruin of rood? Voor ieder haartype of haarprobleem is een geschikte shampoobar. Zoek je bijvoorbeeld naar meer volume? Probeer dan vooral onze natuurlijke biershampoo. Biologische ingrediënten zoals haver en proteïne zijn een enorme booster voor fijn en futloos haar.

Vind je het lastig om een keuze te maken? Lees ook: Hoe kies je de juiste shampoo bar?

2. Maak je haar nat

Maak je haar eerst goed nat. Knijp het overtollige water uit je haar voordat je de shampoo aanbrengt. De shampoo bars van Flow Cosmetics zijn ook geschikt voor gebruik bij hoofdhuidproblemen. Heb je hier last van? Was je haar dan vooral niet te heet. Dit kan je hoofdhuid onnodig uitdrogen. Ontdek ook een natuurlijke haarspoeling. Dit product pakt verschillende hoofdhuidproblemen en condities aan. Zoals jeukende hoofdhuid, droogheid, roos en schilfers.

3. Wrijf de shampoobar over je haar

Maak vervolgens ook de shampoo bar nat. Je produceert schuim wanneer je deze licht over je haar wrijft. Eventueel kun je ook eerst het schuim in je handen maken en daarna over je haar verdelen. Begin bij de hoofdhuid en masseer de shampoo lichtjes in. Werk vervolgens naar de lengtes. Wanneer je niet genoeg schuim krijgt, spoel je haar dan eerst uit en herhaal het inzepen. Gebruik tenslotte warm water om je haar goed te reinigen en vervolgens de shampoo uit te spoelen.

PS: Curly hair en een shampoo bar? Yes! Lees ook: beste natuurlijke producten voor krullend haar.

Shampoo bar gebruiken

4. Verzorg je haar

In principe geeft een shampoobar je alle voedingsstoffen die je haar nodig heeft. Omdat onze zeep shampoo ook je hoofdhuid verzorgt, krijgt je haar automatisch natuurlijke glans en veerkracht terug. Heb je extra verzorging nodig? Kies dan voor een natuurlijke conditioner in zeepvorm. Ons natuurlijk haarmasker droog haar is bijvoorbeeld perfect voor de droge punten.

5. Shampoo bar bewaren

Haar gewassen en verzorgd, check! Dan tenslotte de laatste vraag; hoe berg je een shampoo bar op? Want je wil natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Hiervoor gebruik je het beste een speciaal shampoo bar bakje. Zo droogt de shampoobar geleidelijk tussen de wasbeurten door. Het voorkomt dat de haarzeep gaat smelten doordat die te nat blijft. Je kunt een zeepbakje in onze webshop mee bestellen en eventueel ook gebruiken voor je natuurlijke conditioner. Ons bamboe zeepbakje is uiteraard op de meest duurzame manier geproduceerd, zoals je van al onze producten mag verwachten.

shampoo bars

Dit moet je weten over je haar wassen met een shampoo bar

Een shampoo bar is een perfect voorbeeld van een milieuvriendelijke shampoo. Dit komt ten eerste door het compacte formaat, dat bespaart op transport. Maar ook door de stralende afwezigheid van een plastic fles. En wanneer je kiest voor een shampoo bar van Flow Cosmetics, ben je ook nog eens verzekerd van de beste biologische ingrediënten. Daarbij is het een shampoo zonder sulfaten en parabenen. Je beschermt hierbij niet alleen je hoofdhuid en kostbare haar, ook het milieu. Een shampoo bar is superzuinig in gebruik, hij gaat wel 80 tot 120 keer mee! En ook nog eens makkelijk mee te nemen op reis. Je mag ‘m gewoon in de handbagage meenemen, aangezien het geen vloeibaar product is.

Je haar moet wennen aan het gebruik van een shampoo bar

Het belangrijkste wat je moet weten wanneer over het gebruik van een shampoo bar, is dat je haar eraan moet wennen. Wees dus niet teleurgesteld wanneer je na 1 wasbeurt niet direct het gewenste resultaat heeft. Wees ook niet verrast wanneer dit wel gebeurt :) Er zijn velen die gelijk resultaat zien wanneer ze voor het eerst wassen met een shampoo bar.

Hoe lang je haar moet wennen, heeft voornamelijk te maken met hoe gewend je haar is aan synthetische producten. Vloeibare shampoos hebben een pH-waarde die anders is dan de natuurlijke pH-waarde van je hoofdhuid en haar. Wanneer je kiest voor een shampoo bar zal je dit snel terug in balans raken. Het resultaat? Natuurlijk glanzend, glad, gehydrateerd, sterk, veerkrachtig en beschermd haar.

Tip: shampoo bar in combinatie met een appelazijn haarspoeling

Je haar spoelen met appelazijn is niet alleen een perfecte manier van natuurlijke haarverzorging. De zuurgraad van appelazijn helpt nog sneller de natuurlijk pH-waarde van je hoofdhuid en haar herstellen. Zonder daarbij de beschermende oliën van je hoofdhuid te beschadigen. Daarnaast heeft appelazijn antibacteriële eigenschappen en maakt het je haar zachter en makkelijker doorkambaar.

appelazijn haarspoeling

Mariëlle van de The Greenguide heeft deze combinatie van haar wassen met een Flow shampoo bar in combinatie met een appelazijn haarspoeling voor je getest. En ze was hier laaiend enthousiast over (wat ons niet verbaasd natuurlijk ;-)). Ze gebruikte hiervoor onze haaruitval shampoo Beer & Oat protein.

Bekijk hier ons complete assortiment

Natuurlijke haarverzorging