Grove poriën verkleinen en verstopte poriën voorkomen - hoe doe je dat? (tips en behandeling)

Grove poriën verkleinen

Veel beautylovers zoeken op het internet naar: hoe kan ik mijn porien verkleinen of hoe kom ik van verstopte porien af? Om maar met het slechte nieuws te beginnen; wat er ook beloofd wordt door zogenoemde pore-minimizers; je huidstructuur is voornamelijk genetisch bepaald en je kunt niet zomaar porien kleiner maken. Maar! Met de juiste producten en routine kun je ze zeker wel minder zichtbaar maken en nog belangrijker - verstopte porien voorkomen door ze schoon te houden. Wij leggen je uit hoe en waarmee je dat het beste doet!

Wat zijn verstopte poriën?

Poriën vinden we vaak maar ontsierende dingen die we het liefst camoufleren. Maar wist je dat ze zeer nuttig voor ons zijn? Via deze kleine gaatjes wordt namelijk talg over de huid verspreid. En dit is belangrijk voor een goede balans en werking van de huidbarrière; een laagje dat ons beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het voorkomt bijvoorbeeld een droge huid gezicht of huidproblemen zoals clownseczeem. Dus we mogen eigenlijk heel blij zijn met onze poriën.

Het wordt pas een probleem wanneer poriën verstopt raken. Bijvoorbeeld door extra talgproductie bij hormoonschommelingen of wanneer dode huidcellen zich opstapelen. Dit gebeurt meestal het snelst bij de porien van neus, kin of wangen. Hierdoor ontstaan vervolgens mee-eters, pukkels en puistjes. Heb je hier last van? Bekijk hier dan gelijk de beste acne producten.

Verstopte poriën

Wat is de link tussen grove porien verkleinen en verstopte porien?

Zoals in het begin uitgelegd, kunnen poriën niet ineens van grootte veranderen. Maar verstopte porien kunnen door een ophoping van talg, vuil, dode huidcellen of make-up wel groter lijken. Dit komt vooral voor bij een vette huid. Wanneer deze verstopping langer blijft zitten, kan de wand van de porie uitrekken omdat deze een manier zoekt om het talg er toch uit te laten komen. Grove porien zijn dus meestal opgerekte - en bijna altijd - verstopte porien. Daarom is het ook zo belangrijk ze schoon te houden op een milde manier. Want eenmaal opgerekt worden ze helaas niet zo makkelijk kleiner. Een creme of ‘adstringerende lotion’ die dit belooft, irriteert juist de huid. Hierdoor zwelt de huid op en zijn de poriën (tijdelijk) even minder zichtbaar.

Hoe kun je dan veel beter grove porien verkleinen? Met de onderstaande tips kom je al een heel eind in de strijd tegen verstopte porien!

Hoe krijg je porien kleiner? 5 effectieve tips!

Al lezende, begrijp je dat de beste manier om porien te verkleinen, is door verstopte porien voorkomen. Hieronder vind je de vijf beste tips. Verderop lees je de ideale behandeling met natuurlijke gezichtsverzorging die je kunt gebruiken om de kleine gaatjes in je huid effectief minder zichtbaar te maken. Ben je benieuwd naar het resultaat? Wij hebben verderop ook een voor- en na foto van deze ‘porien verkleinen behandeling’ toegevoegd.

1. Sla de reiniging niet over

Wil je verstopte porien voorkomen en zo grove porien verkleinen, dan is de reiniging een hele belangrijke stap. Sla deze dus niet over. Doe dit in ieder geval ‘s avonds voor het slapen. Je hoeft je huid niet twee keer per dag te reinigen, ‘s ochtends is een toner voor je gezicht voldoende.

2. Exfolieer met AHA en BHA

Stop met het stevig scrubben van de huid. Het is een fabel dat hiermee porien verkleinen, sterker nog; je maakt het alleen maar erger. Kies voor exfoliëren met een leave-on peeling die AHA en BHA bevat. Salicylzuur, ook wel BHA genoemd, kan in het huidvet doordringen en daar de verstopte porien diep reinigen. BHA is een wondermiddel voor grove porien verkleinen! De combinatie met AHA fruitzuren werkt onder andere effectief tegen huidveroudering.

Onze BHA peeling bevat onder andere het populaire hyaluronzuur. Dit zuur draagt niet alleen bij aan het bindweefsel en wondgenezing, hyaluronzuur heeft een grote rol in hydratatie en volume van de huid! Het is dus ook een ideaal product voor het rimpels verwijderen op natuurlijke wijze.

3. Zorg voor een stevige huid met anti-aging producten

Wanneer je ouder wordt vermindert de aanmaak van collageen en elastine. Precies de factoren die je huid stevig en elastisch houden. Wanneer de huid verslapt, worden poriën meer zichtbaar. Een veerkrachtige huid zal de porien verkleinen. Precies wat onze anti-aging producten voor de verouderde huid doen!

4. Bescherm je huid tegen factoren van buitenaf

Om je huid optimaal te beschermen gebruik je elke dag een creme of serum met een hoge concentratie aan antioxidanten in combinatie met zonbescherming. Zonneschade verzwakt de elasticiteit van je huid waardoor poriën groter lijken.

Een absolute aanrader is onze retinol creme. Retin-Lift bevat krachtige antioxidanten uit onder andere granaatappel-, sinaasappel- en rozenbottelextract. Maar ook een natuurlijke vorm van Vitamine A. Dit wondermiddel werkt niet alleen effectief tegen rimpels, het vermindert ook mee-eters en helpt grove porien verkleinen. En het mooiste; RetinLift maakt je huid niet gevoelig voor Uv-stralen (zoals andere Vitamine A producten) en is zelfs geschikt voor de gevoelige huid.

5. Zorg dat je skin routine op orde is

Zorg dat de basis van je skincare klopt. Kies voor producten die de natuurlijke beschermingslaag van je huid respecteren en de talgproductie balanceren. Je kunt twee keer in de week een natuurlijk gezichtsmasker proberen om te zien of hiermee je porien verkleinen. Een groot voordeel van een gezichtsmasker is dat je hiermee de positieve effecten van de andere producten in je skincare routine vergroot. Ons Detox masker werkt perfect tegen verstopte poriën en is met name heilzaam voor een vette, onzuivere en acne gevoelige huid.

Tenslotte, niet geheel onbelangrijk, zorg naast je gezichtsverzorging ook voor make up zonder schadelijke stoffen. Ingrediënten zoals parabenen of synthetisch parfum kunnen je huid onnodig irriteren en zelfs beschadigen.

De ideale behandeling tegen grove porien en verstopte porien: stap voor stap uitgelegd

Verstopte poriën neus

Een ‘porien verkleinen behandeling’ vraagt tijd voor zichtbaar resultaat. Dus wees vooral geduldig :). Échte verbetering van grove poriën - niet alleen een tijdelijke verbetering, door ze minder zichtbaar te maken - lukt alleen met effectieve producten. Gebruik deze minimaal consistent voor een periode van twee weken. Wanneer je je trouw vasthoudt aan je beauty routine, dan zul je zeker resultaat gaan zien!

Stap 1: Verstopte poriën voorkomen door een goede reiniging

Een natuurlijke gezichtsreiniger houdt je porien op milde wijze schoon en brengt tegelijk voedingsstoffen op de huid.

Een regelmatige peeling kan helpen bij porien verkleinen. Maar doe dit niet te vaak, twee tot maximaal drie keer per week is voldoende. Onze peeling gezicht met AHA en BHA werkt perfect tegen verstopte porien.

Stap 2: Hydratatie met een gezichtsspray

Na het reinigen van je gezicht zorg je voor een optimale hydratatie met een natuurlijke gezichtsspray die past bij je huidtype. Er zijn nog steeds veel mensen die geen gezichtsspray in hun skin care routine gebruiken, zonde! Een goede gezichtsspray maakt deze door de waardevolle eigenschappen namelijk helemaal compleet. Ook is een kwalitatieve skincare spray rijk aan antioxidanten en bioactieve stoffen. Het verstevigt de huidcellen en zorgt voor de aanmaak van huidweefsel. Dit biedt een (antioxidant) bescherming en helpt de barrièrefunctie verbeteren en zo grove porien verkleinen. Een gezichtsspray is ook perfect geschikt voor behandeling van de atopische huid.

Stap 3: Nog meer hydratatie en voedingsstoffen

De volgende stap is extra verzorging van de huid door het toevoegen van meer hydratatie en voedingsstoffen. Kies hiervoor een natuurlijke crème of serum gezicht die het beste past bij je huidbehoefte.

Poriën verkleinen behandeling

Stap 4: Sluit af met een gezichtsolie

De laatste stap is het gebruik van natuurlijke gezichtsolie. Onze kwalitatieve oliën zorgen voor voedingsstoffen, bescherming en een prachtige huid! Daarbij heeft olie de superkracht om de eerder aangebrachte stoffen van je crème of serum in te sluiten in de huid. Zo kunnen ze hun werk doen precies waar dit nodig is. Heb je een vette huid? Ook dan kun je heel goed een gezichtsolie gebruiken. Vet trekt vet aan - en dus daarom is onze (droge) Detox olie een perfect product tegen verstopte porien en voor een acne behandeling thuis.

Camoufleren
Er zijn verschillende soorten pore-minimizers waarmee je je grove porien minder kunt laten opvallen. Maar wees hier voorzichtig mee! Zoals eerder genoemd irriteren deze vaak je huid waardoor porien verkleinen omdat de huid lichtjes opzwelt. Ook kan make-up ervoor zorgen dat grove porien minder groot lijken omdat ze juist porien verstoppen. En inmiddels is vast duidelijk dat dit op de lange termijn juist niet helpend is. Wil je porien camoufleren, kies dan vooral voor natuurlijke en niet comedogene make up

Vergeet niet dat je gezicht nou eenmaal geen wandelende instagram filter is. Het hoeft niet perfect te zijn. Kies voor de best mogelijke behandeling tegen verstopte porien, vermijd agressieve producten en respecteer je huid zoals die is.

Heb je vragen over verstopte porien of wil je grove porien verkleinen, maar heb je nog steeds geen idee hoe je het beste kunt beginnen? Neem gerust contact op met onze beauty professionals, we helpen je graag verder!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.