Wondermiddel pigmentvlekken: wat helpt tegen hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken?

wondermiddel pigmentvlekken

Stop met googelen naar ‘wondermiddel pigmentvlekken’ en ontdek ingrediënten voor je skincare routine die effectief werken tegen hyperpigmentatie. Lees waarom AHA & BHA peeling serum ons wondermiddel tegen pigmentvlekken is en welke bijkomende voordelen dit product voor je huid heeft. Ook leggen we uit welke olie goed is tegen pigmentvlekken en waarom je hiervoor beter geen pure Tea Tree olie kunt gebruiken.

Pigmentvlekken in het kort

Voordat we het hebben over een ‘wondermiddel pigmentvlekken’, is het handig iets meer te weten over wat deze bruine plekjes op je gezicht precies zijn:

  • Pigmentvlekken kennen we ook als hyperpigmentatie, irritatiepigment, levervlekjes of ouderdomsvlekken.
  • Pigment is een kleurstof in de huid (melanine) die wordt aangemaakt om je huid te beschermen.
  • De meest voorkomende oorzaken van pigmentatie zijn erfelijkheid, beschadigingen aan de huid (bijvoorbeeld door acne of dermatitis perioralis) en overmatige blootstelling aan zon.
  • Factoren zoals hormonale veranderingen, geurstoffen in cosmetica, en medicijnen kunnen ook een rol spelen in de pigmentvorming.
  • Je kunt ook last hebben van witte vlekjes. Deze ontstaan door de zon of door een huidaandoening, zoals vitiligo.

Voor al deze oorzaken en soorten kun je ons wondermiddel tegen pigmentvlekken gebruiken. Verderop lees je waarom!

Wondermiddel pigmentvlekken

🍋

Shop hier AHA & BHA Peeling serum

 

Pigmentvlekken door wondjes, acne of eczeem

Zoals hierboven genoemd, kunnen huidbeschadigingen een oorzaak zijn van pigmentvlekken. Deze vorm wordt ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie of irritatiepigment genoemd. Deze vlekjes op de huid ontstaan door littekens of puistjes. Naast het gebruik van de beste producten tegen acne is het belangrijk dat je je huid extra goed beschermt tegen de zon. Vermijd direct zonlicht het liefst tussen 11:00 en 15:00 uur.

Niet alleen door acne, maar ook door huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem gezicht, waterpokken of clownseczeem, kan je huid beschadigen. Dit komt door een ontsteking in de onderste huidlaag, daar waar de pigmentcellen zitten. Hierdoor wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. Vaak ontstaan de vlekjes na de acute fase van het huidprobleem.

Dit benadrukt ook het belang van milde en veilige cosmetica die de huid niet beschadigt, met name bij huidverzorging voor de gevoelige huid.

Ons nummer 1 wondermiddel pigmentvlekken:

Flow AHA & BHA peeling serum kunnen we met recht een natuurlijk wondermiddel tegen pigmentvlekken noemen. Deze twee soorten ‘zuren’ versterken elkaar als exfolianten in de vernieuwing van huidcellen. Dit zorgt voor een egale huid en het vervagen van pigmentvlekken. Hieraan dragen met name de ingrediënten melkzuur, glycolzuur en citroenzuur bij.

Een absoluut pluspunt van deze fruitzuurpeeling is dat de AHA & BHA uit natuurlijke bronnen komen. Daardoor zijn ze milder dan hun synthetische tegenhangers en dus beschadigt dit wondermiddel tegen pigmentvlekken de huid niet! Dat wil je namelijk voorkomen omdat huidbeschadiging juist zorgt voor donkere vlekjes (irritatiepigment).

natuurlijk middel pigmentvlekken

Maar een wondermiddel pigmentvlekken is niet het enige voordeel van ons AHA & BHA peeling serum ...

Met name ouderdomsvlekken gaan vaak gepaard met andere tekenen van huidveroudering, zoals een doffe huid en fijne lijntjes. En daar komt AHA (glycolzuur) weer goed van pas omdat dit anti-aging ingrediënt diep in de huid doordringt. BHA (salicylzuur) werkt aan het huidoppervlak en in de porie, waardoor grove porien verkleinen. Salicylzuur heeft daarbij een bewezen positieve werking op onzuiverheden en past daarmee ook heel goed in een acne behandeling thuis.


Kortom, ons wondermiddel tegen pigmentvlekken:

is de meest effectieve manier om je huid er weer stralend en egaal uit te laten zien!

De krachtige en natuurlijke ingrediënten in het AHA en BHA peeling peeling gezicht serum dringen diep in de huid door en verminderen zichtbare tekenen van huidveroudering en zonneschade.

Waarom een natuurlijk wondermiddel tegen pigmentvlekken?

Wij adviseren altijd pigmentvlekken te verwijderen op een natuurlijke manier, juist omdat je niet wilt dat de huid beschadigt en je hiermee pigmentatie verder in de hand werkt. Kies daarom voor een natuurlijk wondermiddel voor pigmentvlekken met milde biologische bestanddelen die de natuurlijke huidbarrière intact houden.

Wist je dat bepaalde geurstoffen in cosmeticaproducten ook een trigger kunnen zijn voor het ontstaan van donkere vlekjes? Gebruik daarom natuurlijke gezichtsverzorging zonder parfum. Ben je gevoelig voor pigmentvlekken, gebruik dan helemaal geen parfum voordat je de zon in gaat.

Welke olie is goed tegen pigmentvlekken?

Wanneer je vaker informatie op deze website hebt gelezen, weet je inmiddels dat wij voor een effectieve skincare routine ook altijd een natuurlijke gezichtsolie adviseren. Je vraagt je dan wellicht af: welke olie is goed tegen pigmentvlekken? Lingonberry Bright is het antwoord! Regelmatig gebruik van deze olie vermindert en voorkomt hyperpigmentatie en donkere vlekken of kringen. Wil je rimpels verwijderen? Dan is het een mooie bijkomstigheid dat Lingonberry Bright ook werkt tegen vroegtijdige veroudering.

Biologische arganolie

Vooral wanneer je een droge gezichtshuid hebt, zou je ook biologische arganolie als extra middel tegen pigmentvlekken kunnen proberen. Vitamine E in deze olie beschermt je huid tegen vrije radicalen, zoals zonneschade. Hierdoor wordt er minder donker pigment in de huid aangemaakt. Lees hier meer over wat arganolie voor je gezicht verzorging kan doen.

Pure Tea Tree olie als wondermiddel tegen pigmentvlekken?

Pure Tea Tree olie wordt vaak genoemd als wondermiddel tegen pigmentvlekken vanwege de verhelderende werking. En alhoewel deze medicinale olie voor ontzettend veel toepassingen gebruikt kan worden, met name bij acne, moet je erg voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Een van de bijwerkingen van Tea Tree oil is namelijk dat het voor overgevoeligheidsreacties kan zorgen. Vooral bij onverdund gebruik kan de huid geïrriteerd raken en dus juist zorgen voor irritatiepigment.

Dit moet je ook weten over een wondermiddel pigmentvlekken

De behandeling van pigmentvlekken vraagt om een lange adem. Verwacht niet dat bruine vlekjes in je gezicht van de een op de andere dag verdwenen zijn. Het kan zijn dat je naast ons wondermiddel tegen pigmentvlekken een laserbehandeling in een kliniek nodig hebt om huidverkleuringen geheel te laten verdwijnen. Dit hangt af van de diepte van de vlekken en is vooral een kwestie van proberen. Eventueel kun je bij een dermatoloog terecht voor meer advies.

Wanneer de vlekjes veranderen van kleur, vorm of gaan jeuken, neem dan voor de zekerheid contact op met je huisarts om ze te laten controleren.

Last, but not least:

Wees trots op je huid! Er is niks mis met een wondermiddel pigmentvlekken, maar pigmentvlekken zijn heel normaal en onschadelijk, dus je kunt ze ook omarmen en lekker laten zitten ❤

Vragen over de juiste skincare routine voor jouw huid(probleem) of een wondermiddel tegen pigmentvlekken - neem gerust contact met ons op!

Misschien vind je dit ook interessant: wat helpt echt tegen rimpels - wondermiddelen met bewezen werking.


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.