5 tips voor (minimalistische) gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging routine
Een goede gezichtsverzorginsroutine is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Gelukkig hoeft skincare niet zo ingewikkeld te zijn. Minimalistische gezichtsverzorging kan ook zeer effectief en resultaatgericht zijn. Het belangrijkste is dat je producten van hoge kwaliteit in de juiste volgorde gebruikt. Wil je weten wat je nodig hebt voor gezichtsverzorging? Lees dan verder! We vertellen de beste tips voor gezichtsverzorging, die minimalistisch en effectief zijn!

Wat heb je nodig voor gezichtsverzorging

Als je een complete maar simpele gezichtsverzorging routine wilt volgen, heb je deze producten nodig.

  • Gezichtsreiniger
  • Toner
  • Exfoliant
  • Serum
  • Crème of gezichtsolie
Wat heb je nodig voor gezichtsverzorging

Gezichtsreiniger. 

Een goede natuurlijke cleanser is het belangrijkste product in je routine. Reinigen helpt om de huid te ontdoen van vuil, olie en make-up. Zodat de huid aan het eind van de dag schoon en fris wordt. Kies een gezichtsreiniger die geschikt is voor je huidtype. Let op. Een goede reiniger droogt de huid niet uit! Deze instructie geldt, welk huidtype je ook hebt.

Toner of gezichtsmist.

Een toner helpt de pH-balans van de huid te herstellen. Het gebruik van de gezichts spray wordt daarom aanbevolen na elke wasbeurt. Ook kan een toner de vocht reguleren en de huid verhelderen. Het kan zelfs verschillende huidaandoeningen helpen herstellen. Meer gedetailleerd gebruik van een toner gezicht vind je in een apart artikel.

Exfoliant.

Exfoliant, een masker gezicht of peeling gezicht is een product dat je niet dagelijks hoeft te gebruiken. Een of twee keer per week is voldoende. Dit product helpt om dode huidcellen te verwijderen en de huid te vernieuwen. Wanneer je dode huidcellen van het huidoppervlak exfolieert, kunnen andere producten dieper in de huid worden opgenomen. Dit is een efficiënte en simpele manier om je huidconditie (en resultaten) te verbeteren. Als voorbeeld: een gezichtsspeling met AHA & BHA zuren kan helpen om ouderdomsvlekken te verwijderen op natuurlijke wijze.

Tips in je gezichtsverzorging als je rosacea of eczeem hebt. Rosacea huid reageert snel en het gebruik van een peeling kan rode wangen verergeren. Ook hoeft de atopische huid (eczeem gezicht) niet regelmatig te worden geëxofilieerd.

Serum.

Een serum wordt gebruikt om specifieke problemen aan te pakken, zoals hydratatie, anti-aging, pigmentatie of een doffe huid. Serums bevatten een hoge concentratie actieve ingrediënten, die diep in de huidlagen kunnen doordringen. Breng een serum aan na het gezichtsmist en vóór het aanbrengen van een moisturizer. Een kleine hoeveelheid is vaak voldoende omdat serums zeer geconcentreerd zijn. De veel gebruikte ingrediënten in serums zijn bijvoorbeeld retinol, hyaluronzuur, peptides of green tea. Meer gedetailleerde info over het natuurlijke gezichtsserum hier.

Gezichtscreme of gezichtsolie.

Om je gezichtsverzorging routine af te maken, heb je een moisture cream of een gezichtsolie nodig. Waarom? De huid heeft zowel hydratatie op waterbasis als verzorging op basis van olie nodig om goed te functioneren. Als je alleen producten op waterbasis op jouw huid gebruikt, gaat je huid uitdrogen. Een gezichtscrème of (en) gezichtsolie bevatten beide huidverzorgende oliën en maken je beautyroutine compleet.

Tips voor gezichtsverzorging: heb je hele droge gezichtshuid? Je kunt met rust zowel crème en gezichtsolie in je routine toevoegen. Layering helpt je huid meer vocht vast te houden. Deze zelfde techniek is ook geschikt voor bijvoorbeeld de atopische of rijpe huid. Psst. Lees hier welke olie goed voor je gezicht is.

Tips gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging routine

Het geheim van een vitale, gezonde en stralende huid is hoogwaardige producten, met biologische ingrediënten, die in de juiste volgorde gebruikt worden. Bij Flow Cosmetics ontwerpen we onze producten zo dat ze voldoen aan de behoeften van verschillende huidtypes. Wanneer de producten op de juiste manier worden gecombineerd, ondersteunen ze elkaars eigenschappen en voldoen aan de unieke doelstelling van je beauty routine. Als je de juiste beautyroutine volgt, steun je de natuurlijke functies van je huid en krijg je gegarandeerde resultaten op lange termijn.

Wij zouden graag alles over optimale gezichtsverzorging routines willen uitleggen. Maar het zou dit artikel te lang maken. Daarom raden wij je aan om naar onze categoriepagina's te gaan.

Gezichtsverzorgingsroutine per huidtype

Droge huid. De droge huid voelt vaak trekkerig en strak aan. Het bevat doorgaans weinig vocht en de buitenste laag van een droge huid functioneert niet optimaal. Deze laag voorkomt dat het vocht verdampt. Wanneer dit niet (goed) werkt, droogt de huid dus uit. De juiste verzorgingsproducten kunnen de droge huid weer in balans brengen. Ze ondersteunen het welzijn van de huid en voorkomen vroegtijdige huidveroudering. Vind hier optimale producten voor de gezichtsverzorging voor droge huid.

Gecombineerde huid. De gecombineerde huid is een veel voorkomend huidtype en moet zorgvuldig en correct worden behandeld. De gemengde huid heeft vaak een vette T-zone waardoor op het voorhoofd, neus en kin onzuiverheden kunnen verschijnen en poriën duidelijk zichtbaar zijn. Dit huidtype profiteert van antibacteriële en kalmerende producten. Die onzuiverheden voorkomen en verminderen. En daarbij voldoende voedingsstoffen en hydratatie bieden. Vind hier optimale producten voor de gecombineerde huid.

Gevoelige huid. Als de huid strak en vaak zelfs branderig en jeukend aanvoelt, dan is dit waarschijnlijk een gevoelige huid. Een gevoelige huid is snel geïrriteerd en rood. Een gevoelige huid wordt doorgaans geïrriteerd door (synthetische) geurstoffen, conserveermiddelen en andere ingrediënten die zorgen voor de "infrastructuur" van het product. Hierdoor is een geschikte behandeling voor de gevoelige huid vaak het makkelijkst te vinden door voorkeur te geven aan biologische en natuurlijke, eenvoudige producten van hoogwaardige kwaliteit. Vind hier huidverzorging voor gevoelige huid.

Normale huid. Een normale huid heeft alle functies in balans, de huid is niet te droog of te vet en het bevat geen noemenswaardige onzuiverheden. De huidskleur is egaal en de huid is niet snel geïrriteerd. Goed geselecteerde biologische verzorging voor de normale huid houdt het evenwicht in balans, beschermt tegen zware omstandigheden en luchtvervuiling en voorkomt vroegtijdige huidveroudering. Vind hier optimale producten voor de normale huid.

Vette huid. De vette huid glimt en voelt vettig of olieachtig aan. Deze is meestal iets dikker dan andere huidtypen. De poriën zijn zichtbaar met onzuiverheden en puistjes. Je verwacht het niet, maar er is een mogelijkheid dat deze problemen komen door een gebrek aan vocht in de huid. Waar de symptomen van een droge huid vaak worden veroorzaakt door overmatig reinigen en het ontbreken van een gebrekkige en passende hydratatie, is een huid die vatbaar is voor vettigheid ook om precies dezelfde redenen gevoelig. Klik hier verder en lees: Wat heb je nodig voor gezichtsverzorging van de vette huid?  

Heb je een aandoening zoals clownseczeem of acne? Misschien ben je op zoek naar rosacea producten? Navigeer via het menu naar de juiste categorie, kies de juiste producten voor je gezichtsverzorging routine en laat je huid stralen.

Gezichtsverzorging routine results

Als jouw beautyroutine op orde is - kan je zichtbare resultaten bereiken. Dit model maakt gebruik van onze anti ging producten.

5 gezichtsverzorging tips voor elk huidtype

  1. Wees consistent. Het is belangrijk om je gezichtsverzorgingsroutine elke dag te volgen, zelfs als je geen tijd hebt. Anders kan je nooit het gewenste resultaat bereiken.
  2. Volg je proces. Wist u dat velen van ons denken dat hun huid erger is dan deze in werkelijkheid is? Het is een goed idee om af en toe een foto van jouw huid te maken. Zo kan je ook volgen of je het gewenste resultaat in je huidverzorging bereikt. Je kunt de foto’s ook aan je vrienden laten zien en laten zien hoe je huidconditie positief is veranderd ;)
  3. Gebruik de juiste producten. Zorg ervoor dat je producten gebruikt die geschikt zijn voor je huidtype en -problemen. De juiste producten herstellen de huid terwijl de “verkeerde” producten juist tegenwerken.
  4. Luister naar je huid. Jij bent degene die het allerbeste weet hoe je huid voelt. Als je huid geïrriteerd raakt door een product, stop dan met het gebruik van het product. En als iets goed voelt, dan ga je verder.
  5. Vragen mag. Als je niet weet wat je moet doen, vraag het dan gewoon. Er zijn duizenden skin professionals online en offline. Iedereen helpt je graag! Ons mag je ook contacten en een mail sturen.
Minimalistische gezichtsverzorging

Op zoek naar biologische gezichtsverzorging?

Het is zeker een moeite waard om te proberen <3

Biologische gezichtsverzorging

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.