Natuurlijke cosmetica webshop

Natuurlijke cosmetica webshop

Waarom zou je je verzorgingsproducten en make-up bij een natuurlijke webshop kopen. Natuurlijke cosmetica is duur en werkt minder goed, toch? Nee zeker niet. Dit is één van de grootste misvattingen over biologische en natuurlijke cosmetica. Het tegendeel is zelfs waar! Wil jij voor het milieu en de toekomst van onze planeet overstappen op natuurlijke cosmetica maar twijfel je over de werkzaamheid. Lees dan snel verder of bekijk hier gelijk het assortiment uit onze 100% natuurlijke cosmetica webshop.

Waarom een biologische en natuurlijke webshop?

Een natuurlijke cosmetica webshop? “Mijn synthetische producten werken prima en zijn nog goedkoper ook”. Is dat wel zo? Laten we hier eens verder induiken...

Eerder legden we al uit waarom een green beauty shop zo belangrijk is voor ons eigen welzijn, het milieu en de toekomst van onze planeet. Het moge duidelijk zijn dat natuurlijke verzorgingsproducten - mits duurzaam geproduceerd - hiervoor een groenere, betere keuze zijn. Maar dat is niet alleen de reden om te kiezen voor een natuurlijke cosmetica webshop.

Wist je dat onze huid het grootste orgaan is van het menselijk lichaam? Het heeft daarmee een belangrijke rol in veel verschillende functies. Zoals de opname en afscheiding van stoffen. Daarom is het erg belangrijk dat we aandacht hebben voor de producten die in aanraking komen met onze huid. Dit is precies waar biologische en natuurlijke cosmetica een cruciale meerwaarde hebben. En daarom bevat onze webshop enkel en alleen natuurlijke producten:

We nemen je mee in de pluspunten van biologische en écht natuurlijke cosmeticaproducten. Hieronder vind je vijf belangrijke voordelen van onze natuurlijke cosmetica webshop.

Webshop natuurlijke producten

1. Genezen en voorkomen van irritaties en allergieën

Irritaties, allergieën maar ook een extreem droge huid, acne en eczeem hebben vooral baat bij natuurlijke cosmetica. Deze huidproblemen worden bijna altijd veroorzaakt of verergert door synthetische ingrediënten en geurstoffen. Het is niet dat ze per definitie niet goed werken maar eigenlijk juist té goed. Oftewel; ze zijn te agressief voor de huid. Vooral wanneer je last hebt van jeuk en schilfers kies je het beste voor een natuurlijk middel tegen eczeem. Last van een onzuivere huid zoals puistjes en pukkels? Kies dan voor de beste producten tegen acne die de tegen verstopte poriën werken.

2. Hoge concentraties aan werkzame stoffen

De producten in onze natuurlijke cosmetica webshop bevatten stuk voor stuk hoge concentraties aan werkzame stoffen. Omdat ze geen onnodige synthetische ingrediënten bevatten, is er meer plaats voor... juist... biologische en eerlijke bestanddelen die écht werken. Onze belangrijkste actieve ingrediënten zijn uit Finland afkomstige wilde bessen en kruiden. Deze zijn rijk aan vitaminen, antioxidanten en ronduit robuuste Scandinavische energie.

3. Vrij van synthetische (schadelijke & twijfelachtige) ingrediënten

Zowel bij consumenten als in de wetenschap ontstaan er steeds meer zorgen over het schadelijke effect van synthetische ingrediënten. Zo zitten veel cosmeticaproducten vol microplastics en hormoonverstorende stoffen. Gelukkig kiezen steeds meer mensen bewust voor plasticvrije cosmetica en make up zonder schadelijke stoffen.

Synthetische ingrediënten hebben niet alleen een negatieve invloed op het milieu, ook op ons welzijn. Steeds meer onderzoek laat zorgelijke uitkomstenzien over de mogelijke gevolgen voor onze gezondheid. Bovendien zijn ingrediënten zoals parabenen en sulfaten niet bevorderlijk voor je beauty resultaten. En het beste nieuws... wij bewijzen dat synthetische ingrediënten niet eens nodig zijn; er zijn namelijk zoveel mooiere alternatieven!

4. Respect voor het natuurlijke beschermingsmechanisme

Onze huid is uitgerust met een natuurlijk beschermingsmechanisme. Ook wel de huidbarrière genoemd. En dit biologisch evenwicht is er niet zomaar! Het is een heel belangrijke bescherming voor schadelijke invloeden van buitenaf. Wat alle synthetische verzorgingsproducten je ook doen beloven; echte bescherming en herstel regelt de natuur zelf. En dit kun je een handje helpen door het gebruik van milde producten die reinigen, verzorgen, hydrateren en beschermen. Míts ze deze de huidbarrière respecteren. Zoals het complete assortiment in onze natuurlijke cosmetica webshop.

5. Effectieve huidverbetering en langdurige resultaten

Natuurlijke cosmetica resultaat

Vanwege het boven genoemde beschermingsmechanisme horen, als je het ons vraagt, synthetische en niet huideigen stoffen per definitie niet thuis op de huid. Met name bij gebruik op langere termijn kan dit gevolgen hebben voor de conditie van de huid. Agressieve synthetische tegenhangers van natuurlijke cosmetica beschadigt de natuurlijke vetmantel. Hierdoor wordt je huid sneller droog waardoor je weer sneller naar producten grijpt. Zie je de vicieuze cirkel?

Wanneer je al deze voordelen van een natuurlijke cosmetica webshop op een rij zet, kom je maar tot 1 conclusie: 

Natuurlijke cosmetica is beter en niet duurder, hoogstens kostbaar.

Je hebt er niet alleen minder van nodig, het gaat ook nog eens veel langer mee. Een mooi voorbeeld hiervan zijn biologische shampoobars. Onze shampoo in zeepvorm kun je wel 80 tot 100 keer gebruiken voordat die op is. En wist je dat de gemiddelde shampoofles uit ongeveer 80% (!) water bestaat? Reken maar uit waar het grootste gedeelte van je geld naar toe gaat. 

Flow: dé webshop met 100% natuurlijke cosmetica

Bij Flow geloven we niet alleen in 100% natuurlijke cosmetica; het is de basis van onze hele bedrijfsfilosofie en activiteiten. Probeer het zelf en wij garanderen je dat jij ook verliefd wordt op de voordelen van het assortiment in onze natuurlijke cosmetica webshop

Naast de keuze voor natuurlijke producten is het ook belangrijk dat je in je beauty routine gebruikt maakt voor cosmetica die past bij jouw huidtype. Lees ook: welk huidtype heb ik?

Girl in a jacket

Natuurlijke cosmetica webshop

Bekijk hier ons complete assortiment natuurlijke cosmetica, verzorgingsproducten en make-up.

Naar producten

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.