Hoe behandel je droog haar? De beste tips!

Droog haar behandelen
Vaak maken producten tegen droog haar het probleem juist erger. Dit komt doordat de meeste middelen in de winkel, soms zelfs ook bij de kapper, agressieve en synthetische ingrediënten bevatten. Hierdoor lijkt het tijdelijk minder droog maar je haar wordt uiteindelijk op lange termijn alleen maar droger. Droog haar behandel je daarom álleen met 100% natuurlijke middelen.
Wij krijgen vaak de vraag wat je kunt doen tegen droog haar en wat de beste producten zijn om beschadigd haar te behandelen. Is jouw haar droog, futloos, dof of beschadigd? Geen zorgen, je hoeft niet langer met je handen in het haar te zitten! Lees snel verder voor oorzaken van droog haar, de beste tips én biologische haarproducten om droog haar te behandelen.

Super droog haar?

Is jouw haar super droog, dan is het vast ook pluizig en zijn je punten gespleten. Dit maakt je haar lastiger in model te brengen en ziet er niet mooi uit. Je haar in een knot dragen is een oplossing, maar het liefst laat je je lokken natuurlijk los. Er zijn verschillende oorzaken voor droog haar. Ten eerste kun je je ouders hiervoor aankijken, de kwaliteit van je haar wordt namelijk bepaald door je genen. Maar gelukkig is er iets tegen droog haar te doen! Ben je gezegend met een flinke bos krullen? Dan heb je ook sneller last van super droog haar. Hiervoor raden de natuurlijke curly girl methode aan.

Droog haar door verven, drogen, krullen en stylen

Een andere belangrijke oorzaak van droog haar zijn chemische behandelingen zoals verven. We snappen dat je blij wordt van een geverfde coupe maar je haar wordt er extreem droog van! Vooral blonderen van je haar is erg schadelijk. Dit is zeker niet aan te raden voor droog en dun haar. Verf je haar dus zo min mogelijk of ga liever voor een naturel look. Als je toch kiest voor verf in je haar, zorg dan in ieder geval dat je het daarna extra goed verzorgd.
De hitte van de fohn, krul- of stijltang zorgt dat droog haar sneller afbreekt. Zelfs als je je haar beschermd met speciale producten. Ons advies is toch echt om dit zo min mogelijk te doen. Dep je haar na het wassen uitvoerig droog met een handdoek dat goed vocht opneemt en laat verder de lucht zijn werk doen. Wil je een slag in je haar, ga dan bijvoorbeeld slapen met een knotje of vlecht.

Gebruik altijd een natuurlijke shampoo en conditioner tegen droog haar

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is je haar met natuurlijke producten te behandelen. Een gewone shampoo haalt de natuurlijke olie van je hoofdhuid weg. Terwijl deze juist als een beschermmechanisme werkt en voorkomt dat je haar droog wordt. Onze biologische shampoo bars zijn vrij van sulfaten, siliconen, palmolie, conserveermiddelen en synthetische parfums. Shampoo bar Coconut Milk en Marigold - Shampoo bar voor krullen zijn perfect geschikt voor droog haar. Deze shampoo´s houden het natuurlijke vocht in je haar vast en geeft een gezonde glans.
Extreem droog haar herstellen
Om je haar makkelijk doorkambaar en mooi glad te krijgen, kun je het beste een natuurlijke conditioner als zeepbar gebruiken. In onze Conditioner bar Hennep zitten pure, voedzame en verzorgende ingrediënten, zoals Hennepzaad olie, Kokosnoot- en Arganolie. Ook de natuurlijke haarspoeling is een geweldige keuze voor droog haar en een droge hoofdhuid. Natuurlijker, effectiever en gezonder kun je een conditioner niet krijgen!
Droog haar tips: Als je droog haar hebt, kan je ook een droge hoofdhuid hebben. De droge hoofdhuid kan jeuken, vooral in koudere seizoenen of in droge klimaten. Vervelend! Lees de jeukende hoofdhuid oma tips! Zo kan je een nieuw product vinden en de droge hoofdhuid en extreem droog haar herstellen.

Natuurlijke verzorgingsproducten voor droog haar

Voor net dat beetje extra verzorging en glans gebruik je verzorgingsproducten zoals haarolie of een masker. Kokosolie is erg geschikt als natuurlijk middel tegen droog haar. Vooral als het verwerkt is in een haarmasker met ondersteunende natuurlijke en effectieve ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld eens per week het romige natuurlijke haarmasker Coconut Milk. Dit is een intensief voedend, natuurlijk haarmasker speciaal geschikt voor beschadigd en droog haar. De toegevoegde biologische kokosmelk, kokosolie en arganolie zijn rijk aan vitaminen, mineralen en vetzuren. Hiermee ben je snel weer van je droge haar af.

Droog haar tips

Olijfolie helpt ook tegen droog haar maar heeft als nadeel dat je haar zwaar wordt en gaat hangen. Je kunt daarom beter een luchtige olie gebruiken, zoals biologische Arganolie. Voedingsstoffen in biologische arganolie, zoals essentiële vetzuren, conditioneren en hydrateren je droge haar. Daarnaast vermindert het haarbreuk en wordt de elasticiteit behouden.

extreem droog haar natuurlijk behandelen

De beste tips tegen droog haar

Naast de juiste natuurlijke producten helpen ook onderstaande tips om droog haar te voorkomen en verhelpen:

1. Stel je wasbeurt uit

Was je haar zo min mogelijk. Het is even wennen, maar je zult zien dat je haar op den duur minder snel vet wordt. Wanneer je je haar toch wilt wassen doe dit dan met lauw-warm water en een biologische shampoo bar. Haar spoelen met appelazijn is ook geschikt als milde reiniging tussendoor als vervanging voor wassen met shampoo.

2. Zon en zonnebank

Zonlicht en UV-licht van de zonnebank drogen het haar flink uit. Wanneer je gaat zonnen bescherm je haar dan goed. Bedek je haar bijvoorbeeld met een pet of sjaal. Je kunt ook prima een biologische sheaboter gebruiken om de punten van droog haar te herstellen.

3. Kammen

Kam je haar pas goed als het droog is. Wanneer je nat haar flink gaat borstelen breekt het sneller af. Gebruik voor het kammen een houten natuurlijke haarborstel. Natuurlijke materialen voorkomen onnodige beschadiging aan het droge haar. Masseer de hoofdhuid tijdens het borstelen. Dit stimuleert de bloedsdoorloop en de aanmaak van natuurlijke vetten.

4. Zo binnen, zo buiten

Je leef- en voedingspatroon heeft invloed op je huid en dus ook op je droge haar. Eet gebalanceerd en zorg voor voldoende vitamines en anti-oxidanten. Vooral vitamine-A schijnt goed te zijn voor de conditie van je droge haar.

5. Verven

Kies voor een methode zoals high-/lowlights of balayage. Hiermee verf je alleen delen van je haar en valt uitgroei minder op. Hierdoor hoef je niet zo snel opnieuw te verven. Met een azijnspoeling heb je gegarandeerd langer plezier van de kleur en glans in je haar.

6. Slapen

Ga niet met nat haar slapen. Je haar droogt sneller uit wanneer het lang vochtig blijft. Zorg ook dat je haar niet kapot schuurt over je kussen. Je kunt bijvoorbeeld een vlecht in doen of een satijnen hoes gebruiken.

Misschien vind je dit ook interessant: Shampoo bar tegen haaruitval.