Wat zijn chakra's?

Chakra’s zijn zeven energiecentra in ons lichaam. Chakra is een oud Sanskriet woord dat letterlijk wiel betekent. Dit komt omdat de levenskracht, of prana, draait en roteert. Deze draaiende energie heeft zeven centra in je lichaam. Deze centra beginnen bij de basis van je wervelkolom en gaan helemaal door tot de bovenkant van je hoofd.

Wat zijn Chakra's? Het woord chakra is afkomstig uit het Sanskriet en betekent wiel of cirkel van energie
In een ideale situatie zijn deze zeven chakra’s in balans en zorgen ze voor de juiste energiebalans in elk deel van je lichaam, geest en ziel. Als de chakra’s in balans zijn ervaren wij meer harmonie en leven we in overeenstemming met wie we werkelijk zijn. We voelen ons gelukkig, gezond en we zijn in staat om problemen het hoofd te bieden.
Chakra producten van Flow Cosmetics

Hier introduceren we zeven chakra's en hun de meest bijzondere functies

Chakra 1 Het Wortel chakra - “All is well”

Het eerste energiecentrum van het lichaam, het wortelchakra bevindt zich aan de basis van de wervelkolom. Het combineert de fysieke en mentale basisbehoeften van het leven, overleven en een gevoel van basisveiligheid dat als een fundament onder onze voeten is. De kleur van het wortelchakra is rood. Solid Roots- producten zijn ontworpen om het wortel chakra te versterken en in balans te brengen.

Chakra 2 Het Sacraal Chakra - “I Love and Enjoy My Body”

Het tweede energiecentrum van het lichaam, het sacraal chakra bevindt zich net onder de navel in de onderbuik. Het is het centrum van emotie, fantasie en seksualiteit. Het wat je stimuleert om van het leven te genieten. De kleur van het chakra is oranje. Flowing Emotion- producten zijn ontworpen om het sacraal chakra te versterken en in balans te brengen. 

Chakra 3 Het Zonnevlecht Chakra -  “I Create My Own Life”

Het derde energiecentrum van het lichaam, het zonnevlechtchakra of Solar plexus-chakra bevindt zich in de buikstreek tussen het borstbeen en de navel. Het is het centrum van persoonlijke kracht en wijsheid, levens controle, zelfrespect en vreugde. De kleur van het chakra is vrolijk geel. Good Vibration- producten zijn ontworpen om het Zonnevlecht chakra te openen.  

Chakra 4 Het Hart Chakra - “I Am Open to Love”

Het vierde energiecentrum van het lichaam, het hartchakra, bevindt zich in het midden van je borst en is, zoals de naam doet vermoeden, verbonden met het hart. Het is het centrum van liefde, sympathie en vertrouwen. Het wordt ook wel de poort naar de ziel genoemd. De kleuren van het chakra is groen en roze. Touch of Love- producten zijn ontworpen om het hartchakra in balans te brengen.  

Chakra 5 Het Keel Chakra - “I Speak Only the Truth”’

Het vijfde energiecentrum van het lichaam, het keelchakra bevindt zich in het gebied van de nek en de keel. Stofwisseling speelt een grote rol bij dit chakra. Op het moment dat je van je laat horen, laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden. Keel Chakra is het centrum van zelfexpressie, creativiteit en communicatie. Wanneer het keelchakra in balans is, is het gemakkelijk om de waarheid te spreken en je gevoelens uit te drukken. De kleur van het keelchakra is hemelsblauw. True Expression- producten zijn ontworpen om het Keel chakra te openen.

Chakra 6 Het Derde Oog Chakra - “I Trust My Intuition”

Het zesde energiecentrum van het lichaam, het derde oog chakra of het voorhoofdchakra bevindt zich tussen je wenkbrauwen en wordt daarom ook wel het voorhoofdchakra genoemd. Het is het centrum van intuïtie, creativiteit, spirituele doelen, dromen en meditatie. Wanneer het Derde Oog chakra in balans is, is de geest helder, open en geconcentreerd. De kleur van het derde oog is indigo blauw. Spirit Awakens - producten zijn ontworpen om het Derde Oog chakra te versterken.

Chakra 7 Het Kruinchakra - “I Listen to the Wisdom of Universe”

Het Kruinchakra is het zevende energiecentrum van het lichaam bevindt zich in het gebied van de kruin en wordt dan ook wel kruinchakra genoemd. Dit chakra zorgt voor eenheid en helpt om jouw energie optimaal door het lichaam te laten stromen. Wanneer het Kruinchakra in balans is, ben je sereen, onverschrokken en een met het universum. De kleur van het kruinchakra is paars. One with Universe - producten zijn ontworpen om het Kruinchakra te versterken. 
De Chakra artikelen van Flow Cosmetics is ontworpen om een holistische behandeling voor lichaam en geest te bieden. Alle Chakra-producten bevatten alleen hoogwaardige, huidverzorgende en zuivere natuurlijke ingrediënten.
Geniet Ervan !
Wat zijn Chakra's? En wat gebeurt er als die energievelden geblokkeerd zijn?

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.