Duurzaam en biologisch beauty cadeau

Deze feestmaand staat in het teken van gezelligheid met je dierbaren, lekker eten en natuurlijk cadeaus. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om duurzame cadeaus te geven en ontvangen. Wees lief voor de ander maar ook voor het milieu door het geven van een duurzaam en biologisch beauty cadeau! Wij hebben in dit artikel de beste duurzame beauty cadeaus voor je op een rij gezet. Met deze natuurlijke cosmetica cadeaus is schoonheid ook écht schoon.

Wanneer is een cadeau duurzaam?

Een duurzaam cadeau is een eerlijk cadeau. Om te bepalen of een cadeau echt duurzaam is, kun je jezelf de volgende vragen stellen. Worden voor het cadeau natuurlijke, biologische materialen of ingrediënten gebruikt? Worden de grondstoffen op een eerlijke manier gewonnen? Is het cadeau fairtrade? Is er een goed doel aan de opbrengst gekoppeld? Oftewel een duurzaam, natuurlijk beauty cadeau is goed voor mens, milieu én maatschappij!
Een duurzaam cadeau gaat niet alleen over het product, ook over de verpakking. Is deze bijvoorbeeld gerecycled of zelfs circulair? Als je je cadeau duurzaam wilt inpakken, kun je beter geen inpakpapier gebruiken. Wist je dat er veel originele en leuke alternatieven zijn voor cadeaupapier? Lees snel verder.
Natuurlijk cosmetica cadeau

De beste duurzame beauty cadeaus

Bij Flow Cosmetics geloven we dat effectieve en duurzame producten alleen gemaakt kunnen worden met bewust geselecteerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het milieu, naar onze klanten en naar onszelf. Onze cosmetica producten zijn niet alleen effectief, ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Dierproefvrij en in een recyclebare verpakking. We beheren de gehele productie, van grondstof tot verzending zodat we zeker weten dat dit op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier gebeurd.
Om het je makkelijk te maken bieden we een paar duurzame beauty cadeaus als leuk pakket. Deze cadeausets bevatten cosmetica producten die precies op elkaar afgestemd zijn, goed voor lichaam en geest. Een bewust cadeau om iemand echt te verrassen.

Duurzame beauty cadeau pakketten

Body Care cadeauset Een duurzaam cadeaupakket met een aromatherapeutische zeep bar en Body Butter bar naar keuze
Refresh Beauty cadeauset Een verfrissend duurzaam cadeaupakket met stimulerende en detoxifying Body Scrub Cocolemon en vitaminerijke Body Butter Marigold.
Renew Beauty cadeauset Een luxe en duurzaam cadeaupakket met vitaliserende Body Scrub Tourmalijn en vitaminerijke en verzachtende Biologische Sheabutter.
Relieve Beauty cadeauset Een ontspannend duurzaam cadeaupakket met stress verlichtende Body Scrub Amethyst en vitaminerijke en verzachtende Biologische Sheabutter

Een Zero Waste cadeau van Flow, wel zo eerlijk!

De milieuvriendelijke en plasticvrije cosmetica van Flow zijn 100% Zero Waste, vegan en niet op dieren getest. Nu niet en nooit niet. Ze bevatten alleen ingrediënten die echt puur, biologisch, in het wild gegroeid of ecocert-gecertificeerd zijn. Een mooi voorbeeld van een Zero Waste cadeau is bijvoorbeeld een natuurlijke shampoo bar. Hierdoor hoef je geen plastic flessen meer te gebruiken en een cosmetica bar gaat ook nog eens veel langer mee omdat je er weinig van nodig hebt.

Voor onze cosmetica gebruiken we recyclebare verpakkingen zonder plastic. We gebruiken alleen groen vervoer en ons Zero Waste cadeau assortiment bestaat alleen uit biologische en dierproefvrije cosmetica. We hebben een manier gevonden om duurzame cosmetica te produceren die de natuur niet schaadt of onze biodiversiteit uitdaagt. We praten niet alleen - we beloven. We volgen ons hart en weerspiegelen onze waardes in transparante acties.

Originele milieuvriendelijke alternatieven voor cadeaupapier

Cadeaupapier is niet bepaald milieuvriendelijk en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Dat bewijzen we met onderstaande vijf milieuvriendelijke alternatieven voor cadeaupapier.

1. Gebruik een milieuvriendelijke cadeaubox

Wil je één van de natuurlijke en biologische producten van Flow cadeau geven? Dan kun je een cadeaubox toevoegen aan je bestelling. Deze duurzame cadeaubox is van FSC gecertificeerd karton en kan hergebruikt worden of gerecycled in de papierbak. Daarbij ondersteunt elke verkochte geschenkdoos de activiteiten van de Plastic Soup Foundation.

2. Verzendmateriaal en oud inpakpapier

Bewaar verzendmateriaal zoals dozen, plastic en zakjes die je bij je bestelling per post krijgt. Je kunt deze zelf mooi versieren met bijvoorbeeld mooie afbeeldingen uit tijdschriften, touw of lint. Bewaar inpakpapier van eerdere cadeaus die je hebt gekregen. Deze kun je dan mooi weer gebruiken tijdens de feestdagen.

3. “Papier hier”

Eigenlijk kun je de hele inhoud van je oud papierbak gebruiken om op een originele manier cadeaus in te pakken. Denk aan kranten, tijdschriften en reclame materiaal. Je kunt dit extra persoonlijk maken met stempels, knutselmateriaal of tekeningen. Knip repen van het papier om te gebruiken als strik of lintjes.

4. Textiel

Met kleding die je niet meer gebruikt, kun je perfect cadeaus inpakken. En als je echt creatief bent kun je hier ook nog zelf iets op borduren. De Japanse vouwtechniek furoshiki, maakt van inpakken een ware kunst. Het is erg leuk als je ziet dat iemand voor een cadeautje zijn best heeft gedaan. Het is makkelijker dan je denkt!

5. Wegenkaarten

Met de komst van navigatie gebruiken we eigenlijk geen wegenkaarten meer. En toch hebben veel mensen deze nog thuis liggen. Ideaal om te gebruiken als cadeaupapier. Milieuvriendelijk, origineel en ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit.

Oftewel, geen enkele reden meer om een cadeau te geven dat het milieu onnodig belast. Kies snel een duurzaam cadeau uit onze sets of combineer zelf met beauty producten uit ons uitgebreide biologische en natuurlijke assortiment.

Fijne feestdagen!

Zero waste cadeau

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.