Wij produceren natuurlijke cosmetica sinds 2004. finland kaartIn Hyvinkää (Finland) komen de Flow producten tot stand in onze kleine fabriek. Daar ontwikkelen wij ook onze eigen recepten, zodat wij het proces van voor af aan kunnen controleren. De producten hebben wij eigen gemaakt, doordat de gehele productie, van grondstof tot verzending, door ons wordt beheerd. De producten worden gemaakt in afgeronde hoeveelheden en onze voorraad draait op volle gang. Dit betekent dat wij altijd nieuwe, verse producten naar u kunnen versturen. Onze productie is te vergelijken met een grote keuken: de zeep is gemaakt in grote potten en wordt overgegoten in een gietvorm, zoals de room ook wordt gemengd in grote potten. 

Flow Producten:

  • Zijn gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten
  • Zijn effectief en aromatherapeutisch
  • Zijn milieuvriendelijk en gemaakt met een recyclebare verpakking
  • Bevatten geen synthetische geuren en kleurstoffen
  • Bevatten geen parabenen en andere synthetische conserveringsmiddelen
  • Bevatten geen minerale oliën en petrochemicaliën
  • Bevatten geen geëthoxyleerde ingrediënten, zoals PEG
  • Bevatten geen SLS, SLES en andere oppervlakte-actieve stoffen
  • Zijn niet getest op dieren

 

Over onze producten

Schone, natuurlijke ingrediënten zijn belangrijk voor ons, omdat goede producten uitsluitend gemaakt kunnen worden door goede ingrediënten te gebruiken. Wij selecteren zorgvuldig wat wij nodig hebben om onze producten te maken: zowel gecertificeerde biologische ingrediënten als de planten die in het wild groeien in het schone noorden. Onze productie heeft gecertificeerde, natuurlijke cosmetica als standaard. Ons doel in de productonwikkeling is om producten zo natuurlijk mogelijk te maken. Vooral de verhouding biologisch ontwikkelde- of wilde ingrediënten in onze producten is groot. Pure, natuurlijke ingrediënten zijn overvloedig met stoffen die belangrijk zijn voor de huid, zoals vitamines, antioxidanten en goede vetzuren.

We gebruiken gecertificeerde ingrediënten waar mogelijk is. Naast een kleine hoeveelheid van essentiële oliën zijn al onze planten biologisch en gecertificeerd. Onze conserveringsmiddelen voldoen aan de eisen van de COSMOS-standaard voor biologische en natuurlijke cosmetica. Onze minerale make-up producten bevatten geen nanodeeltjes en de ingrediënten zijn goedgekeurd door Ecocert. Flow Cosmetics is een lid van de Finnish Natural Cosmetics associatie.

Behoud van Onze Producten

Een groot aantal van onze producten bevat geen conserveringsmiddelen. Ieder product dat water bevat, heeft enkele bestanddelen nodig om het behoud te verbeteren. Daarom hebben wij verschillende watervrije producten geproduceerd. Zo bevatten bijvoorbeeld onze olie-gebaseerde serums, lichaamsboter, gezichtsoliën, shampoo bars en zepen allemaal geen conserveringsmiddelen. Onze gezichtsmaskers komen in poedervorm en komen alleen in aanraking met water wanneer u het masker aanbrengt. Op deze manier worden onze producten goed behouden zonder conserveringsmiddelen te gebruiken.

Enkele producten kunnen daarentegen niet gemaakt worden zonder conserveringsmiddelen, zoals water-gebaseerde emulsies en toner voor de huid. Voor deze producten hebben wij met extra veel zorg de beste zachte, natuurlijke conserveringsmiddelen uitgekozen die goedgekeurd zijn door Ecocert. Conserveringsmiddelen kunnen ook verbeterd worden door de verpakking van het product: onze producten worden opgeslagen in donkere, glazen flessen. Het product wordt aangebracht op een hygiënische manier door een pomp of spray te gebruiken.

Essentiële Oliën

Lichaam- en geestverzorgende aromatherapie en essentiële oliën vormen de basis van onze producten. De effecten van vele producten zijn gebaseerd op essentiële oliën en zonder deze zouden onze producten niet hetzelfde zijn. Essentiële oliën zorgen ervoor dat geuren en verzorgende effecten in onze producten voorkomen.

Verpakkingsmateriaal

Voor onze verpakkingen kiezen wij materialen zorgvuldig uit om ervoor te zorgen dat zij zo milieuvriendelijk en recyclebaar mogelijk zijn. We gebruiken veel karton en glas, omdat deze materialen makkelijk te recyclen zijn. Alleen voor enkele producten hebben wij ervoor gekozen om plastic te gebruiken, omdat dit materiaal ideaal is voor transportatie. We gebruiken alleen plastic dat geschikt is voor recycling.