Hyaluronzuur - een ultiem voedend en vochtinbrengend ingrediënt

Hyaluronzuur, ook bekend als hyaluronan, is een heldere, kleverige substantie die van nature door je lichaam wordt geproduceerd. Het grootste gedeelte bevindt zich in je huid, bindweefsel en je ogen. Hyaluronzuur is aanwezig in alle weefsels en vloeistoffen en is nodig voor de vitale functies van je lichaam, om gehydrateerd te houden. 
Het is een populair ingrediënt in de cosmeticawereld, en niet zonder reden. Hyaluronzuur is een wondermiddel tegen rimpels en helpt de huid er jonger en frisser uit te zien.
hyauronzuur serum met probotica heeft anti-aging eigenschappen

Hyaluronzuur, wat is het?

De naam van hyaluronzuur is een beetje misleidend, omdat hyaluronzuur is niet echt een zuur (INCI-naam: Sodium Hyaluronate). Het is eigenlijk een suiker, die werkt als een spons of magneet. Iedere molecule hyaluronzuur kan 1.000 keer zijn gewicht aan water vasthouden - En water is essentieel voor een gehydrateerde huid. Door gebruik van een gezicht serum met hyaluronzuur krijgt zelfs de extreem droge huid een zachte, vollere textuur en een gelijkmatigere tint. Een gezichtsmasker met hyalronzuur kan ook helpen om fijne lijntjes en rimpels verzachten. Bovendien is hyaluronzuur goed voor de huidbarrière.

Hyaluronzuur en zijn moleculair-gewicht

In cosmetica zijn er verschillende soorten hyaluronzuur die in cosmetische formuleringen gebruikt kunnen worden. Size matters - omdat verschillende hyaluronzuur moleculair-gewichten geven een verschillende voordelen voor je huid.
Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht werkt op lange termijn. Het is vochtinbrengend voor de huid, maakt rimpels en fijne lijntjes glad, bevordert de normale werking van de huidbarrière, verbetert de huidtextuur en kan poriën verkleinen. Juist vanwege zijn kleine moleculaire grootte kan dit hyaluronzuur dieper in de huid doordringen.
Hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht werkt op korte termijn. Het hydrateert effectief het huidoppervlak en het heeft ontstekingsremmende effecten. Het beste hyaluronzuur serum bestaat dan ook uit een samenstelling van beide moleculaire gewichten.
Hyaluronzuur

Hyaluronzuur met probiotics - maakt het uit?

Zeker! Hyaluronzuur gecombineerd met probiotica heeft veel bewezen effecten op de gezondheid en het welzijn van de huid.
De twee ingrediënten (hyaluronzuur en probiotica):
  • Verhogen huidtype I collageensynthese: collageen is een van de belangrijke structurele eiwitten in de huid en is verantwoordelijk voor de elasticiteit en stevigheid van de huid.
  • Zijn een effectieve vochtinbrenger: tot 18% effectiever dan glycerine.
  • Verbeteren de barrièrefunctie van de huid door de celvernieuwing te verbeteren. Effectieve celregeneratie houdt de huid in betere conditie. Een gezonde en goed behandelde huid beschermt beter tegen omgevingsradicalen zoals UV-stralen.
Dit zijn de redenen waarom we ervoor hebben gekozen om een Hyaluronzuur & Probotica Serum gemaakt: één product met alle mogelijke anti-aging en skin verzorgende voordelen.

Hyaluronzuur voor alle huidtypen

Een groot voordeel van hyaluronzuur is dat het geschikt is voor alle huidtypen. Vanwege de hydraterende en anti-age eigenschappen is het geschikt als gezichtsverzorging voor de droge huid en ouder wordende huid. Maar ook de gecombineerde of vette huid is gebaat bij lichtgewicht hydratatie. Het product verstopt de poriën niet en voelt niet vet aan. Hierdoor kan ook de onzuivere en acne-gevoelige huid dit gebruiken. Hyaluronzuur is ook veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en een manier voor rimpels verwijderen op natuurlijke wijze.

Hyaluronzuur voor de dagelijkse gebruik?

Breng een paar druppels Hyaluron & Probiotics Serum aan op het gereinigde gezicht. Als je een zeer droge huid hebt, krijg je de beste resultaten als je het serum combineert met een gezichtsspray en een gezichtsolie. Hoewel hyaluronzuur vocht kan aantrekken en vasthouden, hoeft het niet noodzakelijkerwijs te voorkomen dat vocht na verloop van tijd verdampt. Daarom is het belangrijk om de voordelen te maximaliseren door een occlusief of verzachtend ingrediënt aan je gezichtsverzorging toe te voegen, zoals een gezichtsolie. Het verzegelt het vocht dat door hyaluronzuur in de huid wordt getrokken en de twee werken samen om ervoor te zorgen dat de huid gehydrateerd is en dat blijft.
Hyaluronzuur in huidverzorging

Meer tips voor de droge huid?

Lees ook

Droge huid gezicht: hoe komt dat en wat kun je eraan doen?

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.