Natuurlijke huidverzorging speciaal voor mannen? Ja en nee...

Natuurlijke huidverzorging voor mannen? Natuurlijk! Ook de mannenhuid verdient de beste verzorging met biologische producten, vrij van schadelijke stoffen. Natuurlijke huidverzorging speciaal voor mannen? Nee eigenlijk niet. We vertellen je hieronder waarom, en laten weten wat de beste gezichtsverzorging is voor mannen. Zoals een gezichtsreiniger voor mannen, moisture creme of arganolie.

Waarom biologische huidverzorging voor mannen?

Ook voor mannen kun je het beste kiezen voor een natuurlijk product in de vorm van biologische gezichtsverzorging. De redenen hiervoor zijn uiteraard niet anders dan voor vrouwen. Goede biologische huidverzorging is vrij van parabenen, ftalaten, siliconen, synthetische kleur- en geurstoffen of andere chemische stoffen. Hiermee herstelt de natuurlijke balans van de huid en wordt gevoed met alleen gezonde en effectieve ingrediënten
Er zijn nog veel mannen die hun gezicht alleen wassen met water. Is dat voldoende of hebben mannen ook huidverzorging nodig? Wij zijn ervan overtuigd van wel. Ook mannen zien er gezonder uit én voelen zich beter met een goed verzorgd gezicht. En ja, ook mannen vragen zich net zo goed af; wat helpt echt tegen rimpels?
We kiezen bewust voor formuleringen met de meest efficiënte en eerlijke ingrediënten, boordevol vitamines en antioxidanten. En dat merk je. Flow’s duurzame en natuurlijke gezichtsverzorging voor mannen is het beste voor je huid, milieuvriendelijk en minstens zo effectief! 

Waarin verschilt huidverzorging voor mannen?

Verzorgingsproducten onderscheiden zich nu nog bijna altijd in een vrouwen - en mannen variant. Wist je dat dit eigenlijk voornamelijk wordt gedaan vanuit marketing oogpunt? Consumenten kopen nou eenmaal graag iets waarvan ze denken dat het speciaal voor ze gemaakt is. Huidverzorging voor mannen is dan ook meestal hetzelfde product met een ander etiket. Want welke genderidentiteit je ook hebt; huid is huid. Ondanks dat de mannenhuid soms dikker is dan die van vrouwen, kunnen dezelfde huidverzorgingsproducten worden gebruikt.

Gezichtscrème voor mannen zonder parabenen of plastic

Gebruik jij stiekem wel eens de gezichtscrème van je partner? Wanneer deze van een andere sekse is, maakt dat dus niks uit. Althans, voor je huid niet ;-). Wat wél uitmaakt, is de huidconditie en het huidtype. Je gezicht hydrateren en voeden met een gezichtscrème voor mannen zonder parabenen of plastic? Flow’s Billberry Moisture Cream is geschikt voor ieder huidtype!
natuurlijke huidverzorging mannen

Huidtypes gezichtsverzorging mannen

Je huidtype is veel belangrijker dan of je een vrouwen- of mannenhuid hebt. Een droge, gecombineerde of juist vette huid? Niet alleen elke huid is uniek, ook verschilt je huidconditie per levensfase en jaargetijde. Het is dus verstandig hier je verzorgingsroutine op aan te passen.
Over het algemeen is de gezichtshuid van mannen iets vetter en minder gevoelig, maar dit hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Vooral na het scheren kan er huidirritatie ontstaan. Ook hebben mannen, net als vrouwen, te maken met acne, eczeem (atopische huid) of zelfs een clownseczeem. In onze webshop kun je filteren op je huidtype voor natuurlijke producten die perfect passen bij de individuele (mannen)huid.

Natuurlijk verzorgingsproduct man

Onze producten zijn vrij zijn van chemische ingrediënten die de huid kunnen irriteren, zoals parfum. Daarom zit er geen specifieke (vrouwen)geur aan onze huidverzorging. Dit maakt onze biologische huidverzorging minstens zo geschikt voor mannen. Ben je op zoek naar natuurlijke huidverzorging, zoals een milde gezichtsreiniger, natuurlijke gezichtsmasker of biologische baardolie?
Bekijk hier ons speciaal geselecteerde assortiment: Natuurlijke gezichtsverzorging mannen.

De beste huidverzorging producten voor mannen

Speciaal voor mannen hebben we de beste huidverzorging hieronder op rij gezet.

Reinigen

Om de huid niet te beschadigen, de natuurlijke balans te herstellen en houden, kies je voor een milde en natuurlijke gezichtsreiniger. Voor de vette (acne) huid raden we een gezichtsreiniger met Tea Tree aan. Na het reiniging kun je een hydraterende gezichtsspray gebruiken om de pH-waarde van je huid in balans te brengen.

Hydrateren

Goede hydratatie met een biologische gezichtscrème of gezicht serum mannen zorgt voor een natuurlijke vochtbalans. Dit beschermt je huid tegen uitdrogen en de verouderende invloed van toxines, zoals bijvoorbeeld luchtvervuiling, sigarettenrook of smog. Een voedzame maar lichte natuurlijke gezichtscrème voor mannen is Bilberry Moisture Cream of Serum met hyaluronzuur: Hyaluron & Probiotics. 

Extra verzorging - gezichtsmasker mannen

Bij mannen zijn de poriën in het gezicht grover en is de kans groter dat er overtollig vet en vuil in blijft zitten. Hiervoor is het detox gezichtsmasker mannen ideaal; hydraterend, diep reinigend, exfoliërend én verzorgend.

gezichtsmasker mannen

Scheren en natuurlijke baardverzorging

Tenslotte; scheren en baardverzorging is natuurlijk wel een typische huidverzorging voor mannen. Om een geïrriteerde huid en acne te voorkomen, is het na het scheren belangrijk de huid goed te hydrateren en voeden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een natuurlijke gezichtsolie gebruiken. Zorg ook voor een goede en biologische scheerzeep. Als baardolie kun je het beste biologische arganolie gebruiken.

Mocht je nog vragen hebben over natuurlijke gezichtsverzorging voor mannen neem dan gerust contact met ons op!


Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.