De beste natuurlijke producten voor een vette huid

Heb jij een glimmende huid die aan het einde van de dag vettig aanvoelt? Blijft je make-up niet goed zitten? Dan is jouw huidtype waarschijnlijk een vette huid. Je kunt dit verhelpen door gezichtsverzorging met natuurlijke producten, speciaal geschikt voor de vette huid. Wij vertellen je alles over de vette huid en welke natuurlijke producten het best zijn voor een vettige en glimmende huid.

Wat is een vette huid?

Je maakt ‘s ochtends je gezicht schoon, doet matterende make-up op en na een paar uur dat je de deur uit bent is je huid alweer aan het glimmen. Herkenbaar? Dikke kans dat je last hebt van een vette huid. Wees niet getreurd want een vette huid heeft ook voordelen! Je zult minder snel last krijgen van fijne lijntjes en rimpels dan bij een droge huid. De talg die een vette huid aanmaakt heeft een beschermende functie. Ook een vette huid heeft vocht nodig. Wanneer je niet zorgt voor hydratatie en je gezicht reinigt met agressieve producten dan zul je sneller rimpels krijgen, die soms dieper zijn.

Het is een misverstand dat puistjes of pukkels in je gezicht automatisch betekent dat je een vette huid hebt. Ook bij een droge huid kan last van onzuiverheden hebben. In beide gevallen is het verstandig dat je de aanpakt met de beste acne producten doet. Een andere fabel is dat een vette huid niet vochtarm kan zijn. Hydratatie en een natuurlijke verzorging is voor alle huidtypen belangrijk, dus ook ook voor een vette huid.

Vette Huid

Welke kenmerken heeft een vette huid?

Weet je niet zeker of je een vette huid hebt? Let op onderstaande kenmerken. Een vette huid:

 • glimt snel en voelt vettig aan;
 • heeft meestal sneller last van onzuiverheden;
 • is over het algemeen dikker;
 • heeft zichtbaar grove poriën;
 • houdt make-up minder goed vast

Als je gedurende de dag je voorhoofd tegen een glas of tissue aandrukt, dan laat de vette huid een olieachtig laagje achter. Het kan ook zijn dat alleen bepaalde delen van je gezichtshuid vet zijn. Zoals je voorhoofd, neus en kin (t-zone).

Hoe ontstaat een vette huid? 

Een vette huid wordt veroorzaakt door een verhoogde talgproductie. Erfelijkheid is een oorzaak hiervan. Ook de manier waarop je leeft heeft invloed, zoals bijvoorbeeld je slaap en voeding. Hormonale schommelingen zorgen ervoor dat je huid extra talg aanmaakt en daardoor vet wordt. Je huid is dan op zoek naar een nieuw evenwicht. Dit gebeurd vaak tijdens je pubertijd, menstruatie en overgang. Ook tijdens een zwangerschap of bij gebruik van anticonceptiemiddelen kan je hormoonhuishouding in de war raken. Juist wanneer je gebruik maakt van agressieve, synthetische, alcoholhoudende of uitdrogende huidverzorgingsproducten gaat je huid meer talg aanmaken om het gebrek aan vocht te compenseren. Hierdoor wordt je gezicht uiteindelijk alleen maar vetter.

wat te doen tegen een vette huid

 

Wat te doen tegen een vette huid?

Voor een vette huid is het erg belangrijk deze terug in balans te brengen. Verhoogde talgproductie zorgt vaak voor verstopte poriën en dit zorgt weer voor onzuiverheden zoals mee-eters, pukkels en puistjes. Dus wat kun je doen tegen een vette huid? Je huid regelmatig (niet té vaak) reinigen en verzorgen met milde en biologische verzorgingsproducten voor een vette huid.
Onze gezichtsverzorging voor vette de huid is gebaseerd op voedende, plantaardige, vitamine en antioxidant-rijke ingrediënten. Dit helpt je vette huid te hydrateren, kalmeren én herstellen.

 Glimmende huid

Negen tips voor gezichtsverzorging bij een vette huid

 1. Reinig je gezicht met mate, ‘s avonds is voldoende
 2. Gebruik geen agressieve, alcoholhoudende producten maar een natuurlijke cleanser, of een natuurlijke zeep met Tea tree & Charcoal
 3. Was je gezicht met lauw water
 4. Wees voorzichtig met scrubben en het gebruik van washandjes
 5. Breng 1 keer in de week een gezichtsmasker tegen de vette huid aan op je gezicht
 6. Gebruik een hydraterende gezichtsspray tegen de vette huid in plaats van een dagcreme
 7. Gebruik het AHA & BHA peeling serum regelmatig, ongeveer 2-3 keer per week, om de beste resultaten te bereiken. 
 8. Gebruik een gezichtsolie vette huid. De detox oil is de beste keuze.
 9. Gebruik biologische, huidverzorgende, niet-comdegoneen make up

Naast een goede reiniging en verzorging helpt voldoende slaap en een gezond voedingspatroon bij een vette huid.

De beste natuurlijke producten voor een vette huid

Hoe verzorg je je vette huid met de juiste natuurlijke producten? Bewezen effectieve ingrediënten tegen een vette (acne) huid zijn:

 • Actieve houtskool (trekt onzuiverheden uit de huid)
 • Tea tree olie (antiseptisch en ontstekingsremmend)
 • Wilde moeras spiraea (verlichtend, reinigend)
 • Lavendel (voedend en kalmerend)
 • Retinol (Retinol Creme kan helpen bij vette huid door de cellen minder olie te laten produceren.)
 • Hyaluronzuur (hydraterend, verbetert huidstructuur en verkleint poriën)
 • Probiotica (stimuleert celvernieuwing, hydraterend en beschermend)
 • Rauwe honing (hydraterend, verzachtend en vitaminerijk)
 • Witte wilgenschors (exfoliërend, antimicrobieel en ontstekingsremmend)
 • Pepermunt (verfrissend en poriën verminderend)
 • AHA's en BHA's

Door het gebruik van een combinatie met deze ingrediënten hebben we de beste natuurlijke producten voor een vette huid! De biologische verzorgingsmiddelen bevatten allemaal voedende, plantaardige en vitamine en antioxidant-rijke ingrediënten. Ze zijn mild maar effectief en maken de vette huid weer in balans.

Dagcreme vette huid

Gezichtsverzorging vette huid

Laat commentaar achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.